• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde kendimiz fizik tedavi uygulasak?

anewhope

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
684
453
53
Merhaba arkadaşlar, bu ara tek yaşadığım dert babam belki bilenler vardır daha önceki konularımdan.

Babam beyin kanaması geçirdi ve sağ tarafı felç, konuşamıyor. Ama biz bunları bir kenara koyduk psiklojik olarak büyük bir çöküş içinde. Psikiyatristten online terapi aldık ve ilaca başlattık. Buraya kadar herşey tamam.

Derdimiz şu ki, hiçbir şekilde fizik tedaviyi kabul etmiyor. Gelen doktoru kovaladı ilk seanstan sonra ve kendini elletmiyor bile. Sebebini sorunca hareketle olmaz açılmaz ben artık böyle kalırım gibi hareketler yapıyor. Yani inanmıyor iyileşeceğine. Halbuki çok kolay açılır demişti doktorları. Göz göre göre yatalak kalacak resmen. Çok diller döktük, zaman zaman üstüne varmadık ama nafile. Coronadan dolayı da baya zor bulmuştuk eve gelen uzman. Ama istemiyor.

Size sorum şu olacak. Hastanede bir takım hareketler gösterildi bize. İlk günden beri de yapıyorum babama. Fizyoterapi aldırmazsa, benim yaptırdığım hareketler işe yarar mı? Gerçekten etkili olur mu? Başına böyle bişey gelen var mı? Şimdiden teşekkürler.

Ben de işe yarayabileceğini düşünüyorum fakat yazıldığı gibi bir uzmanınki kadar yeterli olmayabilir.Tanıdıklarımızdan kendi çabasıyla ilerleyen çok gördüm.Fakat benim dedem mesela hiç çabalamadı verilen hareketleri yapmadı şuan elini çok fazla kullanamıyor ve zorluk yaşıyor.Bence ikna etmeye çalışın çünkü ilerde telafi etmeye çalışmak çok daha zor olur.Geçmiş olsun

Kesinlikle faydası olur ısrarla yaptırmaya çalışın birde fizyoterapist anlatın durumu uygunsa evde fizik tedavi için tens cihazi uygunsa babanızın durumuna alırsınız siz yaparsınız kendisinin inanması cabalamasi çok önemli video falan baksanız netten uygun gorduklerinizi izlerseniz Allah şifalar versin inşallah

Son düzenleme:
Ben de işe yarayabileceğini düşünüyorum fakat yazıldığı gibi bir uzmanınki kadar yeterli olmayabilir.Tanıdıklarımızdan kendi çabasıyla ilerleyen çok gördüm.Fakat benim dedem mesela hiç çabalamadı verilen hareketleri yapmadı şuan elini çok fazla kullanamıyor ve zorluk yaşıyor.Bence ikna etmeye çalışın çünkü ilerde telafi etmeye çalışmak çok daha zor olur.Geçmiş olsun

Anladım hiç olmamasından iyidir diyerek yaptırıyorum. İnşallah inadını yeneriz. Teşekkürler size de çok geçmiş olsun.

Kesinlikle faydası olur ısrarla yaptırmaya çalışın birde fizyoterapist anlatın durumu uygunsa evde fizik tedavi için tens cihazi uygunsa babanızın durumuna alırsınız siz yaparsınız kendisinin inanması cabalamasi çok önemli video falan baksanız netten uygun gorduklerinizi izlerseniz Allah şifalar versin inşallah

Evet tamamen bırakmaktansa hergün yaptırıyorum. Tens cihazı gelen uzman bağlamıştı evet ben de satın almayı düşünüyorum. Kendi hiç inanmıyor ama ona rağmen ben güleryüzle anlatıyorum hergün ve hergün. Çok teşekkürler.

Onun için hiç kolay değil reis sinirini mazur göreceksiniz
Artık evlat olarak alıp sana yaptırmak düşer hareketleri inşallah atlatır bu durumu amca..

Canım tekrardan geçmiş olsun ama bunu burda biz bilemeyiz. Muhakkak faydası olacaktır ama yeterli olur mu bilemeyiz. Bence bir fizik tedavi uzmanı ile görüşün.Yapılan harektlerin yeterli olup olmayacağı konusunda ancak o doğru yanıtı verebilir.Belki size yeni hareketler öğretir ya da illa fizik tedavi uzmanı gerekiyor diyorsa bence birkaç kez daha eve davet edin.Babanız belki reddettiğine pişmandır ama gurur yapıp söylemiodur.Ya da adam geldikçe kabullenir.Bir seferde pes etmeyin.Allah yardımcınız olsun.

Evet tamamen bırakmaktansa hergün yaptırıyorum. Tens cihazı gelen uzman bağlamıştı evet ben de satın almayı düşünüyorum. Kendi hiç inanmıyor ama ona rağmen ben güleryüzle anlatıyorum hergün ve hergün. Çok teşekkürler.
Hiç kolay değil uzak bir ilde ameliyat oldu ablam fizik görmesi gerekiyordu fizik uzmani hareketleri gösterdi her kontrolde bizde evde yaptik o yüzden sizde yaptırsaniz çok faydası var hareketleri babaniza uygun göstermişler size zaten tens cihazi için danisin hangisi iyi olur premier almişti komsum annesine fizik doktorunun önerisi ile kullanımınıda anlatmişti ..

Bizim başımızdan geçti şöyle anlatayim. Hiç yerinden kalkmadan sol tarafini hic oynatamayan ama his olan bi yakinim 1 ay kadar yatarak fizik tedavi gördü istemeyerek eve yürüyerek bastonla geldi. Daha sonralarda hiç ama hiç azim etmedi TV'nin karşısından kalkmadı kabullendi bu halini şimdi hareketleri kısıtlı ve zor yürür durumda. Böyle hastalar ilk önce kendi istemesi lazım babanıza destek olun ve iyi olacağına inanmasını sağlayın emin olun iyi olmak istedikçe herşey güzel olacak. Allah şifa versin

Bizim başımızdan geçti şöyle anlatayim. Hiç yerinden kalkmadan sol tarafini hic oynatamayan ama his olan bi yakinim 1 ay kadar yatarak fizik tedavi gördü istemeyerek eve yürüyerek bastonla geldi. Daha sonralarda hiç ama hiç azim etmedi TV'nin karşısından kalkmadı kabullendi bu halini şimdi hareketleri kısıtlı ve zor yürür durumda. Böyle hastalar ilk önce kendi istemesi lazım babanıza destek olun ve iyi olacağına inanmasını sağlayın emin olun iyi olmak istedikçe herşey güzel olacak. Allah şifa versin

Evet istemesi lazım. İnanın hergün konuşuyoruz. Kendi evim bahçeli mesela baba bahçeye gelirsin önümüz yaz vs vs neler söylemiyoruz ki... Zaten aksi ve inatçı biriydi şimdi daha da arttı huyları. Geçen gün tırnağını kestim kendi istediği makasla kesmemişim diye baya bağırdı. Zor bir durum hem onun için hem de bizim için.

işe yarar ama yeterli gelmez.
size öğrettikleri, fizik tedavi dışındaki zamanlarda kasların tembelleşmemesine yarayan hareketler. tedavi ile aynı etkiyi göstermez.
annemde de aynısını yaşamıştık. başka rahatsızlıkları olduğu için fizik tedaviye başlamadan önce onların iyileşmesi gerekiyordu. bu süreçte hepten zayıflamasın kaslar diye şu şu hareketleri yapın demişlerdi.
psikolojik olarak annem de çöküşteydi, iyileşeceğini düşünmüyordu. o nedenle çoğu zaman biz hareketleri yaptırırken iyice salardı kendini.
işin özü babanız mental olarak hazır olmalı önce. daha ziyade psikolog ile görüşmelere ağırlık verin derim.

işe yarar ama yeterli gelmez.
size öğrettikleri, fizik tedavi dışındaki zamanlarda kasların tembelleşmemesine yarayan hareketler. tedavi ile aynı etkiyi göstermez.
annemde de aynısını yaşamıştık. başka rahatsızlıkları olduğu için fizik tedaviye başlamadan önce onların iyileşmesi gerekiyordu. bu süreçte hepten zayıflamasın kaslar diye şu şu hareketleri yapın demişlerdi.
psikolojik olarak annem de çöküşteydi, iyileşeceğini düşünmüyordu. o nedenle çoğu zaman biz hareketleri yaptırırken iyice salardı kendini.
işin özü babanız mental olarak hazır olmalı önce. daha ziyade psikolog ile görüşmelere ağırlık verin derim.

Anladım. Tabi ki sonuçta uzman gibi olması imkansız. Sakinleştirici ilaca başladık bakalım inşallah etkisini gösterir. Psikoloğa da gitmez. Ameliyat sonrası kontrole bile götüremedik ambulans görevlilerini de kovdu. İnşallah ilaç yumuşatır diyoruz.

Peki anneniz sonradan aldı mı fizik tedavi? Size de geçmiş olsun.

Anladım. Tabi ki sonuçta uzman gibi olması imkansız. Sakinleştirici ilaca başladık bakalım inşallah etkisini gösterir. Psikoloğa da gitmez. Ameliyat sonrası kontrole bile götüremedik ambulans görevlilerini de kovdu. İnşallah ilaç yumuşatır diyoruz.

Peki anneniz sonradan aldı mı fizik tedavi? Size de geçmiş olsun.

tüm tedaviler bitti, her bölüm raporlarını yazdı, fizik tedaviye 1 hafta kala ani bir akciğer iltihaplanması ile kaybettik malesef.

Back