Evde Temizlik

dione

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2007
116
1
96
56
İstanbul
Banyodaki armatürler
Banyonuzdaki armatürlerinizi parlatacak özel sıvınız bitmişse üzülmeyin.Önceden nemlendirdiğiniz bir parça bezi una batırıp,armatürlerinizi bununla ovarsanız,özel deterjana gerek kalmadığını görebilirsiniz.
Kapılarınız sarardıysa
Kapılarınızı ne kadar silerseniz silin,özellikle beyaz renkte olanlar,kış aylarında kalorifer ve soba havasından nasibini büyük ölçüde alır.İşte bu durumda sararan kapıları temizlemek için soğandan yararlanın.Birkaç soğanı,kabuğunu soyduktan sonrayumuşayıncaya kadar haşlayın.Sonra da soğumaya bırakın.Hafif ılıkken bu suya batıracagınız bir bezle sararan kapılarınızı silin.Sarılıktan iz kalmayacaktır.
Toz bezleri
Toz bezlerinin,toz bırakmasından yakınıyorsanız o zaman her toz aldıktan sonra bezin durulama suyuna bir miktar gliserin katın.Böylece bir dahaki sefere rahat toz alabilirsiniz.
Radyatörlerin Tozunu Alırken
Radyatörlerin tozunu almak gözünüzde büyüyorsa,birde şunu deneyin.Radyatörlerin arkasına ıslak bezler asın.Sonra da elektirikli süpürgenizin hava püskürten tarafıyla tozları,radyatörlerin arkasına doğru üfleyin.Böylece arkaya uçuşan tozlar,asılı olan ıslak bezlere yapışacaktır.
Banyo perdesi için
Siz de bilirsiniz ki,zamanla banyo perdeleri kararır.Özellikle uç kısmında,çıkmayan siyah lekeler oluşur.Bu izleri çıkaramazsınız ama oluşmasını önleyebilirsiniz.
Her banyodan sonra,kısaca perde her ıslandıktan sonra,sirkeli suyla siler ve kurularsanız,kararmasını önleyebilirsiniz.

Paylaşımın için teşekkürler..Bende kireç için sirke kullanıyorum..Çaydanlıkta işe yarıyor canım...

Paylaşımın için teşekkürler..Bende kireç için sirke kullanıyorum..Çaydanlıkta işe yarıyor canım...

Evet çok işe yarıyor.Daha önce kireç sökücü kullanıyordum ama içim rahat değildi.İçindeki kimyasallar beni tedirgin ediyordu.Sonra bir arkadaşım sirkeyi tavsiye etti.Denedim süperdi.Şimdi artık ben de kullanıyorum.Teşekkürler.

elektirikli süpürgenin hava üfleyen tarafı ne olaki... arka taraftan bi hava geliyor ama o dediğinizmi acaba.

Back