Evde pire!! Acil yardım

herasmom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2018
463
1.315
63
Merhabalar, hemen kısaca bahsetmek istiyorum. 3 gün önce yavru bir kedi sahiplendik 2 aylık. Çok tatlı çok oyuncu ama üzerinde pire gördüm gezen, tüm kan çekildi vücudumdan o an. Ben de eşimde okadar huylanıyoruz ki böyle şeylerden, paranoyak olduk şuan. Kedi bir kıyafetimize dokunduysa onunla yatağa girmiyoruz. İşte kedinin yattığı yeri el süpürgesiyle çekiyoruz çünkü ışık tutunca beyaz tuz gibi şeyler olduğu gözüküyor, pire yumurtasıymış onlar internette öyle yazıyor.
Napıcaz yardım edin ikimize de zehir oldu şu 2 gün, sokağa çıkma yasağıda vardı veterinere gidemedik. Zaten kedi bize geleli 3 gün oldu. Yarın veterinere götürüp dış parazit damlasını yaptıracağız ama sonrasında ne yapmalıyız ve een önemlisi ev için ne yapmalıyız? İlaçlatma yapamayız gibi, nereye gidicez ki kalmaya kediyle birlikte bir de bu durumda.. Tavsiyeye çok açığım , çok huzursuz hissediyorum şuan.

Biz de evimizi ilaçlatacağız, geçen ay firmayla konuştuk, salgın nedeniyle erteledik.
Evcilimizin olduğunu söyledik firmaya, öyle saatlerce dışarıda kalamayız dedik. zaten 2 saat dediler.
Ben ilaçlatırdım açıkçası. Pireden kurtulmak zor çünkü.

Bisey yapmaya gerek yok, bu kadar panik olacak bisey de yok. Benim kedim de pirelendi 5 yaşinda ilk kez pirelenmişti niyeyse...
Gittik ense damlasi yaptirttik 2 defa gecti gitti. Pireler konak bulamazsa ölür zaten. Kediye damla yaptiktan sonra bir daha pire olmadi evde de gormedim.
Veterinerler açik ayrica, çogu evden gelip alabiliyor evcilinizi.

Miniğinizi veterinere yarın götürün onun işi kolay ama ev konusuna gelince ilaçlama firması için bütçeniz vs yoksa veya koronavirüsten dolayı düşünmüyorsanız internette satınlan bayerin ilacı var suyla karıştırıyorsunuz kokusuz zararsız sıkılması içinde pompalı şişeler oluyor onlardan kullanabilirsiniz hem daha az maliyetli hemde pratik oluyor. Bende tahtakurusundan dolayı kullandım erkenden farkedip müdehale ettiğim için sorun kalmadı.

2 yıldır köpek sahibiyim
evi ilaçlatacak hiç bişey yok boşuna masraf bence pireler bassa bizim evi basardı
yatağımdan defalarca pire, bi kere de yavru kene çıktı
üstünden düşüyor hayvanın ne yapalım
çarşafı çırparım geri sererim çok huylanırsam da yatağı değiştiririm
bu arada sivrisinekten bile korkarım hatta üzerimde gördüğümde çok ağlamışlığım var
emin olun ki pireler insanlara gelmiyorlar
hayvan tüyleri onlar için biçilmiş kaftan
ben pire gördümmü köpeğimi 2 şişe sirkeyle tamamen banyo yaptırıyorum pireler nefret ediyor
durulamıyorum ben sirkesiyle kuruyor :-)
siz durularsanız da en azından yarım saat sirkeyle kalsın
evi günlük süpürün elma sirkesiyle silin o evde de barınmazlar zaten
hem ev kedisi olacaksa bi kurtuldu mu bi daha pire kapmaz dışarı çıkmayan hayvan
diken üstünde olmanıza hiç gerek yok yaşadığınızı anlıyorum bende ilk karşılaşmamda oturup yatağın başında ağlamıştım
şimdi yakalarsam camdan aşağı atıyorum bazen tüylerin arasına kaçıyorlar yapcak bişey yok
takmıyorum çoğu zaman
damla yapın olmadı tıraş ettirin bidaha görmezsiniz zaten:sampiyon:

Son düzenleme:
bu arada düzenli olarak iç dış parazit yaptırırım ben, ondan dolayı kızımın üstünde gördüğüm pireler tek tük,
bu yüzden takmıyorum yanlış anlaşılmasın
siz de düzenli damla yaptıktan sonra pirelerin önünü kesmiş olacaksanız 1-2 taneden bişey olmaz kısacası
ki bendeki köpek, hergün mecburen dışarı çıkıyor. sizdeki kedi..:KK51:
korkacak hiç bişey yok:KK37:
elma sirkesi, iç dış parazit ilaçları, günlük temizlik.. bu kadar

her gün evi süpürüş + sirkeli suyla siliş. kedileri 4 ay boyunca ayda 1 kez dış parazit ilaçlayış (bence de çok fazla bu ama veteriner böyle söylemişti, pire görünce ilaç sıklığı artıyormuş kesin sonlanana kadar).

Kedilerin pireleri insanlar da barınamaz. Size geldiği zaman uzun sürmez ölürler. Benim kedimde de vardı ilk aldığımda. Bir kaç kez üst üste dış parazit aşısı yaptırdım. Evi sürekli sirkeli suyla sildim. Arada kedoşumuda sirkeli bezle silerdim. Hatta bir kere yıkayıp ince tarakla güzelce durularken taradım öylede düşmüştü pireleri :)

Telas edicek bir durum yok.kayinvalidemin kedisi de bir gun pirelenmisti.Oncelikle yikadik.ensesine de ilac damlatti,birde pire,kene gibi parazitler icin koltuklara,halilara sikilan spray vardi ondan alip oturdugu bolgelere sikmistik,gecip gitmosti.Petshoplar aciksa eger damla,birde pire icin tasma alin.Tasma cok cuzi bir icretle satiliyor,cokda etkili kullanabilirsiniz.Birde asilarini oldumu cabicak kurtulur pireden.

Kendi ilaclamani kendin yap bazı şirketler para kopartmak ayağına tesirsiz bi ilaçla yapıyor.
Solfac diye bi pire ilacı var bayerin. Onu kullan normalde paket 2ye ayrılıp kullanılıyor nasıl kan beynime sıçradıysa paketin tamamini tek doz olarak kullandım halilari yikamaya yolladim gün yorganları ve yastıkları da ...
Ama tek ilaçlamada sonları gelmişti.

Merhabalar, hemen kısaca bahsetmek istiyorum. 3 gün önce yavru bir kedi sahiplendik 2 aylık. Çok tatlı çok oyuncu ama üzerinde pire gördüm gezen, tüm kan çekildi vücudumdan o an. Ben de eşimde okadar huylanıyoruz ki böyle şeylerden, paranoyak olduk şuan. Kedi bir kıyafetimize dokunduysa onunla yatağa girmiyoruz. İşte kedinin yattığı yeri el süpürgesiyle çekiyoruz çünkü ışık tutunca beyaz tuz gibi şeyler olduğu gözüküyor, pire yumurtasıymış onlar internette öyle yazıyor.
Napıcaz yardım edin ikimize de zehir oldu şu 2 gün, sokağa çıkma yasağıda vardı veterinere gidemedik. Zaten kedi bize geleli 3 gün oldu. Yarın veterinere götürüp dış parazit damlasını yaptıracağız ama sonrasında ne yapmalıyız ve een önemlisi ev için ne yapmalıyız? İlaçlatma yapamayız gibi, nereye gidicez ki kalmaya kediyle birlikte bir de bu durumda.. Tavsiyeye çok açığım , çok huzursuz hissediyorum şuan.
Veterinerlere gidebiliyorsunuz yasak olsa bile. Biraz araştırmış olsaydıniz bilirdiniz. Bugun hemen alin veterine görürün, minige canavar görmüş gibi davranmayin lütfen. Aşılarını yaptırın, evi temiz tutun (sirkeli suyla temizleyin)

Hayvan piresi size tutunmaz. Parazit aşısından sonra iyice gözlemleyin. Bazen ilaç hemen etki etmiyor bir süre sonra yeni doz uygulamak gerekebiliyor. Fazladan damla alıp veteriner hekimin telefonunu da alıp gerekirse siz uygularsınız ihtiyaç olursa. İlaçlatmaya gerek yok. İçiniz rhat edecekse ilaçlatın.

Sirf bu yazilana cevap vermek uc
Sırf bu yazi

Sırf bu yazılana cevap vermek için üyelik actim . Arkadasın vasitasiyla buradan hayvan sahiplene

Biz de evimizi ilaçlatacağız, geçen ay firmayla konuştuk, salgın nedeniyle erteledik.
Evcilimizin olduğunu söyledik firmaya, öyle saatlerce dışarıda kalamayız dedik. zaten 2 saat dediler.
Ben ilaçlatırdım açıkçası. Pireden kurtulmak zor çünkü.
Merhaba, kurtuldunuz mu acaba?

2 yıldır köpek sahibiyim
evi ilaçlatacak hiç bişey yok boşuna masraf bence pireler bassa bizim evi basardı
yatağımdan defalarca pire, bi kere de yavru kene çıktı
üstünden düşüyor hayvanın ne yapalım
çarşafı çırparım geri sererim çok huylanırsam da yatağı değiştiririm
bu arada sivrisinekten bile korkarım hatta üzerimde gördüğümde çok ağlamışlığım var
emin olun ki pireler insanlara gelmiyorlar
hayvan tüyleri onlar için biçilmiş kaftan
ben pire gördümmü köpeğimi 2 şişe sirkeyle tamamen banyo yaptırıyorum pireler nefret ediyor
durulamıyorum ben sirkesiyle kuruyor :-)
siz durularsanız da en azından yarım saat sirkeyle kalsın
evi günlük süpürün elma sirkesiyle silin o evde de barınmazlar zaten
hem ev kedisi olacaksa bi kurtuldu mu bi daha pire kapmaz dışarı çıkmayan hayvan
diken üstünde olmanıza hiç gerek yok yaşadığınızı anlıyorum bende ilk karşılaşmamda oturup yatağın başında ağlamıştım
şimdi yakalarsam camdan aşağı atıyorum bazen tüylerin arasına kaçıyorlar yapcak bişey yok
takmıyorum çoğu zaman
damla yapın olmadı tıraş ettirin bidaha görmezsiniz zaten:sampiyon:
hayvanı sirkeyle yıkamak doğru mu acaba derisi ve tüyleri için zararı yok mu

Benim kedimi de ilk sahiplendiğimde en az 100 tane pire çıktı üzerinden. Kedi piresi insanlara geçmiyor korkmaya gerek yok. Ben bi fısfısın içine su ve sirke karıştırdım. Sürekli sıktım kafası hariç ve şuan 1 tane bile kalmadı. Tabi biraz büyüdükten sonra dış parazit ve aşılarını da yaptırmalısın. Kediler için pire tarağı var senin için kolaylık olabilir 😊

Merhaba, kurtuldunuz mu acaba?
Merhaba evet şuan tosunum 20 gün sonra 1 yaşında olacak bile 😍
Bir süre bayaga uğraştık tabi önce seyreltilmiş sirke siktim biraz boyundan altına ancak birkaç tane öldürdük böyle tabi, veterinere götürdük ve damla yaptı ondan sonra 2-3 gün içerisinde tüm pireler sersemledi zaten. Biz de pire taragiyla temizledik hep. Kurtulduk şükür ondan sonra.

Back
X