evde geri dönüşüm

selena

araştırmacı
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2007
304
3
96
45
İstanbul
arkadaşlar evinizde çöplerinizi ayırıyormusunuz ?yani geri dönüştürülecek olanları.bizim ilçenin belediyesi geri dönüşüm konteynırlarını daha yeni koydu .ben çok mutlu oldum .evimde artık iki çöp kovamız var .birine dönüştürülebilirleri diğerine çöpleri koyuyoruz.cam ambalaj kağıdı pet şişe ne varsa dönüşüme gidiyor ve içim çok daha rahat .benim tavsiyem herkez evinde çöplerini ayırsın.ben toplayıp götürüp atması için oğluma veriyorum ki bu bilinç iyice yerleşsin diye .bakıyorum oğlum da çok sevdi bu işi hatta gidrken yolda gördüğü şişeri de anne bunlarıda alalım diyip hemen atıyor . lütfen milletçe çevreyi ve doğayı koruyalım yerlere atılmış çöpleri gördükçe içim acıyor.

Ben de evimde cam şişeleri ayırıyorum, plastik atık çok fazla olmuyor ama günde en az 2 adet cam şişe atık çıkıyor. Gazete ve dergileri de biriktiriyorum. Bizim sitede geri dönüşüm kutuları var oralara atabiliyoruz. Ayrıca sitede kızartma yağlarını toplama yerleri var. Kapı kapı anlattılar tüm site sakinlerine, artık yağlar lavobadan dökülmeyecek bir kapta biriktirilip geri dönüşüme verilecek ve toprağımız temiz kalacak.

GERİ DÖNÜŞÜM KONUSUNDA ÇOK HASSASIM.BİZDEDE KONTEYNIR VAR EVDE BİRİKTİRİP ATIYORUM.:hulya:EN KÜÇÜK KAĞIDI BİLE GERİ DÖNÜŞÜME KOYARIM.zemuszemus

atık yağ toplama yerinizin olması ne güzel canım .bende çevreme anlatmaya çalışıyorum bu konuda organize olalım diye ama kimisi diyor ben kızartma yapmıyorum .kimisi hiç ilgilenmiyor bile .kimisi de ben lavobaya değil çöpe döküyorum zaten diyor.:umursamaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…