evde sistemli bir duzeni nasil saglarim?

arpa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
357
5
evimizde o kadar fazla ivir zivir var ki... bir taraftan hic esya atamiyoruz (fazla kullanilmayan mutfak esyalari, gazeteler hediye getirlimis ama pek ise kullanilmayan ev aksesuarlari vs ) diger taraftan da goz onunde olmalarini istemiyoruz. banyomuz cok kucuk camasir makinesi bile sigmiyor. nevresimleri havlulari nasil saklayabilecegimi bilmiyorum. surekli herseyin yerini degistiryorum begenmiyorum. olmuyor ve cok yoruluyorum. mesela yazin kisliklari nereye nasil saklayacagimi bilemiyorum? siz nasil yapiyorsunuz? neyin icinde nerde sakliyorsunuz kullanmadiginiz esyalari? evinizi nasil derli toplu tutuyorsunuz? kitaplar, dvd ler, birsuru ayakkabilar.. kullanilmayan kiyafetler var mesela ama misafir gelir giyer diye sakliyorum.. Gazeteler ? bazen lazim oluyor bisey icin, siz saklamiyor musunuz mesela? ya da nasil sakliyorsunuz? Yazin yorganlarinizi nereye koyuyorsunuz?

İşe vakumlu hurç alarak başla derim ben.kışlıkları yazlıkları yorganları yastıkları bunların içine ayrı ayrı koyup,havasını elektrik süpürgesiyle aldığın zaman kağıt gibi inceliyorlar dolayısıyla saklaman kolaylaşıyor.
yatak odan da yatağın bazalı mı bilmiyorum ama eğer bazalı değilse ikinci iş olarak da bazalı bir yatak almanı öneririm ki bütün ıvır zıvırını orada kamufle edebilirsin.

kullanmadığın ve ilerde kullanırım mantığıyla tuttuğun eşyalarından da yavaş yavaş ayrıl derim ben,inanki saklanan bu tarz şeyler ilerde hiç bir zaman kullanılmıyor.benden bu kadar.

evet o vakumlu hurclar cok guzel sadece 1 tane vardi onun da fermuarli yeri bozuldu.. kullanmadigim esyalara gelince, haklisin.. kurtuluyorum ama cok yavas oluyo.. cok fazla dusunuyorum.. esyalari hep ordan oraya ordan oraya atiyorum sanki.. hicbisey degismiyo toplanmiyo. yatagim bazali degil ama altinda mesafe var nevresimleri koydum oraya kapakli saklama kutusunun icinde.. kullanmadigimiz cok fazla yatak yorgan yastik var. sigmiyorlar onlar da bir yere.. deniycem vakumlu hurclari elime para gecince alicam birkac tane cok tesekkur ederim :)

ben giymediğimiz tüm kıyafetleri dağıttım eşiminkiler dışında...
fazlalık mutfak malzemelerimi kayınvalideme falan verdim
işe yarmaayacak gibi olan elektronik eşyalar v.s. dahil olmak üzere attım
kullanmadığım hiçbir eşya evde durmuyor
kozmetik eşyalarımda da beüenmiyorsam kullanmıyorsam veriyorum
biblo v.s. en aza indirdim
gazete biriktirme alışkanlığım hiç olmadı ama dergileri biriktirirdim şimdi ise içinde işime yarar dediklerimi tuttum diğerini attım
eve bu kıyafette dahil işime bir ara yarar yada ucuz alayım sonra kullanırım diyerek bir şey almıyorum
eskiden çok yapardım
ayrıca evde biizim kullandıklarımız dışında 2 den fazla yorgan çarşaf havlu yastık
kısaca hediye gelmiş bile olsa işime yaramıyorsa birine veririm hediye ederim v.s.
getiren bile unutmuştur bana ne getirdiğini ben niye senelerce saklıyayım

Son düzenleme:
ben de oyle olabilsem keske.. ben bisey attigim zaman sonradan ihtiyacim oldugu zamanlar oldu. pisman oldugum anlar da oldu. o yuzden atamiyorum ama durun bakalim bu aksam beni sikici gorevler bekliyo.. bi esya temizligi yapmam lazim gercekten.. giyilmeyen kiyafetleri verebilecegim bir yer olsa..

canavar yorgan carsaf havluya ihtiyaciniz olmuyo mu gercekten 2 den fazla? arada sirada zorluk olmuyo mu mesela havlu acisindan? kirlenir ayni anda misafir gelir? ben mi cok takintiliyim bu konuda acaba?

canavar yorgan carsaf havluya ihtiyaciniz olmuyo mu gercekten 2 den fazla? arada sirada zorluk olmuyo mu mesela havlu acisindan? kirlenir ayni anda misafir gelir? ben mi cok takintiliyim bu konuda acaba?
şimdi normalde benim ve çocuklarım 2 şer takımı var onun dışında extradan misafir için olan 2 takım var havluda aynı şekilde
düşün 4 kişiyiz 8 adet havlu ve extralar
ben dönüşümlü kullanıyorum
diyelimki miladı doldu havlunun yenisini alıyorum
açıkcası şimdiye kadar hiç almadım neden dersen
mevlütlerde v.s. habire havlu dağıtılıyor birde çeyizde gelenler var
o kadar yığıldıki dayanamadım toptan fazlalığı anneme eltime v.s. verdim
hiç açılmayanları hediye olarak ben götürüyorum
8 senelik evliyim bu 3. evim
taşınırken zorluk yaşayınca insan kıyıyor valla hiç gözlerinin yaşına bakmadan gönderirim

canım öncelikle vakumlu hurclardan mutlaka al cok ısıne yarıycak .emin ol yerden bihayli tasarruf edıyosun.o kullanamdıgınız yastıkları yorganları doldura bılırsın .hatta yazın kıslıklarınıda koyup kaldırabılırsın o hurclara.daha sonra kullanmadıklarınızı ayırmalısın ayır ve acıma dusunme ver .tabı hıc kullanamdıklarınızdan bahsedıyorum.gazetelerı sormususn eve mutlaka lazım oluyo ama torba torba gazeteye ıhtıyac yok sonucta .fazlasını gerı donusume atabılırsın.ayakkabılarınızı ayakkabı kutularına koyaak kaldır canım yer konusunda yıne cok yardımcı oluyo ayakkabılıga hem daha fazla ayakkabı sıgdırabılııyosun hemde daha derlı toplu oluyo.daha sonra o size gelen kulanmadıgınız aksesuarlar vs sende bıyerlere gıttıgınde hedıye olarak goturebılırsın .bosuna evı beklıycegıne sevdıklerını mutlu etsinler.daha sonra.been havluları rulo seklınde sarıp kaldırıyorum dolaba oda yer acıısndan avantaj sgalıyo hemde sık bı gorunum saglıyo sende yapabılırısn.şimdilel aklıma gelenler bunlar gelırse yıne yazarım canım

bildiğim kadarıyla camiler,sosyal yardımlaşma dayanışma dernekleri alıyor. oyuncak bile..

gazeteleri attim.. ayakkabilari kutulara koydum.. 1 buyuk koli fazlalik varmis evde onlari da kapinin onune koyucam :) simdilik biraz hafifledim gibi sanki.. yine de bir karisiklik var gibi onlar da yorganlar ve kisliklar.. gercekten o hurclara ihtiyacim var. neyse yavas yavas adam olacak gibi.. tesekkur ederim bana atma cesareti verdiniz.. ben de 1 yillik evliyim. ama evdeki tertipi istedigim gibi saglayamadim. cok tesekkurler.. akliniza bisey gelirse yaziverin yine =)

Canım yaşadığın yerde var mı bilmiyorum ama İkea kutuları çok işe yarar..

Çeşit çeşit,boy boy kutular satılıyor,eğer gömme dolap veya gardrobun uygunsa ölçülerini alarak o kutuları kullanabilirsin..

Kendimden örnek vereyim..Gazete hiç almayız,gazeteyi internetten okuyoruz.Gazete saklanan eve kalorifer ve hamam böceklerinin daha fazla geleceğini okumuştum..

Yorganlarım,yastıklarım hurcun içinde gömme dolapta..Battaniyeler fermuarlı çantasının içinde yine gömme dolapta..

Kışlıkları İkea'dan aldığım kutuların içine koydum tam gömme dolabın ölçülerine göre aldım,yazın kışlıkları,kışın da yazlıkları oraya koyuyorum..

Banyoda makyaj malzemelerim İkea hasır sepetlerin içindedir..

Eski ayakkabıları,kıyafetleri evde hiç tutmam,2 seneden fazla giymediğim kıyafet varsa hiç giymeyeceğim demektir..

Hemen onları verir,dolaplara nefes aldırırım.

Fazla havlu gerçekten de lazım olmuyor..Ben evlenirken çok havlu almıştım iki düzine kadar da düğünde hediye geldi..

4 havlu yeter,bir de bornozlarınız vardır,tamam..

Misafirin giyeceği kıyafeti bilmemneyi hiç takmam..Yatıya gelen misafir -ki hiç sevmem- bi zahmet pijamasını da getirsin..

Eğer azsa veya yoksa gardrobundan ayrı yüklük tarzı bir gömme dolap yaptırmanı tavsiye ederim..

Yavaş yavaş oturacak düzenin..Ben de yani evliyken evin yayıntısı hiç bitmezdi..Şimdi iki sene oldu evleneli daha iyi durumdayım ev hanımlığı bakımından..:)))

Benim de eşyam çoktur ama tek şansım çok fazla dolabımın olması..

evet ikea var. istanbulda yasiyorum.. gittigimiz zaman alayim bari.. bizim dolabimiz cok kucuk. cok fazla da dolap yok. o yuzden sikinti oluyor yani=) gomme dolaplara hayranim zaten.

biraz duzene girdi fazlaliklari atinca.. bazilarini da ayirdim bir kutunun icine birilerine veririm diye.. onlar da derli toplu duruyorlar.. simdilik biraz adama benzedi gibi. umarim bozulmaz =) dolabin icinden emin degilim sadece

cok cok tesekkur ederim =)

biz de evde radikal bir karar aldık, biblo vb ıvır zıvır doldurmayacağız! son yıllarda gelen hediyelere karşı biraz daha soğuk kanlı olmaya başladık. sonuçta eli boş gelmemek için bir şey alıp getiriyorlar. (ben sevmediğim için hiç bu tip şeyler almam). yıllarca evde birike birike toz alma işi işkence olmaya başlamıştı.

ama mesela çöpe atamam. kıyamam. yepyeni şeyleri atamam asla. ama çok şükür dernekler ve muhtarlıklar topluyor bunları ihtiyaç sahiplerine vermek üzere. eski ve lekeli şeyleri yer bezi ya da temizlik bezi olarak kullanırım. az giyilmiş ya da hiç giyilememiş şeyleri ve eşyaları veririm. bu da insanı rahatlatıyor. birilerinin işine yarıyor!

gazete eskiden çok biriktirirdik. şimdi orta sehpa altında birikir sadece. ya da şöyle diyeyim 1 market poşeti en fazla.

o vakumlu hurçlara dikkat etmenizi öneririm. kalite farkı oluyor sanırım. bir defa aldık ve içine yorgan koymuştuk. çıkardığımızda inanılmaz bir plastik kokusu vardır. atmak zorunda kaldık.

bu arada istifleme için ucuz bir yöntem önereceğim. pazarda da satılan rengarenk kumaş hurçlar. dolabınızın küçük olduğunu yazmışsınız. tabii ki özel kutular çok şık durur. ancak fiyatı fazla gelebiliyor bazen bir kutu için. uygun renklerden farklı renklerde alıp yatak odanızın bir köşesine rengarenk hurçlardan bir tepe yapabilirsiniz.:)))

ankarada oturanlarınız varsa kızlar ihtiyaç sahibi tanıdıklarım var fazla eşyalarınızı alabilirim.

Yaklaşık bir ay önce taşındım kendi evime. Daha 2.5 senelik evli olmama rağmen eşya kalabalığından nefret ettim taşınırken. Hatta salon takımım dahi yoktu yeni aldım ona rağmen. Taşınır taşınmaz temizliğe başladım.
Senelerce biriktirdiğim ama bi kere okuduktan sonra yüzünü açmadığım kitaplarımı romanlarımı çalıştığım okulun kütüphanesine götürdüm. Eşimi de ikna ederek hem onun hem benim giymediğimiz, belki evde giyeriz dediğimiz , kıyamadığımız bütün kıyafetleri verdim. Verilemicek gibi eski veya lekeli olanları bi kere yer bezi olarak kullanıp attım.
Gazeteleri attım lazım olursa bol eki olan bi gazete alırsın sayfalara kullanırsın.
Kullanmadığım tabakları bardakları verdim .
Milyoncu takıntım vardı:) Ucuz dandik süs eşyaları alrdım hepsini attım, bi daha da girmiyorum oralara.
Ayakkabı kutularını atmam hiç ayakkabıları kutularıyla koyarım ayakkabılığa. yazlıkları da hurçlara koydum kanepelerin altına yerleştirdim. Sen de kanepelerinin altı müsaitse öyle yapabilirsin.
şimdi çok ferah evim çok hoşuma gidiyor o kadar alıştım ki atmaya ya da vermeye ne atsam acaba diye düşünüyorum hep:)
Hem ben verdikçe bereketinin artacağına inanıyorum.

ihtiyaci olan birilerine vermek cok guzel gercekten.. normalde dogru duzgun kimseye faydam olamiyo diye dusunuyorum cunku. ama benim icin buyuk cesaret neyi atip atmamaya karar verecegim.. o 1 milyonlukcu olayini ben de kapattim :) bende de vardi boyle eve hevesle yeni biseyler almak. oyle sus esyasi falan hic yoktur bizde de ama iste yerlesemeyen biseyler de yok degil halaa... yorgan morgan da atamiyorum.. gecen gun akrabalarim geldi 7 kisi kaldik evde.. :/ nevresim ihtiyac.. ama sigdir bakalim.. 1 baza 1 cekyat var icine esya tikistirabilecegim. :) neyse eskisinden daha iyiyim sistem konusunda :)

konu eskimiş ama bende son zamanlarda çok takılmaya başladım bu konuyla kafam o kadar dolu ki aynı benim gibi bir arkadaşım daha var birbirimizi arayıp dertleşip gülüyoruz birde halimize evin kalabalığı yetmezmiş gibi birde işyerim çok dağınık oraya da bi el atmak istiyorum ama onada zaman lazım evle uğraşmaya da zaman lazım çocuk var küçük bazen başka bir eve taşınana kadar böyle idare ediyim o zaman atarım diyorum ama dayanamıyorum bazen kafamı öyle meşgul ediyor ki günler biraz uzasın bi temizlik yapıyım diyorum tabi atabilirsem inşaallah... trt de temizlik hastaları var pis insanların evini temizliyor atılacakları atıyor tabiki onlar gibi değilim ama atılması gereken şeylerim için gelseler keşke diyorum :) o programı gören ilgisini çekmiyor ne ki bu diyorlar ama benim çok hoşuma gidiyor rahatlatıyor beni :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…