Daha önceki konularımda da bahsetmiştim. Hayatımda en çok yaptığım şeylerden biri saç rengimi değiştirmek. Bu aralarda düşünüyordum acaba tekrar koyu renge dönsem mi diye. Böyle kararsız bi şekilde devam ederken birden değişiklik yapma isteği uyandı bende. Bir başak burcu olarak karar verir vermez markette aldım soluğu. Kuaförde beklemekten nefret ettiğimi belirtmeme gerek yok sanırım. Bir de başıma gelen bi kaç olaydan sonra mecbur kalmadıkça gitmiyorum kuaföre :) Marketten 4 kutu çikolata kahve boyayı kaptığım gibi evde aldm soluğu.
Benim saçlarım kısa ama malum çıt çıt kullanıyorum o yüzden anca yetiyor 4 kutu. Direk boyadım saçlarımı. Önce beğendim sonra pişman olmaya başladım. Hatta o kadar pişman oldum ki aynalara küstüm. Açık renk saçlara sahip olanlar bilir. Bir kez boyatınca vazgeçemiyor insan. Ben de aynı duyguları yaşamaya başladım. Önce kendim açsam mı diye düşündüm. Sonra kuaföre danışmaya karar verdim. Yaşadığım yerdeki en ünlü kuaför bu saçı açamam elimde kalır dedi. Beklemen, saçının kendine gelmesi lazım diye sıraladı durdu. Saçıma oreal sürecekleri için kopmalar olabilirmiş. Ama ben daha önceki tecrübelerimden de bildiğim için saçıma oreal sürülmesini söyledikleri gibi yok ben almayayaım onu dedim :)
Bi kaç yerde okumuştum boya silicileri. Saçtaki boyayı kusturuyorlarmış. Saça oreal kadar da zarar vermiyorlarmış. Önce lorealin boya silicilerimi aradım bulamadım. Sonra yeni açılan bir kuaför malzemeleri satan dükkanda aldım soluğu. Bana bu boya silicisini verdiler. Hatta ordaki çalışanlar da elin yatkınsa dene bi şey kaybetmezsin, olsa olsa çok az bir yıpranma olur dediler. Tabi ben bunu duyunca cesaretli bir insan olarak yine aldım 4 tane boya siliciyi.
Eve döner dönmez önce kendi saçımı açtım. Bekledikçe inanamadım ben biraz kızıllık olur falan diye düşündüm ama yok yavaş yavaş, güzel güzel açıldı saçlarım hem de tam istediğim renk oldu :) Sonra çıt çıtları boyamaya geldi. Onların açılması 2 günümü aldı. 2 gün aluminyum folyada renk silici sürülmüş vaziyette beklettim. Alıp yıkadığımda da inanamadım. Benim kendi saçlarımla tıpatıp aynı renk olmuşlar :) Ben açtıktan sonra düşümmeye başlamıştım kesin renk farkı olur bi de onları eşleştirmekle uğraşırım diye. Ama çok şanslıyım ki olmadı. Bu arada 2 gün korkmadan bekletmemin nedeni de şu. Bu siliciler saçı belli bir tona kadar açıyor. Oreal gibi platine kadar açma gibi bi durumları yok.
Şimdi gelelim asıl konuya. Saçlarım yıprandı mı? Hayır yıpranmadı. Saçınız boyanınca nasıl olursa benim de saçım o kadar yıprandi. Yani işin özeti çok memnun kaldım. Hem muhtemelen kuaför istediğim rengi elde edemeyecekti, hem dünya kadar param gidicekti, hem de saçlarımın kesilmesi gerekecekti. Bunların hiçbiri olmadı. Ben gayet 4 kutu boyaya 24 lira vererek tamamen istediğim rengi elde ettim. Gelelim fotoğraflara. İşte an ve an saçlarımın değişimi :)
Bu saçlarımı koyu renge boyatmadan önceki hali;
Bu saçlarımın boyadıktan sonraki koyu renk hali;
Bu da en son boya siliciden sonraki halim. Dün boyadıktan sonra ilk kez dışarı çıktım bir sürü insan sordu saç rengimi onlara da aynen böyle anlattım :) Dediklerine göre Hadise'nin o meşhur saç rengiymiş saçımın rengi :)
Gün IŞIĞINDAKİ HALİ
Işıksız ortamdaki hali
Ve bu da gün ışığındaki hali :)
Ve son olarak istediğim saçlara kavuşmama vesile olan bu süper renk silici 12 numara; s12 olarak geçiyor üstünde süper açıcı yazıyor. İnterneten baktım ama bulamadım. Sanırım kuaför malzemeler satan yerlerde bulabilirsiniz. Aklınıza takılan şeyler varsa cevaplamaya hazırım. Hepinizi öpüyorumm :)