Evde pratik en kolay biçimde ve doğru sonuç elde edebileceğimiz şekilde nasıl saç boyanır
önce dipler boyanıp bekletilip sonra uçlarmı boyanır nasıl boyuyorsunuz kaç dak bekleticem inatçı beyazlarım var uzun bekletirsem yanarmı kolleston koyu kahve aldım kendi saç rengimden fikir verirmisinz arkadaşlar:)
Ben 4 yıldır saçlarımı kendim boyuyorum. Benimde çok fazla ve inatçı saçlarım var, bu nedenle saçlarımı sarı renge boyuyorum.
Önce diplere sürüyorum boyayı 30 dk. dan aza bekletmiyorum sonra uçları boyayıp tekrar 30 dk. bekliyorum. Ev boyalarıyla saçın yanması mümkün değil. Ne kadar uzun bekletirsen boyanın rengi o kadar koyu oluyor.
Denemeni tavsiye ederim.
her rengi boyayan biri olarakk
lavoboya gidiyorum boyamı hazırlayıp kafamı egiyorum allah ne verdiyse heryerine sürüp en son yoguruyorumm:)küt saçlarım kısa iki kutu boya alıyorum kendim boyadıgımdan bolca olsun diye:)
açık renk boyuyorsan dipleri en son boya çok açılıyor.. koyu renkse farketmiyor:)
saçta hiç boya yoksa önce diplerden başlanıyor. kutuda belirtilen süre kadar beklenip uçlara doğru taranıyor ve yine belli bir süre bekleniyor. dip boya da zaten böyle yapılır. eğer açık bir renge bou-yanacaksa önce uçlardan başlanır çünkü dipler daha çabuk açılır uçlara göre bu arada koyu kahve boya almışsınız, hem de koleston almışsınız, o renk siyah olur. çünkü koyu kahveler genelde siyah tutar, ve biraz uzun sürede akar...ben söylemiş olayım yine
benim saçlarım baya uzun belime kadar geliyo.boyamı hazırlıyorum.aynamı indiriyorum.oturuyorum aynamın önüne geçiyorum.. saçımın dibinden ucuna doğru her yerine sürüyorum.. dipler simsiyah çıkmıştı.bugün öğlen biraz boya karıştırıp hemen diplere sürdüm.renk değişikliği yapacaktım ama üşendim dip boya yaptım
Sadece dip boya yapmıcam heryeri boyanması lazım önceden boya vardı geçen sene boyatmıştım epey çıktı dipler dip olmaktan çıktı yani.Şimdi arkadaşın biri önce dipleri boya bekle demiş sonra uçlar demiş peki dipler uzun süre beklemiş olcek renk ayrımı olmazmı
Birde sorum boyama işlemi bitincemi süre tutcem başladığımdamı elim ağır bel boyun fıtığı var zorlanırım diye söylüyorum
Hepsini birden boyasam sonra iyice tarayıp bekleme süresi 40dak ise ben 60dak bekletsem dipleri ayrı uçları ayrı boyamasam ne olur.yav napçem ben kuaföre gitmicem gidin demeyin hep gittim çok para istiyorlar baştan anlaşıyoruz sora yok saçın gürmüş çok boya gitti okadar değilde bukadar diyorlar tepem atıyor benimde :)
boyama islemi bittikten sonra 40-45 dk bekletiyorsunuz.. diplerden baslayin..siz uclara inene kadar beyazlariniz coktan kapanmis olur.. dip ayri uclar ayri beklemeyin ne gerek war..hadi sari tonlari olsa neyse koyu kahvenin kapaticiligi cok cok yüksek..bosuna telas yapiyorsunuz