cnm ben sabah kahvaltısını labne ekmek içi pekmez yumurta organik mama bi kaşık meyve filan katıyorum
ayrıca emişiyoruz biz
öğlen çorba yapıyorum
akşama doru meyveli yoğurt yapıyorum
akşamları da biz ne yersek ondan yiyor muhallebi hazırlamam gerekiyorsa da pirinç unu su ile hazırlıyorum içine mutlaka meyve katıyorum bazen pekmez de ekliyorum haşlanmış buğday da ekledim bi kez o da lezzetli oluyor pirinç unu bile tavsiye edilmiyor normalde ben bazen haşlanmış pirinçle yapıyorum
nişasta benm bildiğim bebeklere verilmez
süt de bir yaşına kadar verilmiyor
cnm ben sabah kahvaltısını labne ekmek içi pekmez yumurta organik mama bi kaşık meyve filan katıyorum
ayrıca emişiyoruz biz
öğlen çorba yapıyorum
akşamları da biz ne yersek ondan yiyor muhallebi hazırlamam gerekiyorsa da pirinç unu su ile hazırlıyorum içine mutlaka meyve katıyorum bazen pekmez de ekliyorum haşlanmış buğday da ekledim bi kez o da lezzetli oluyor pirinç unu bile tavsiye edilmiyor normalde ben bazen haşlanmış pirinçle yapıyorum
Canım kahvaltıyı mesela,ıhlamurla yap inek sütüyle vermiyorsan(ki ben 6 aydan sonra inek sütüne geçtim direk).
2-3 cicibebe(ben cicibebeyide evde yapıyorum hazır almıyorum)
1 kaşık labne peyniri,biraz pekmez,fındık ezmesi,biraz ekmek içini ıhlamurla ıslatıp yedirebilrisin.
Meyve öğününde iki meyveyi blendarla yedir mesela.
Çorba olarakda ben herşeyi atardım 8 ayına kadar içini.Sonra kendi yediklerimizden yedirmeye başladım.Et suyu veya tavuk suyula yapar oda yoksa süt koyardım(İnek sütümü sütcüden alıyorum belirteyim)Yaptığım çorbayıda içine ekmek içi doğrar yedirirdim.
Yğurdumuda kendim mayalıyorum.Çok çok basit.
Akşamda o aylarda ben irmikli muhallebi yapardım.1 su bardağı sütü 2 tatlı kaşığı irmikle muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırırdım sonra içine az bir şey kendi yaptığım reçelden katardım.
O reçelin tarifide şu şekilde bir saat önceden kuru üzüm,kuru erik,kuru kayısıyı suya koyuyorum.Sonra güzelce yıkayıp ocağa koyuyorum.İçine dövülmüş ceviz içide katıp tabi(şimdi bir küçük kavanoz bal alıp ceviz içini ona katıyorum ben bulamaç oluyor ondan bir kaşık yediriryorum her gün)Suyunu az çektikten sonra yarım litreden fazla su koyup kaynatıyorum.KEndi şekeriyle pişiyor.Sonrada kavanoza ve dolaba.Mis gibi oluyor.
Kendim hazırladım hep hala da öyle.Hazırlara alıştırmayın derim.
cnm ben 6. ayda dr a gitmiştim kilo alımı iyi olduğu için ek gıdaya geçmedim ama tattırmaya başladım azcık meyve suyu püresi yoğurt gibi.Canım bebeğin kaç aylık benimki 5,5 aylık sadece emiyor meyve püresini falan kabul etmiyor normalmi acaba bilemiyorum,menülerini yazan arkadaşlar bebeklerinin kaç aylık olduklarını yazarlarsa bizde ona göre başlayabiliriz sevgiler.
normalde oglum cok iştahlı kendi yaptıgım sebze corbasından nefret edyor hatta kusuyor yogurtdu zorla yıyor meyve katıp deneyeyım yada pekmez bugday nişastası bizde 1numaralı ek besındır akrabalar cevrem ve hatta bizlerde oyle buyumusuz .inek sütü degilde keçi sütü anne sütüne eşdeger diyorlar bu sıtedede duydum 8aylık bebege verılırmı bılmıyorum
ayrıca emişiyoruz biz
öğlen çorba yapıyorum
bebeklere buğday nişastası veriliyor mu verilmiyor mu? buna bi net cevap bulamadım :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?