- 23 Eylül 2020
- 43
- 64
- 30
-
- Konu Sahibi oluzamangezgini
Biraz eşimle samimiyetine bağlıyorum. çalışmıyor şu anda ama umarım bu sene işe girecek ve gelecek yıllarda diliyorum bu kadar problem olmaz. İşte ben de bu sorunun cevabını veremiyorum çünkü benim için de bu durum anormal. Zannediyorum ki onlar küçük yerde büyümüşler herkesin çat kapı birbirine gittiği tarzda bi yerde. Bu tarz şeyleri normal görüyorlar diye düşünüyorumKardeşi neden gelip sizde o kadar uzun kalıyor?
Çalışmıyor okulu bitti ise girecek umarım bu sene. İşleri mecburen salacağım gibi çünkü kendi evime vaktinde giremiyorum nerdeyse. Ama bende şu var biraz mükemmeliyetçi bi insanım, her şeyin iyi olmasına çabalamaktan korkuyorum. Eşimle de birbirimize çok kıymet veriyoruz bi yandan da onu koyuyorum kefeye arada kalıyorumeşinizin bunu çok önceden düşünmesi lazımdı
kayın kaç yaşında okumuyor veya çalışmıyor mu?
siz işte fazladan dururken hiç mi bir insanın kafasına dank etmez
kv gelince salın gitsin işleri yemek temizlik vs
akşam gelince şakayla bugün ne pişirdin anneciğim çok acıktım vs diyin
bakalım ne olacak
Evet inanın bir hafta veya on gün bunlar benim eşim için rahatlıkla tolere edebileceğim süreler. Ama bu şekilde anlayışsız buluyorum. Bazen ben de diyorum keşke kısmen yakın bir yerde olsalardı da kimse yatılı gelmek durumunda olmasaydıÖncelikle ben yatılı misafir sevmeyenlerdenim. Kendim de kimseye kolay kolay yatılı gitmem.
2 ay misafirlik değil, bildiğiniz sizinle yaşamış kaynınız.
Ben eşimin ailesi ve kendi ailemle aynı şehirde yaşıyordum, doğal olarak kimse kimseye yatılı gelmedi ama yakın zamanda taşınmak zorunda kaldık. Şimdi aramızda 400 km var.
Geçen ay eşimin ailesi gelip 2 gece kaldı, böyle başka şehirlerde olunca birkaç kez gelip kalınması normal olabilir.
Yine de eşinizin ailesini çok düşüncesiz buldum, aynı anda gelip kalınbilirdi. Ayrı ayrı zamanlarda gelip neredeyse 1 aylık kalmış oluyorlar
Evet eşime bunu söylüyorum özellikle eve gitmiyorum ki beklediğimi bilsin. Eşim de çok naif, anlayışla karşılıyor. Eve gidince o da ekstra hizmet moduna giriyor yükü benim üstümden almak içinÇalışan insanın evinde kalmakta değişik birşey. Tabiki evde onunla tek kalmanız yanlış evde ev sahibi yokken başkalarının işi ne evinizde. Ayrıca çalışıp eve gelipte kimseye hizmet etmek zorunda da değilsiniz. Bu insanları anlayamıyorum. Eşinize açık olarak söyleyin evde tek kalmak istemiyorum rahatsız oluyorum diye
Merhabalar, meramımı kısaca anlatıp sizlerin konu hakkındaki görüşlerini almak istediğim için bu konuyu açmak istedim.
Ben 2.5 senedir evliyim, eşimin ailesinden de kendi ailemden de uzak yerlerdeyiz. Evime gelip kalınmasını pek fazla dert etmem, misafir severim bu problem değil. Ancak beni rahatsız eden iki husus var. Daha önce eşimin erkek kardeşi gelip evimizde yaklaşık 2 ay kalmıştı ve o süreçte evlilikte ilk yılım dolmuştu. Bu süre benim için uzun ve yıpratıcıydı ancak eşim bunun farkında değildi, sürekli kalması için ısrar ediyordu. Ta ki ben artık rahatsız olduğumu dile getirene kadar. Rahatsız olduğumu söylediğim zaman eşim anlayışlıdır ama bu konularda ve hemen sorunu çözer. Bu sene ise şöyle bir şey oldu. Eşimin kardeşi yine gelme kararı aldı bize ancak bunu emrivaki ile haber verdi. Geleceğim şeklinde ve planını çoktan yaptıktan sonra. Beni rahatsız eden ikinci durum ise kayınvalidem de yatılı misafir olarak gelecek bu yakınlarda. Eşim de ben de çalışıyoruz. İkisi en azından aynı vakitte gelip kalsaydı yüküm az olurdu. Şu an 10 gündür misafirim var ve kayınvalidem gelip 20 gün kalsa ben yine de 30 gün misafir ağırlamıș gibi oluyorum. İşten çıkmak için eşimin de işinden çıkmasını bekliyorum yaklaşık 1 saat boş boş çünkü evde kardeşiyle tek kalmak istemiyorum. Kendilerini severim ancak emrivaki ve ekstra yük bana biraz anlayışsızca geldi, sizlerin de görüşünü merak ettim. Onlarda bu tarz bi kültür var ben ise çekirdek ailede büyüdüm, ailem bu şekilde gelip kalmaz, zaten çalışıyor yoruluyorsunuz derler.
Ben de ya okul ya iş dolayısı ile mecburen kaldı sandım, ne demek öylesine gelip 2 ay kalmak ya, çok düşüncesizce bir davranış. Eşinize açıkça söyleyin tabi. Arada gelir 2 3 gün görüşürler ama aylarca kalmak ne ayıp ne tuhaf yaBiraz eşimle samimiyetine bağlıyorum. çalışmıyor şu anda ama umarım bu sene işe girecek ve gelecek yıllarda diliyorum bu kadar problem olmaz. İşte ben de bu sorunun cevabını veremiyorum çünkü benim için de bu durum anormal. Zannediyorum ki onlar küçük yerde büyümüşler herkesin çat kapı birbirine gittiği tarzda bi yerde. Bu tarz şeyleri normal görüyorlar diye düşünüyorum
Reddetme konusunda sorun yaşıyorum malesef. Eşimi üzmekten bu konuda çok çekiniyorum. Zaten surat yapmama üzülüp daha çok çabalıyor bu sefer de ona üzülüyorum biraz. Ben 28 eşim 29 kardeşi 23 yaşındaçok tuhaf gerçekten aylarca kalmaları, imkanınız varsa kibarca reddedin emrivaki çok ayıp olmuş. Yaşlar kaç bu arada sizin eşin kardeşinin?
Çok haklısınız ya da öncesinden bu tarz şeyler kesinlikle konuşulmalı. Biz çok şeyi konuştuk ama bu aklıma hiç gelmemişti. Kesinlikle 1 hafta 2 hafta olsa belki çok daha istekli ve severek ağırlayacağım. Ama bu durumda içimden gelmiyor.Ben de şunu anlamıyorum. Abi yenge çalışıyor, boş evde zaman geçirmek için yatılı misafir olarak niye gelir ki bir insan?
Duvarları mı ziyaret ediyor bu insanlar ya?
Yatılı misafiri de hiç sevmem. 20 gün nedir, 2 ay nedir ya? 1 hafta yeter de artar bile.
Bir flörtümden direkt ayrılmıştım bu yatılı misafir mevzusu yüzünden. Herkes otursun evinde, hiç çekemem valla. Evlenirsem de misafir sevmeyen biriyle evleneceğim.
Benim de dert etmemeyi öğrenmem gerekiyor biraz bu konuda ama yapamıyorum. Bebeğinize ve size sağlıklı huzurlu bir ömür diliyorum :)Ben de çalışırken sevmezdim hiç böyleşu an evdeyim bebek bakıyorum. Dert etmiyorum gelen giden olacaksa
Ben konuştum diye de geçimsiz ilan edildim annem tarafından ama.Çok haklısınız ya da öncesinden bu tarz şeyler kesinlikle konuşulmalı. Biz çok şeyi konuştuk ama bu aklıma hiç gelmemişti. Kesinlikle 1 hafta 2 hafta olsa belki çok daha istekli ve severek ağırlayacağım. Ama bu durumda içimden gelmiyor.
surat yapmayla falan anlatılacak iş değil bunda üzülecek bir şeyi de yok eşinizin. siz net tavır koymazsanız bu uzar gider, sizin ailenizden gelip birisi aylarca iki çalışanlı evde kalsa eşiniz laf etmez mi? zamanında bunun önüne geçemezseniz kuzenler uzak akrabalar da evi mesken tutar ben söyleyeyim. 1-2 günden bir şey olmaz ama tatile çıkar gibi yeni evli çiftin evine tas tarak toplanıp gelinmez. eviniz bahçeli falan mı ya da havuzlu neden bu kadar kalıyorlar. ayrıca siz çalışıyormuşsunuz demek ki kardeşi oraya tek olmaya geliyor kafa dinlemeye "abisinin" evine ama orası sadece abisinin evi veya otel değil sizin de eviniz bunu sınırlamanız lazım.Reddetme konusunda sorun yaşıyorum malesef. Eşimi üzmekten bu konuda çok çekiniyorum. Zaten surat yapmama üzülüp daha çok çabalıyor bu sefer de ona üzülüyorum biraz. Ben 28 eşim 29 kardeşi 23 yaşında