Evde Kuranı Kerim öğrenmek


CANIM BEN HESAPLADIM KAZA NAMAZLARINI İÇLER AÇISI

YATSI NAMAZINDAN SONRA UFAK UFAK KILMAYA BAŞALDIM ÇOK ŞÜKÜR
 
Videolar yaklaşık yarım saat sürüyor. Üzerinde durulup çalışıldığı için bu kadar sürüyor tabiki. Bu sayede bir ayeti rahatlıkla 5- 6 kez okumuş oluyorum. En son okumada yanlışlar düzeltilmiş ve heceleme yapmamış oluyorum
 
günaydın canımm

naıslın bakalımmm

ben çalışamıyorumm işler yoğun biraz ama fırsat bulunca hemen başlıcamm

fakat namazlarım çok şükür devammmmm
 
Merhaba canimmm dün ve bugün evde değildim çalışamadım ama namaz ve oruç devam :))) şükürler olsun .Sen nasilsin

günaydın canım

ben bu hafta oruç tutamadımm inş. ptesi kaldım yerden devam

ama namazlarım çok şükür devam

dün baştan artık bakara süresi çalıştım bugunde çalışıcammmm


işler biraz yoğunnn
 
Sana da hayirli sabahlar hayirli isler canimmm Bende toplamda 6 tane tutabildim oruç canım olsun yavaş yavaş hic yoktan iyidir aslında kolay geciyo da ben ya misafirliğe gidiyom ya bize biri gelecek oluyo o yüzden sürekli tutamıyorum . Bende yasin süresine çalışıyorum işte yarim sayfa ilerliyorum daha bitiremedim :)
 

en azında bırakmıyoruz buna da şükürrrr
 
Peygamber Efendimizden (s.a.v.) namaz hakkındaki bazı Hadis-i Şerifler

- “Namazın dindeki yeri, başın vücuttaki yeri gibidir.”

- “Kıyamet günü kul, ilk önce namazdan hesaba çekilecektir. Namaz düzgün ise diğer ameller de düzgün olacaktır. Eğer namaz bozuk ise diğer ameller de bozuk olacaktır.”

- “Allahu Teâlâ’nın bir kula iki rek’at namaz kılması için tevfik vermesinden daha üstün bir şey yoktur. Kul namazla meşgul olduğu sürece başı üzerine iyilikler ve hayırlar saçılır.”

- “Kişiyle küfür arasında namazın terki vardır.”

-“Müslüman kul ile kâfirlik ve iman arasında sadece namaz vardır, Müslüman bir kişi namazı terk ettiği zaman kesinlikle Allaha şirk koşmuş olur.”

-“Cennetin anahtarı namazdır, namazın anahtarı da abdesttir.”

-“Namaz dinin direğidir.”

- “Kim namazı terkederse, Allah kendisine gazab etmiş olduğu halde O’na kavuşur.”

- “Müslüman bir kul, Allah’ı razı etmek için namaz kılarsa, onun günahları şu yaprakların, bu ağaçtan döküldüğü gibi dökülür.”

-“Ey Ebû Fâtıma! Sen eğer (ahirette) benimle buluşmak istiyorsan secdeleri çoğalt (yani bol bol namaz kıl.)”


Ey namazını kılmayan kişi peygamberin kızına yaptığı bu nasihate kulak ver. Peygamberin kızı bile ahirette onunla beraber olmak için secdeleri çoğaltmak yani çok namaz kılmak zorunda iken, namazı terk etmekle nasıl bir akıbetin bizleri beklediğini bilelim ve ayılalım İnşallah.
 
Sehiv Secdesi: Bir namazın farzının tehiri yani geciktirilmesinden, vaciblerinden birinin yanılarak terk edilmesinden dolayı, o namazın sonunda yapılması gereken secdedir.

Namazın son oturuşunda yalnız Ettehiyyatü okunarak sağ tarafa selam verildikten sonra, "Allahü Ekber" diyerek secdeye varılır. Burada üç kere "Sübhâne Rabbiye'l-â'lâ" denilir. Sonra "Allahü Ekber" denilerek kalkılıp oturulur, tekrar "Allahü Ekber" diyerek ikinci defa secdeye varılır ve üç kere "Sübhâne Rabbiye'l-â'lâ" söylenir ve "Allahü ekber" diyerek kalkılıp oturulur. Bu oturuşta, "Ettehiyyatü, Allahümme salli, Allahümme bârik ve Rabbenâ âtinâ, Rebbenâ firli" duaları okunarak önce sağa, sonra sola selâm verilir. Buna sehiv secdesi denir.

Sehiv Secdesi iki şekilde yapılması gerekir.

1- Namazda farzlardan birinin unutularak geciktirilmesi.

2- Vaciblerden birinin unutularak geciktirilmesi veya unutularak yapılmaması hallerinde sehiv secdesi yapılır.

Namazdaki bu eksikliği gidermek için namazın sonunda sehiv secdesi yapmak vacibtir. Farzlardan birinin unutularak veya bile bile yapılmaması hâlinde namaz bozulacağı için sehiv secdesi ile tamamlanamaz. O namazın yeniden kılınması gerekir. Vaciblerden herhangi birinin bilerek terkedilmesi durumunda sehiv secdesi yapılmaz. O namazın yeniden kılınması gerekir. (diyanet)


Sehiv Secdesi Yapmayı Gerektiren Haller:
- Oturması lazım gelen yerde kalkmak. Kalkması gereken yerde oturmak.
- Sesli okuması icab eden yerde, yavaş okumak. Yavaş okuması gereken yerde, sesli okumak.
- Dua okunacak yerde, Kur’ân-ı kerîmden okumak. Kur’ân-ı kerîmden okunacak yerde dua okumak. Mesela, Fâtiha sûresi yerine Ettehıyyâtü düâsını okumak, Ettehıyyâtü okunacak yerde Fâtiha okumak gibi.
- Namazı tamamlamadan selam vermek.
- Farz namazların birinci ve ikinci rekatlerinde zamm-ı sûreyi okumayıp, üçüncü ve dördüncü rekatlerinde okumak.
- İlk iki rekatde, Fâtihadan sonra zamm-ı sûre okumamak.
- Bayram namazı tekbîrlerini terk etmek.
- Vitr namazında kunut duasını terk etmek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…