Evde tükenmeye başladım.... Dikiş dikmeyi öğrenmek istiyorum....

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
363
İstanbul
Evde bunalıyorum artık.Dikiş öğrenip kendime bir hobi edinmek istiyorum.Halk eğitim kurslarını falan aradım.Kayıtları kaçırmışım.Bir de kurslar uzun sürüyor aslında.Kızımı bir süre eşim idare eder ama onunda işleri olduğundan nasıl yaparız bilmiyorum.Saatler falan uyarmı onuda bilmiyorum.Gerçi ne olursa olsun kurs kayıtlarını takip edip gidicem ama ben şuan bir şeyler yapmak istiyorum.Gerçekten artık evde tükenmeye başladım.Sebepsiz yere eşime,kızıma kızıyorum.

Nereden başlamam ne yapmam lazım kızlar.Evde kızıma elbiseler dikebileceğim bi dikiş makinası lazım bana.Yani küçük makinalar bu işi yapıyor mu? Naısıl bir makina almalıyım pek fikrim yok...Fiyatları falan bilgisi olan var mı.??Ha bir de nereden temin edebilirim...

En azından şimdilik eve kendim bir şeyler yapabilsem keşke.Kış geliyor gün boyu bir odada oturucam.Sıkılmazdım üretirdim.Bana akıl verecek kişiler varmı...Bana çok iyi gelecek dikiş olayı buna inanıyorum.Bir de burda terzi yok kurslara gidince belki parada kazanabilirim bu işten...yardımlarınızı bekliyorum...

Laçin Tenel'in sitesi tam senlik o zaman. Hevesini artırır iyice. Kendine, kızına falan güzel şeyler dikiyor. Makinesiyle ilgili bilgi de vermişti. Google'a ismini yazarsan çıkıyor sitesi.

eğer bilmiyorsanız halk eğitimin kurslarını bekleyin orada öğrenip, belge alıp belki sonrasında kendinize bir iş bile kurabilirsiniz benim yengem tam olarak nereden aldı krediyi bilmiyorum ama kadın girişimciler için küçük miktarlarda krediler veriyorlar sonra taksitle ödüyorsunuz ki bu zamana kadar bu projede başarılı olmayan kadın yok denecek kadar az internetten bir araştırın derim. yengem amcamın eline bakarken bi anda iş sahibi güçlü bir kadın oldu :) aynı şeyleri sizin için de diliyorum kolay gelsin şimdiden...

Canım bende geçen sene çok sıkıldım bu sene biraz badireler atlattıktan sonra çok şükür kursa başladım. Öncelikle şunu söyleyeyim, kursları takip etmeye devam et bence. Bizim kursta kendi kendine dikiş öğrenmiş arkadaşlar var, yanlış yaptıkları bazı şeyleri keşfettiler, işin içinden çıkamadıkları noktaları öğrendiler. Bir işin tekniğini hocasından öğrenmek bambaşka birşey.

Ama kurs olmuyorsa hiçbirşey yapamaz da değilsin, bununla ilgili birçok blog var. Yukarıda bir arkadaşın söylediği site de dahil. En azından o şekilde birşeyler öğrenmeye çalışabilirsin. Makine olarak da janome güzel bence, uygun fiyatlı olan küçük makineleri de var.

Şimdiden kolay gelsin...

Laçin Tenel'in sitesi tam senlik o zaman. Hevesini artırır iyice. Kendine, kızına falan güzel şeyler dikiyor. Makinesiyle ilgili bilgi de vermişti. Google'a ismini yazarsan çıkıyor sitesi.
Çok sağol canım hemen baktım siteye süper yaa...
eğer bilmiyorsanız halk eğitimin kurslarını bekleyin orada öğrenip, belge alıp belki sonrasında kendinize bir iş bile kurabilirsiniz benim yengem tam olarak nereden aldı krediyi bilmiyorum ama kadın girişimciler için küçük miktarlarda krediler veriyorlar sonra taksitle ödüyorsunuz ki bu zamana kadar bu projede başarılı olmayan kadın yok denecek kadar az internetten bir araştırın derim. yengem amcamın eline bakarken bi anda iş sahibi güçlü bir kadın oldu :) aynı şeyleri sizin için de diliyorum kolay gelsin şimdiden...
Aynen bende bu şekilde yapmak istiyoırum.İnşallah yaparım ya helal olsun yengenede...

Canım bende geçen sene çok sıkıldım bu sene biraz badireler atlattıktan sonra çok şükür kursa başladım. Öncelikle şunu söyleyeyim, kursları takip etmeye devam et bence. Bizim kursta kendi kendine dikiş öğrenmiş arkadaşlar var, yanlış yaptıkları bazı şeyleri keşfettiler, işin içinden çıkamadıkları noktaları öğrendiler. Bir işin tekniğini hocasından öğrenmek bambaşka birşey.

Ama kurs olmuyorsa hiçbirşey yapamaz da değilsin, bununla ilgili birçok blog var. Yukarıda bir arkadaşın söylediği site de dahil. En azından o şekilde birşeyler öğrenmeye çalışabilirsin. Makine olarak da janome güzel bence, uygun fiyatlı olan küçük makineleri de var.

Şimdiden kolay gelsin...

Kurslar ne kadar sürüyor kaç saat canım bilgi verirmisin?Mkina ismi içinde çok sağol.

Evde bunalıyorum artık.Dikiş öğrenip kendime bir hobi edinmek istiyorum.Halk eğitim kurslarını falan aradım.Kayıtları kaçırmışım.Bir de kurslar uzun sürüyor aslında.Kızımı bir süre eşim idare eder ama onunda işleri olduğundan nasıl yaparız bilmiyorum.Saatler falan uyarmı onuda bilmiyorum.Gerçi ne olursa olsun kurs kayıtlarını takip edip gidicem ama ben şuan bir şeyler yapmak istiyorum.Gerçekten artık evde tükenmeye başladım.Sebepsiz yere eşime,kızıma kızıyorum.

Nereden başlamam ne yapmam lazım kızlar.Evde kızıma elbiseler dikebileceğim bi dikiş makinası lazım bana.Yani küçük makinalar bu işi yapıyor mu? Naısıl bir makina almalıyım pek fikrim yok...Fiyatları falan bilgisi olan var mı.??Ha bir de nereden temin edebilirim...

En azından şimdilik eve kendim bir şeyler yapabilsem keşke.Kış geliyor gün boyu bir odada oturucam.Sıkılmazdım üretirdim.Bana akıl verecek kişiler varmı...Bana çok iyi gelecek dikiş olayı buna inanıyorum.Bir de burda terzi yok kurslara gidince belki parada kazanabilirim bu işten...yardımlarınızı bekliyorum...

Kayıtları kaçırmışım demişsin canım, ama benim bildiğim kayıtlar sürekli devam ediyor, takipte kalmaya devam et, elbet kayıt olursun, geçen sene bende gitmiştim ama dikişe değil, bizim burada devamlı oluyor kayıtlar, illa dikiş mi dikmek istiyorsun, lif falan örebilirsin, satabilirsin mesela biliyorsan eğer, kolay gelsin sana şimdiden. :))

Kayıtlar sürekli de kurs dönemleri belirli.Ama aradım yakınımdaki yeri gelin kayıt olun hemen dedi.Çok sevindim.Eşimle konuştum o da tamam dedim.Haftada 2 gün sanırım.eşim bakar kızıma.Dua ediyorum inşallah bana uygun saatler olsun hemen başlarım inşallah yaa...Yarın gidicem bakalım.Örgü falan bilmiyorum ama şuan öyle istekliyim ki Allahım inşallah istediğim gibi olur...

Benim ablamda turkiyedeyken kursa gitti...simdi oyle seyler yapiyorki anlatamam...gecen hafta gece kiyafeti diktirttim bir tane bana digeri kendisine sahane birsey oldu total 8 euroya mal oldu her biri magazadan almaya kalksam 100 euroyu bulurdu...eteklerimi bazen ona yaptiriyorum daraltacak kiyafetleri pantolonkarimin pacalarini yeni bir eve cikacam o ev daha buyuk oldugu icin perdelerimi olculere gore ayarlatacam yatak odamada incikli boncuklu bursey yapmasini isticem....dikis konusunda elinden her is gelir cokta guzel yapar...ben dikisi biliyorumda kesimi bilmiyorum gecenlerde etek nasil kesilir ogretti ama birturlu vakit bulupta denemedim....keske onun yarisi kadar bilseydim....

Kurs bulamasan bile arkadaşların dediği gibi blog takip edebilir, kendi kendine bir şeyler deneyebilirsin. Laçin hanımın sitesi en eski ve en dolu dikiş bloglarının başında benim için. Dikiş dersi var, o işin ilmini çok iyi bilir, hesaplı kitaplıdır yani. Modavesaire var, başta dene yanıl yaparken halk eğitimden sonra profesyonelliğe daha da yaklaştı, çok iyi işleri var. Bunlar dışında lilibebek, kendindik, dikdikgiy, aktuelmoda vs vs hepsi kendi çabalarıyla dikiş namına güzel işler çıkaran bloglar. Modayı da olabildiğince takip ediyorlar benim gördüğüm. Zaten sırf Laçin Teneli takip etmek, dikiş namına bir şey bilmeden kumaşçılara koşmak, makine modeli araştırmak için yeterli.

Bu arada dikiş dersinde bir etkinlik vardı, ekim ayı için arama yaparsan blogda görürsün. Orada gırla dikiş blogu linki var.Halk eğitimde sana ceket dikmeyi öğretirler ama bu bloglar hem insanın ufkunu açıyor, hem de zevkini geliştiriyor.