Evde Kaplumbağa Beslemek

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.855
Evde Kaplumbağa Beslemek


K%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1-Yanakl%C4%B1-Su-Kaplumba%C4%9Fas%C4%B1.jpg




Genel olarak evde beslenen kaplumbağa türleri kırmızı yanaklı su kaplumbağalarıdır. Evde besleyeceğiniz kaplumbağanızı plastik kaplarda ya da küçük fanuslarda beslemeniz oldukça kısa sürede ölmelerine sebep olabilir. Bakımı aslında oldukça kolay olsa da mutlaka dikkat etmek gerekmektedir. Bu sebeple beslenmelerine ve bulundukları ortama özen gösterilmelidir. Bu canlılar hem hayvansal hem de bitkisel gıdalar tüketebilmektedir. Yeterli ve dengeli bir beslenme düzeni oluşturarak yaşayacakları ortamı dikkatle hazırlayarak kaplumbağanızın ömrünü rahatlıkla uzatabilirsiniz. Ayrıca kaplumbağanızın kemik gelişimini destelemek adına mutlaka yazın hava akımının olmadı yerlerde güneşlenmelerini sağlamanız gerekmektedir. Ancak kesinlikle bir kap içerisinde güneşin altına koymamalı, suya girebilecekleri ve gölgede dinlenebilecekleri alanlar oluşturmalısınız. Kış aylarında ise kaplumbağanız için mutlaka UV A/B lambaları kullanmaya özen gösteriniz.

Su Kaplumbağaları İçin Uygun Ortam


Kaplumbağalar neme ve sıcağa oldukça duyarlı oldukları için bakımlarının yapılacağı ortamı uygun olarak hazırlamak oldukça önemlidir. İlk olarak kaplumbağanızı fanus ve küçük kaplar yerine mutlaka teraryumda bakmanız gerekir. Teraryum plastik ya da cam maddeden yapılan, şeffaf ve içerisinde sürüngen, böcek ve bitkiler için kara ortamı bulunan akvaryumu anımsatan tanklardır. Teraryumda ki alanı nemlendirmek için gerekli düzenleme yapılmalı ve mutlaka termostatlı ısıtıcılar kullanılmalıdır. Gerekli koşullar sağlanmadan hazırlanan teraryumu su kaplumbağanız oldukça hızlı kirletir. İçinde bulunan suyu sık aralıklar ile değiştirmek istemiyorsanız bir su filtresi takmalı ve su miktarını da arttırmalısınız.

Su Kaplumbağalarının Beslenmesi

32Oldukça obur canlılar olan su kaplumbağaları siz ne kadar yiyecek verirseniz hepsini yer. Bu sebeple besinleri sık aralıklar ile ve az miktarda koymalısınız. Yetişkinlere kış aylarında bir kez yaz aylarında ise iki kez, yavruları ise günde üç kez beslemeye özen göstermelisiniz. Beslenmenin ardından kalan besinler sudan sifon yardımı ile alınmalıdır. Bunu yapmazsanız su çok kısa sürede kirlenir. Ayrıca kaplumbağanızın yediği besinlerin oda sıcaklığında olması da önem taşımaktadır. Kaplumbağanızı onlar için özel olarak satılan hazır yemlerin haricinde marul, fesleğen, yağsız dana eti ve kıyması, tavuk beyaz eti gibi farklı besinler ile de besleyebilirsiniz.


su-kaplumbagasi-akvaryum.jpg








Hayvan Sitesinden alıntı..
 
Son düzenleme:
X