Evde Pilates

tolstoyevski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
789
781
Merhabalar,
Evde pilates yapanlar hangi siteden dersleri tavsiye edebilirsiniz? ben de baslamak istiyorum ve çok fazla kaynak mevcut hangisiyle baslayacagima karar veremedim. Youtube da ebru şallı, ececomtr ve lara hudsonun 10 minute solutions'una rastladm iyi görünüyor. ama sizlere de sormak istiyorum. Ayrıca evde yapıp sakatlanmak da istemiyorm doğru yapmak istiyorum . Yorumlarinizi bekliyorum

Selamlar. Hanımlar ben bundan öncesinde pilates salonuna da gitmiştim. Orda yaptığımız hareketlere en yakını hatta tamamiyle aynı diyebilirim ececomtr youtube kanalı videolarında mevcut, anlatımı da çok güzel ve açıklayıcı.(benim daha yeni yeni inceleme fırsatım oldu yoğunluktan) Ayrıca pilates nefesi nasıl alınır,ısınma hareketleri nelerdir tarzında videoları da var onlara da göz atabilirsiniz. Pilates seansı 1 ve 2 videosu var önce 1le başlayıp 1 ay kadar bunu uygulamayı sonra 2ye geçmeyi planlıyorum. Sabahları da lara hudsonun 10 minute solutions'unu yapmayi dusunuyorum kisa oldugundan okula gitmeden evvel kolay olur. ikiside youtubeda mevcut ve harika =) tavsiye ederim. Bel ve boynunuzda hassasiyet varsa doktora danışın yeterli. Kolay gelsin =) @Emxcrn
B beyondcitylights

Selamlar. Hanımlar ben bundan öncesinde pilates salonuna da gitmiştim. Orda yaptığımız hareketlere en yakını hatta tamamiyle aynı diyebilirim ececomtr youtube kanalı videolarında mevcut, anlatımı da çok güzel ve açıklayıcı.(benim daha yeni yeni inceleme fırsatım oldu yoğunluktan) Ayrıca pilates nefesi nasıl alınır,ısınma hareketleri nelerdir tarzında videoları da var onlara da göz atabilirsiniz. Pilates seansı 1 ve 2 videosu var önce 1le başlayıp 1 ay kadar bunu uygulamayı sonra 2ye geçmeyi planlıyorum. Sabahları da lara hudsonun 10 minute solutions'unu yapmayi dusunuyorum kisa oldugundan okula gitmeden evvel kolay olur. ikiside youtubeda mevcut ve harika =) tavsiye ederim. Bel ve boynunuzda hassasiyet varsa doktora danışın yeterli. Kolay gelsin =) @Emxcrn
B beyondcitylights

Çok sağol tatlım hemen inceleyeceğim :spor:

merhaba arkadaşlar.güzel konu açılmış. çünkü internette o kadar çok boş ve gereksiz pilates yazıları varki hangisi doğru hangisi yanlış bilemiyoruz. ben ebru şallı programı uyguladım bi 4 ay ama hiç sonuç alamadım. sonra bir arkadaşımın spor hocası ile görüşme fırsatım oldu benim vücut ölçülerimi aldı ona göre pilates-streching ve aerobik karışımı program hazırladı onu uyguladım 3 ayda belim 78 cm den 70 cme düştü basenim özellikle şekil aldı. kollarım inceldi. üst bacak inceldi. yani şunu demek istiyorm kişiye özel prgramlar daha isabetli oluyor.

merhaba arkadaşlar.güzel konu açılmış. çünkü internette o kadar çok boş ve gereksiz pilates yazıları varki hangisi doğru hangisi yanlış bilemiyoruz. ben ebru şallı programı uyguladım bi 4 ay ama hiç sonuç alamadım. sonra bir arkadaşımın spor hocası ile görüşme fırsatım oldu benim vücut ölçülerimi aldı ona göre pilates-streching ve aerobik karışımı program hazırladı onu uyguladım 3 ayda belim 78 cm den 70 cme düştü basenim özellikle şekil aldı. kollarım inceldi. üst bacak inceldi. yani şunu demek istiyorm kişiye özel prgramlar daha isabetli oluyor.
merhabalar, cevabınız için çok teşekkür ederim. bende faydalı bulduklarımı yazdım ama kişiye özel olması daha mantıklı bence de. Ben spor salonunu bırakmak zorunda kalmistim okul nedeniyle. Devam etseydim bende kendime özel bi program isteyecektim. Evde rastgele yapılanlar esneme+düzgün bi postür için iyi oluyor ama tam sonuç için yeterli değil

spor salonunda antrenör kontrolunde bi programa devam etmek çok daha faydalı. bende zaman bulabilsem ve evime yakın bir spor salonu olsa gitmek isterim ama spor salonuna gidemiyorsam çareyi evde arıyorum. bence kitle indeksin 24 ün altınd aolan birisi evdede çok rahat sıkılaşma ve şekillenme egzersizleri yapabilir. burda önemli olan doğru program ve düzenli çalışma. ben evde çalışarak yaptım bu incelmeyi. tabi bazı yağ karışımlarıda kullandım göbeğime ve basenime. onlarında katkısı olduğunu düşünüyorum. benim kitle indeksim 23 ve aslınd ideal gibi duruyor ama boyum kısa bu yüzden bacağım kalın olduğunda daha kilolu duruyorum. pilates bana inceldiktek sonra sıkılık veriyor ve üst bacağım inceldikçe sanki daha uzun gibi görünüyorum :KK70: bana öyle geliyor tabi :confused:

Kızlar bende platese baslamak ıstıyorum ebru sallının skınny sı ılebaslayıp 3haftda yaglarınızdaan kurtulun ıle devam etmek ıstıyorum yapıp memnun kalan var mı?

Arkadaslar ben de evde plates yapiyorum su an memnunum. Yeni baslayacak olanlar baslangic dvd leri ile baslasin yoksa sakatlanabilir ya da basladiginiz gibi birakirsiniz zamaniniz varsa once yürüyüş sonra plates yapin baslangic dvd sinden sonra ebru sallinin 3k ve skinny jean work out dvdlerini öneririm

Merhabalar,
Evde pilates yapanlar hangi siteden dersleri tavsiye edebilirsiniz? ben de baslamak istiyorum ve çok fazla kaynak mevcut hangisiyle baslayacagima karar veremedim. Youtube da ebru şallı, ececomtr ve lara hudsonun 10 minute solutions'una rastladm iyi görünüyor. ama sizlere de sormak istiyorum. Ayrıca evde yapıp sakatlanmak da istemiyorm doğru yapmak istiyorum . Yorumlarinizi bekliyorum
merhaba instagram videolarımdan destek alabilirsiniz. evde sakatlanmadan doğru yönlendirmelerle egzersiz yapmak mümkün. :) instagram'a yazın ve bi göz atın sevgiler.

Son düzenleyen: Moderatör:
evde pilates konulu bir başlık bulduğuma çok sevindim. düzensiz olsada bir spor salonuna gidiyorum ama fayda görmedim. gün geçtikçe kilo almaya devam ediyorum :) düzensiz gidilen spor salonuna evde yapılan pilatesi ekleyerek fayda saylayabileceğimi düşünüyorum. birlikte başlamak isteyenler veya uygulama yapanlar nereden takip ettiklerini bildirir yol gösterirse çok sevinirim.

ben de spor salonuna gitmekle beraber evde de haftada bir pilates yapıyorum, yaparken genelde ebru şallıyı açıyorum youtube üzerinden, salonda yaptığımızla kıyaslayınca daha iyi çalıştırıyor hatun sanki

ben de spor salonuna gitmekle beraber evde de haftada bir pilates yapıyorum, yaparken genelde ebru şallıyı açıyorum youtube üzerinden, salonda yaptığımızla kıyaslayınca daha iyi çalıştırıyor hatun sanki
Bende cocuklu olunca evde pilates yapanlardanim. Ebru salli nin dvd leri ile yapiyorum. Bana en ideal ve hosuma giden ebru salli oldu

Merhaba. Ben de evde pilates yapiyorum firsat buldukça. Cok duzenli yapmiyorum ama Ebru Şallı'nin 2 haftada 2 beden incelme garantili bir videosu var. Onu yapiyorum. 4 seans dan sonra fark ediyor. Kalça,basen ve göbek calistiriyor.3 defa yaptim.Hemen cevremdekiler fark etti. Tabi yemege de dikkat ve bol su.

Ben Reyhan Oksay ı tavsiye ediyorum tüm vücut yani sira bölgesel egzersizleri de var. Ben onunla inceldim 😍

pilates ve yoga gibi seylerde nefes cok onemli, bir de hareketin dogru yapilmasi.

Ben pilates yaparken, yillar once Ebru sallinin bir videosunu izlemistim, pilates hocamin asla yapmayin dizinize zarar verirsiniz dedigi sekilde yapiyordu, simdi belki o da kendini gelistirmistir bilemeyecegim.

Ama en guzeli bir kac spor hocasi esliginde calismaniz, daha sonra evde devam etmeniz olacaktir.
Hem nerelerde nefes alip vereceginiz, hem de hareketlerin dogru versiyonlarini ogrenirsiniz.
Evde yaparken de kendi kareogrofinizi yapabilirsiniz veya herhangi birini takip edebilirsiniz. Hareketin dogrusunu bildiginiz icin boylesi tehlikeli olmayacaktir.

X