• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi evde kendinizin yaptıgı mama tarifleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ali_ye

RABBİME ŞÜKÜR
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2008
1.793
11
158
42
Antalya
ben ogluma 6aydan itibaren ek gıdaya başladım sebze corbaları ve bugday nisastası harıç herseyı hazır verıyorum bugdag nısastasından mamasına bıle aptamil katıyorum kıloda alımı durdu evde yapıp hazır vermediklerını soyluyor bazı arkadaslar nelerden ve nasıl hazırlıyorsunuz yuluaf dan bahsedenıde duydum nerden alınıyor bu yulaf bırde 8aylık bebege aptamil yerine keçi sutu versem olurmu oda uht li degılmı gunluk olanlarıda varmı su mama konusu hem maddı yonden hemde kokusu katkı maddesı yonunden hiç içime sinmiyor zaten yavas yavas kendı yedıklerımden verıyorum ama sabah kahvaltısına ve gece yatarken mecbur muhalebı turu bısey gerekıyor.evde yaptıgınız tariler neler

cnm ben sabah kahvaltısını labne ekmek içi pekmez yumurta organik mama bi kaşık meyve filan katıyorum
ayrıca emişiyoruz biz
öğlen çorba yapıyorum
akşama doru meyveli yoğurt yapıyorum
akşamları da biz ne yersek ondan yiyor muhallebi hazırlamam gerekiyorsa da pirinç unu su ile hazırlıyorum içine mutlaka meyve katıyorum bazen pekmez de ekliyorum haşlanmış buğday da ekledim bi kez o da lezzetli oluyor pirinç unu bile tavsiye edilmiyor normalde ben bazen haşlanmış pirinçle yapıyorum
nişasta benm bildiğim bebeklere verilmez
süt de bir yaşına kadar verilmiyor

cnm ben sabah kahvaltısını labne ekmek içi pekmez yumurta organik mama bi kaşık meyve filan katıyorum
ayrıca emişiyoruz biz
öğlen çorba yapıyorum
akşamları da biz ne yersek ondan yiyor muhallebi hazırlamam gerekiyorsa da pirinç unu su ile hazırlıyorum içine mutlaka meyve katıyorum bazen pekmez de ekliyorum haşlanmış buğday da ekledim bi kez o da lezzetli oluyor pirinç unu bile tavsiye edilmiyor normalde ben bazen haşlanmış pirinçle yapıyorum

Canım bebeğin kaç aylık benimki 5,5 aylık sadece emiyor meyve püresini falan kabul etmiyor normalmi acaba bilemiyorum,menülerini yazan arkadaşlar bebeklerinin kaç aylık olduklarını yazarlarsa bizde ona göre başlayabiliriz sevgiler.

Canım kahvaltıyı mesela,ıhlamurla yap inek sütüyle vermiyorsan(ki ben 6 aydan sonra inek sütüne geçtim direk).
2-3 cicibebe(ben cicibebeyide evde yapıyorum hazır almıyorum)
1 kaşık labne peyniri,biraz pekmez,fındık ezmesi,biraz ekmek içini ıhlamurla ıslatıp yedirebilrisin.
Meyve öğününde iki meyveyi blendarla yedir mesela.
Çorba olarakda ben herşeyi atardım 8 ayına kadar içini.Sonra kendi yediklerimizden yedirmeye başladım.Et suyu veya tavuk suyula yapar oda yoksa süt koyardım(İnek sütümü sütcüden alıyorum belirteyim)Yaptığım çorbayıda içine ekmek içi doğrar yedirirdim.
Yğurdumuda kendim mayalıyorum.Çok çok basit.
Akşamda o aylarda ben irmikli muhallebi yapardım.1 su bardağı sütü 2 tatlı kaşığı irmikle muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırırdım sonra içine az bir şey kendi yaptığım reçelden katardım.
O reçelin tarifide şu şekilde bir saat önceden kuru üzüm,kuru erik,kuru kayısıyı suya koyuyorum.Sonra güzelce yıkayıp ocağa koyuyorum.İçine dövülmüş ceviz içide katıp tabi(şimdi bir küçük kavanoz bal alıp ceviz içini ona katıyorum ben bulamaç oluyor ondan bir kaşık yediriryorum her gün)Suyunu az çektikten sonra yarım litreden fazla su koyup kaynatıyorum.KEndi şekeriyle pişiyor.Sonrada kavanoza ve dolaba.Mis gibi oluyor.
Kendim hazırladım hep hala da öyle.Hazırlara alıştırmayın derim.

ayrıca emişiyoruz biz
öğlen çorba yapıyorum

normalde oglum cok iştahlı kendi yaptıgım sebze corbasından nefret edyor hatta kusuyor yogurtdu zorla yıyor meyve katıp deneyeyım yada pekmez bugday nişastası bizde 1numaralı ek besındır akrabalar cevrem ve hatta bizlerde oyle buyumusuz .inek sütü degilde keçi sütü anne sütüne eşdeger diyorlar bu sıtedede duydum 8aylık bebege verılırmı bılmıyorum

Canım kahvaltıyı mesela,ıhlamurla yap inek sütüyle vermiyorsan(ki ben 6 aydan sonra inek sütüne geçtim direk).
2-3 cicibebe(ben cicibebeyide evde yapıyorum hazır almıyorum)
1 kaşık labne peyniri,biraz pekmez,fındık ezmesi,biraz ekmek içini ıhlamurla ıslatıp yedirebilrisin.
Meyve öğününde iki meyveyi blendarla yedir mesela.
Çorba olarakda ben herşeyi atardım 8 ayına kadar içini.Sonra kendi yediklerimizden yedirmeye başladım.Et suyu veya tavuk suyula yapar oda yoksa süt koyardım(İnek sütümü sütcüden alıyorum belirteyim)Yaptığım çorbayıda içine ekmek içi doğrar yedirirdim.
Yğurdumuda kendim mayalıyorum.Çok çok basit.
Akşamda o aylarda ben irmikli muhallebi yapardım.1 su bardağı sütü 2 tatlı kaşığı irmikle muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırırdım sonra içine az bir şey kendi yaptığım reçelden katardım.
O reçelin tarifide şu şekilde bir saat önceden kuru üzüm,kuru erik,kuru kayısıyı suya koyuyorum.Sonra güzelce yıkayıp ocağa koyuyorum.İçine dövülmüş ceviz içide katıp tabi(şimdi bir küçük kavanoz bal alıp ceviz içini ona katıyorum ben bulamaç oluyor ondan bir kaşık yediriryorum her gün)Suyunu az çektikten sonra yarım litreden fazla su koyup kaynatıyorum.KEndi şekeriyle pişiyor.Sonrada kavanoza ve dolaba.Mis gibi oluyor.
Kendim hazırladım hep hala da öyle.Hazırlara alıştırmayın derim.

cok tesekkur ederım tarifler için aslında ılk bebegım degıl ama kızım cok ıstahsız bır bebekligi oldugu ıçın hazır mamalardan baska bırsey yedıremıyorduk onuda zorla ama oglumda masallah yedırmekte fazla zorlanmadıgım için hazır degılde kendım yapıp yedırmek istiyorum

Canım bebeğin kaç aylık benimki 5,5 aylık sadece emiyor meyve püresini falan kabul etmiyor normalmi acaba bilemiyorum,menülerini yazan arkadaşlar bebeklerinin kaç aylık olduklarını yazarlarsa bizde ona göre başlayabiliriz sevgiler.
cnm ben 6. ayda dr a gitmiştim kilo alımı iyi olduğu için ek gıdaya geçmedim ama tattırmaya başladım azcık meyve suyu püresi yoğurt gibi.
sonra kilo alımına bakarak ek gıdaya geçtik biz
şu anda 9 aylığız
biz hala ağırlıklı olarak emişiyoruz

normalde oglum cok iştahlı kendi yaptıgım sebze corbasından nefret edyor hatta kusuyor yogurtdu zorla yıyor meyve katıp deneyeyım yada pekmez bugday nişastası bizde 1numaralı ek besındır akrabalar cevrem ve hatta bizlerde oyle buyumusuz .inek sütü degilde keçi sütü anne sütüne eşdeger diyorlar bu sıtedede duydum 8aylık bebege verılırmı bılmıyorum

cnm yoğurta pekmez katılmaz die biliyorum
bi de süt için acele etme 1 yaşından önce verme derim ben nacizane

benim dr da yoğurda kat pekmezi demişti.. 4 aydır severek yiyor.. sakıncasını görmedim..

Kızlar yoğurda ya da süte pekmezi katmanın sakıncası yok ama yararlarını azaltıyor, bu şekilde kullanıldığında tatlandırıcı görevi görürmüş. Çünkü pekmezin süt ürünleri ile tüketimi içindeki demirin emilimini azaltıyor. Bu kadar faydası varken pekmezi süte yoğurda karıştırmayın, tek başına yemiyorsa meyve suyuna ya da püresine katıp yedirin kızlar.

birde bu çorbaları çok acıktığı zamanlarda versen ben öyle yapıyorum acıkmadan birşey vermiyorum verince öyle bir yiyorki...

oğluşum 7 aylık bende çalıştığım için hazır kullanıorum bazı ürünleri evde yoğurdunu meyve püresini muhallebilerini yapıorum kendim
yoğurdunu keçi sütü ile yapıorum her sütü mayalayıp verebiliriz ama sütü kesinlikle vermeyin dior drlar
sabah kahvaltılarında peynir ekmek içi yumurta sarısı veriorum
ara öğünlerde meyveleri çatlla ezip veriorum çiğnemeye alışsın die
muhallebisinide su ile arı mama yapıorum ama içine mutlaka 5-6 kaşıkda normal verdiğim mamasından veriorum
cici bebe vermedim henüz labne peynirinin verildiğinide hiç bilmiordum bende başlayım artık

merhaba benim kızım da 6 aylık oldu.. biz ek gıdalara 4 aydan itibaren başladık... bu aralar yeme düzeni değişti ama; sabahları hazırlamış olduğum hazır mama içine(anne sütü almıyor) cici bebe ve bazen de çay kağıyla peyniri ezip veriyorum ki bunu çok sever... öğleye doğru meyvenin hangisi olursa cam rendede püre haline getiriyorum.. sonra açıkınca sebze çorbası (kabak, patates,havuç vs ...) veriyorum.. bu arada tel süzgeçten geçirdiğim sebze çorbalarını yediremedim bende blenderdan geçirdim onu yedi..bazen muhallebi veriyorum.. mesala bunu bugün denedim ..( prinç unu pişirdim soğunca için 1 kaşık mama fazla olunca beğenmiyorlar soğunca 1 tanede meyve ben yarım muz koydum ezdim çok sevdi) aralarda da az mama veriyorum.... inşallah bebeklerimizin yemesi güzel olur lakin bazen çok yoruluyorum..

ayrıca emişiyoruz biz
öğlen çorba yapıyorum

Arkadaşlar benim ikiz bebeklerim var 18 aylık oldular şuan. Anne sütü emmediler. Mama ile besleniyorlar en baştan beri. 5 günde 900 gramlık mama bitiyor. Ayda 180-TL mama parası gidiyor. Helal olsun çocuklarıma . Ancak hazır mamadan daha sağlıklı olacaksa evde nasıl mama yapılır ? Birde alıntı yaptığım arkadaş bebeklere nişasta verilmez demiş. Kurabiye arada yiyorlar , yada hazır gıdalarda var, bir zararı olurmu ? Nişasta var içlerinde.

benimde onbir aylık kızım var çok iştahsız arada hazır aradada evde yapıyorum kaşık mamasını benım tarifimde şöyle irmik pirinç unu mısır unu tam buğday unu çekilmiş badem karışımını sütle pişiriyorum içine reçel koyup yediriyorum bu aralar skıldı ama yine hazıra döndük bazende kabız olduğu oluyo ozamanda mamasına öğütülmüş keten tohumu ekliyorum çok işe yarıyo

bebeklere buğday nişastası veriliyor mu verilmiyor mu? buna bi net cevap bulamadım :S

bebeklere buğday nişastası veriliyor mu verilmiyor mu? buna bi net cevap bulamadım :S

Merhaba 18 aylık bebeğe hersey verebilirsin,mama vermen şart değil benim oğlum 9 aylık herseyimi kendim yapıyorum hazır mama gece haricinde kullanmıyorum.Bildiğim kadarıyla bebekleri ne kadar doğal beslersen o kadar hastalıktan korursun , şeker ve tuz kesinlikle vermiyorum 3 yasına kadar ...yediğin herseyden verebilirsin mesela ben bugün kırmızı mercimek içine biraz bulgur koyup su da hasladım ve pure kıvamına getırdım ve uzerıne pislikten sonra 1 tatlı kasığı zeytinyağ koydum ve tarhana corbası en guzel besin ,bunun gibi bence mama verme çoğu katkılı...