Evde kendi parfümünü yapan var mı ?

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
Arkadaşlar evde kendi parfümünü üreten varmı acaba ?
piyasadaki parfümleri beğenmeyenler yada herkesle aynı kokmak istemeyen..kendine özel kokusu olsun diye düşünenler vardır mutlaka...

parfümlerin içinde alkol esans ve su varmış sanırım...alkol ve suya beğendiğimiz esansları satın alıp karıştırıp bi şişeye koysak olurmu acaba ?

Son düzenleme:
ben denedim, yapımı hakkında kitapda aldım.etil alkol yerine votka kullanılması öneriliyor kokusuz olduğu için.ben alkol kullandım.içine aktardan beğendiğim kokuları karıştırdım. fena olmuyor ama önce küçük miktarlarda denemeli.bazı kokular çok ağır miktarları tutturmakda zorlanılabilir.aldığım kitapta pratik tarifler var ama yağları bulmak zor erkek parfümleri daha zor kadın daha kolay gibi bulunması.bazı yağlarda çok pahalı.ama yapmak eğlenceli ben krem parfüm yapmıştım:)

YAĞMUR FISILTISI

ev yapımı parfüm

Malzemeler

2 fincan dinlenmiş su
3 yemek kaşığı votka
5 damla sandal ağacı yağı
10 damla bergamot yağı
10 damla frenk üzümü yağı

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri karıştırıp çalkalayın. Koyu renkli bir şişeye koyun. Dinlenmesi için en az 12 saat beklettikten sonra kullanın. Işık almayan serin bir yerde muhafaza edin

Kayan Yıldız Parfümü
3 yemek kaşığı votka veya etil alkol

10 damla sarı papatya yağı

2 su bardağı damıtılmış saf su

5 damla lavanta esansı

10-12 damla valerian (kediotu yağı)

Yapılışı
Tüm yağları koyu renkli bir şişenin içine koyup yavaşça sallayarak iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı 12 ile 15 saat arasında serin ve kuru bir yerde bekleterek kokuların birbiri içinde çözünmesini sağlayın. Parfümünüz hazır. Kullanmadan önce şişeyi çalkalamayı unutmayın.

mantıklı aslında bir parfüm çıkıyor hurra herkes alııyor kaydirigubbakcemile3 böyle olunca sana özel oluyor.. denemekte fayda var bulabilirsek istediğmiz yağları sempatiksalakcinni

Aslında çok güzel bi fikir yaa tam olarak kendine özgü kokar insan :lepi: ama uğraştırıcı olur heralde bu esansları vs. bulmak, ne ölçüde, ne kadar, hangisinden koyup karıştırıcağını bilmek falan boshayallersmile Ama yine de güzel şeyler çıkar ortaya denemek lazım

Bende denedim baya uğraştım internetten formuller buldum vs..

sandal ağacı yağı
vanilya
ylang ylang
portakal falan kattım...

bir sürü denemeler yaptım aslında
portakal yağı ile böğürtlen yağı karıştırdım

sandal ile portakal karıştırdım

gül vanilya sandal portakal

paçuli kattım başka bir karışıma sedir koydum falan.. ama çok ortadüzey çok bayık kokular elde ettim.. ve ya gül kattıklarım aynı hacıyağı oldu..

sanırım kullanılan hammaddeler yeteri kadar kaliteli değil, bu piyasada satılan yağlar ve esansların bir/birkaç üst kalitesinde olması gerek koku üretmek için galiba..

ben riskli buluyorum çünkü piyasadaki yağların kokuları çok uçucu hem alkolle falan birleşince zararlı olabilecek şeyler ortaya çıkabilir yapılacaksa da ölçüler çok dikkatli kullanılmalı

ben riskli buluyorum çünkü piyasadaki yağların kokuları çok uçucu hem alkolle falan birleşince zararlı olabilecek şeyler ortaya çıkabilir yapılacaksa da ölçüler çok dikkatli kullanılmalı

yok canım zararlı birşey çıkmaz ortaya ama kokunun kalitesini etkiliyor sadece.. ölçüler dediğimiz zaten damla hesabı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…