Doğal Saç Bakım Kürleri evde yaptığım bakımlar sonuç sağlıklı saçlar

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

efsuni06

Guru
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2013
558
507
323
Merhaba kızlar
yaklaşık 4-5 yıldır saçlarıma bakım yapıyorum.Saç bir bayanın güzelliğini taçlandıran unsurlardan biridir bana göre.Yıllardır saçlarım boya kına derken renkten renge girdi.Hiç denemediğim bir renk yok.Gerçek saç rengim koyu kumral.Beyaz saç tellerimden dolayı saçlarımı boyuyorum.Geçen yıl sözüm oldu.Saçlarım berbat haldeydi üst üste açtığım için.Kınanın saç için faydaları bildiğimden saçlarıma kına yaktım.Yaklaşık 1 yıl kullandım kınayı.Saçlarımı çok güzel besledi ve dolgunlaştırdı.Sarı saçlarımı özleyince saç rengimi açmaya karar verdim.Yaptığım bakımlar sayesinde saçlarım çok az yıprandı.Bu bakımları sizlerle de paylaşmak istiyorum.

1.BAKIM
muskatlı,karanfilli zeytinyağı (bu bakımı bu sitede bir arkadaş paylaşmıştı.)

4-5 muskat rendesi(aktarlardan bulabilirsiniz
1 avuç karanfil
500ml gerçek zeytinyağı

muskat rendesini kavonozun dibine koyuyoruz üzerine karanfilleri ve zeytinyağını ekliyoruz.Karışımı karanlık bir odada 1 hafta bekletiyoruz.Bu karışımı veren arkadaş ayda bir uygulayın demişti ama ben haftada 2 kez uyguluyorum.Geçen yıldan beri uyguluyorum ve çok memnunum.Saçlarım bu bakım sayesinde güçlenip gürleşti

2.bakım
1 kapak badem yağı
1 kapak çörek otu yağı
1 kapak hint yağı ve 1 ampül bemiks

Bir cezveye 2 kaşık ısırgan otundan koyup üzerine bir bardak su ekleyip kaynatıyoruz.Isırganı süzdükten sonra soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra yağları ve bemiksi ekleyip saçlarınıza sürün.Streçleyip en az 3 saat saçınızda bekletin

3.Bakım

Sarımsaklı zeytinyağı bakımı bu bakımı da bir yıldır kullanıyorum çok memnunum.Yalnız çok keskin bir kokusu olduğu için içerisine lavanta yağı koyuyorum birkaç damla ve 1 kaşık balla birlikte benmari usulü ısıtıp saçlarıma sürüyorum.en az 3 saat saçımda bekletip en son yumurta sarısını masaj yaparak saçıma yediriyorum.15-20 dakika sonra saçlarımı yıkıyorum.

Son düzenleme:
10581417_693984330676435_405519806_n.jpg

Back