Bebek Beslenmesi evde kavanoz mamasi yapilirmi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nefisem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2008
1.737
8
slm arkadaslar,ben bazen gezmeye felan gittigimde,yemek yapma imkani olmadigi yerlerde kavanoz mamasi alip veriyorum,ama yapimini gözumle görmedigim yemekleri veririken tam guvenemiyorum icerisinde kimyasal besinler felan varmi die,o yuzden ben kendim evde yapipda acaba kavonozlara doldursam olurmu?oluyorsada yemek bozulmadan durabilirmi ?agzini sIKICAmi kapatmak gerekiyor bilmiyorum ve ne kadar zamana dek durabilir ,hic bi fikrim yok bu konuda,yardimlarinizi bekliyorum lutfen ...a.s.

ben yapiyorum öyle
biyere gidiceğim zaman sabahtan hazırlıyorum yemeğini sicakken küçük kavonozalara koyuyorum konserve gibi oluyor
gittiğim yerde ısıtp veriyorum
ama yanlız o gün yediriyorum kalanını çöpe döküyorum

Evde yapılan konserveler gibi işte,onlar da uzun süre dayanabiliyor.Ben sağlıksız bulmuyorum,pazardan alınanlar ne kadar sağlıklı ki..

öylemi canim yaaa,dusunuyorumda bu mamalari yapan fabrikalar nasil yapiyorlar bozulmadan taze kalmasini nasikl sagliyorlarki acaba...

fabrikaların tekniği; kavanozu hava almayacak şekilde, makinalarla iyice kapatmak. bu şekilde açılana kadar tazeliğini koruyor, açıldıktan sonra 1-2 gün taze kalabiliyor. fabrika tekniğini evde uygulayamazsın.

Gün içinde yedireceksen, küçük bir termos alıp ona koymanı önerebilirim, ben çorbasını yemeğini o şekilde taşıyorum,yolda falan ısıtmana da gerek kalmıyor.

saolun arkadaslar cevaplar icin,evet termos fikri gercekden iyi,hazir kavanoz mamasi yerine o sekil daha aklima yattia.s.

o küçük kavanozların ağzını biz tam anlamıyla kapatamnıyoruz denk gelmiyor, denk getirinceye kadarda hava alıyor, arkadaşa katılıyorum bu şekilde yapılan konserve fabrika koşullarında yapılandan çok daha sağlıksız oluyor. Ben sabahtan yapar kavanoza koyuyorum o gün yediriyorum.

valla ben hep öyle yaptım.
oğluma ne kavanoz maması ne normal mama yedirmedim.
fabrikalarda sadece hava almamasını sağlayarak üretim yaptıklarını düşünecek kadar iyimser değilim malesef.
içine bir sürü katkı maddeleri katıldığını bugün bütün uzmanlar söylerken, herkes GDO derken,ne olursa olsun kendi hazırladıklarımızın daha sağlıklı lduğunu düşünüyorum.(diğerinden daha sağlıklı)
ama hazırlayacağın mamayı veya yemeği aynı gün içinde tüketmelisin.
kavanozlara doldurup, termos çantalarda taşıyabilirsin.
içindekini hem sıcak hem soğuk tutan çantalar var.
gün içinde idare eder seni rahatlıkla.

iyimser bir şekilde söylediğimi nereden çıkardınız pek anlayamadım. arkadaş sadece satılan kavanoz mamaların nasıl taze durduğunu sormuş ben de onu nasıl yaptıklarını açıkladım. bilgilendirmek amaçlı.

sen evde yapma canım saglıklı olmaz hazır olanları al nıye kapagını acıtıgın kavanozlar bır dah ılk seferkı gıbı tutmuyor hava alamaya havada bakterı uretmeye baslıyor kar yapalım derken zarar yaparsın

ben sadece meyvayı hazır alıyorum
eğer dışarı çıkıcaksam normal yemeğini soğuk
bişekilde kavonoza koyup alıyorum yanıma
gittiğim yerde ısıtma imkanım yoksa sıcak suyun içine koyup ılınmasını sağlıyorum
yediriyorum bunun sağlıksız tarafı neresi anlayamadım

yemeği sıcak bir şekilde kapağını tam kapatabileceğiniz bir kavanoza koyduğunuz taktirde sağlıksız olduğunu düşünmüyorum..havasını almanın yolu da var kavanozu yemeğin suyuyla ağzına kadar doldurun..eğer suyu yoksa sıcak su falan ilave edin..kapağı takarken suyun bir kısmı taşıyor buda içinde hava kalmasını engelliyor..kapağı sıkıca kapadıktan sonra ters çevirip bırakın tıpkı konserve gibi..gayet ii oluyor..ben yazın domatesleri bu yöntemle yaptım ve hala yiyorum..bebekler için her ihtimale karşı ogün içinde tüketmekde fayda var ama sağlıksız değil..

ben sadece gunluk olarak hazirladigim yemegi arkadaslarima giderken yanima alirdim kiymali sebzeli makarna yada koyu sekilde corbalar yogurt az ezilmis sebzeli yemekler bunlari termosa koyar yada sicak suda ilitir verirdim ama yeri geldiginde hipp veya cow&gate organic mamalarini kullandim onlardan cikan kavanozlara kizima sutlaclar koyardim bence gerekmedikce kavanoz mamasi kullanma en guzeli taze gunluk yemeklerdir kendi yaptigin yemegide kavanozda saklayip verme sabah yaptigini ogle ve aksam ogununde yedir ertesi gune kalmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…