Evde lazer..

aurora3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2024
50
12
19
Ben 16 yaşındayım, tüylerle uğraşmak daha bu yaştan bana çok zahmetli ve sıkıntılı geliyor. Lazer epilasyonlarını yıllardır duyuyorum ama bazı çekincelerim var. Öncelikle bu yöntemi hem kılları incelttiği hemde uzun süreli engellediği ve acısız olduğu için yani rahatlık için istiyorum ama diğer nedenim, daha önce 1-2 defa genital bölge - bikini bölgesi civarlarında kıl dönmesine benzer bişeyler atlattım, doktora gitmedim ama annemin de tavsiyeleriyle onları bi şekilde patlattım ama bu durum da beni çok korkutuyor bişey olur falan diye ve lazer epilasyon bunun için öneriliyormus. Her neyse bu lazer işlemini yapmak istiyorum ama seanlara falan gidemem çok utanırım ve de o kadar para bayılmam açıkcası (zaten ailemde sıcak bakmaz bu duruma) evde lazer alıp uygulamak istiyorum öyle bişeyler planlıyorum ama sorularım:
1) öncelikle hangi yaşta başlamalıyım?
2) zararları, yan etkileri neler? Birde cilt kanseri yapıyor falan diyolar doğru mu?
3) tüm bölgelere uygulayabilir miyim özellikle genital bölgeye atış yapmaktan çok endişeleniyorum.
4) hangi lazer aletini tercih etmeliyim?
5) süreç nasıl ilerliyor, nasıl yapıyorsunuz?
6) daha önce yapmış kişilerden görüşlerini ve şu anki durumlarını alabilir miyimm?
7) tüm bölgeler demişken yüzümün yanlarında şu çok ince olan açık renkli tüylerden var onlara dokunmalı mıyım?

Ergenlihin ve hormonlarin tamamen oturması lazim çünkü şimdi yaptirsan tekrardan başa dönersin 1..2 yıl daha sabreet

Kızım için lazer yapılan merkeze sormuştum ben de kaç yaş olmalı diye.
17-18 ideal dediler.
Eğer hormon bozukluğu varsa erken başlanıyor ama onermeyiz dediler.
Benim kızım da 17 yaşında bu ay başlayacak evde lazere.
Bence yüzüne dokunma.
Zaten ince bu açık renk tüylere etkisi yok boşuna risk alma.
Daha önce lazer yaptırdım baya azalma oldu ama ev tipi cihazlar o kadar etkili değil.
Evde yapacaksan önce makina ile kısaltma yapıyorsun sonra atış yapıyorsun.
2 gün su değmezse ilk zamanlar daha etkili olur.
Sonra sana kese yapmanı öneririm kıl kökleri ve ölü deri için faydalı.
Genital bölgede dahil kol,bacak, göbek tüm vücuda uygulanabilir.

Anladım çok teşekkür ederimm

Evde yapılan lazer değil, ipl cihazı. Yüzünüze ve diğer bölgelerinizdeki ince kıllara dokunmayın. Pişman olmanız olası.

Eve alacağın cihaz, lazer değil ipl cihazı. İpl cihazı bir lazer epilasyon gibi etkili değildir.

Anladım. İpl cihazlarının diğerlerinden farkı nedir?
Lazerde tek dalga boyu var. Kıl rengine hedefli. Iplde ise dalga boyları birden fazla, el feneri gibi düşünün. Sadece kıl değil cildin diğer kısımlarına da etki eder.

Daha anlaşılması için;
Lazer daha etkili, hedefi vuruyor, keskin nişancı gibi. Ipl ise rastgele ateş ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…