• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde dondurulmuş pizza vb yapmayı bilen var mı?

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
kızlar selam. şu marketlerde satılan dondurulmuş pizzalar vs evde hazırlayıp difreezz e atmak istiyorum. ama hiç fikrim yok.

çok yoğun çalışıyoruz eşimle, genellikle evde yemek yemiyoruz. durum böyle olunca mutfağa bir sürü alışveriş yapınca çoğu tüketemeden son kullanma tarihi geçtiği için, genellikle dondurulmuş ürünler tüketiyoruz. konserveler vs. ama hazır yemek istemiyorum bunun yerine kendi bildiğim güvendiğim malzemeler kullanarak dondurulmuş ürünler yapsam kenara koysam diye düşünüyorum. hemen çıkartıp mikrodalgada ya da fırında kısa sürede hazır olabilecek şeyler. bu konuda deneyimlerinizi paylaşırsanızçok sevinirim.

Ben her türlü sulu yemeğin artanını buzluğa koyuyorum ve 1 ay içerisinde çıkarıp yeniden ısıtıp tüketiyorum.
Evde pizza gibi çok da sağlıklı olmayan ürünler tüketmek yerine, sebze, bakliyat yemeklerini boş zamanınızda fazlaca yapıp, eve geldiğinizde ısıtıp yiyebilirsiniz.
Karnıyarığı bile hazırlayıp, buzluğa atıyorum.
Siz sadece çıkarıp, soslayıp fırına vererek 15 dk da hazır yemeğe ulaşabilirsiniz.
Daha sağlıklı olacağına eminim.

pırasa taze fasulye ıspanak vb atıyoprum zaten ancak sorunum şu ki bizim çok ama çok yoğun bir iş hayatımız var eşimle, eşim çoğunlukla evde yemek yemiyor zaten. ya da geç saat (12 1 gibi) gelip açım diyor. ne yemek oluyor hemen hazırlayabileceğim ne malzeme ne de onu yiyecek ekmek. durum böyle olunca dondurulmuş gıdalar, tonbalığı, ya da konserveler ile geçiştirmek zorunda kalıyoruz. yemek yapmak dert değil aksine çok ama çok severim. ama dediğim gibi işten geliyorum örneğin yemek hazırlıyorum tam eşimin işten geleceği saat ekmek al gelirken diye arıyorum ben bu gece çıkamıyorum sanırım diyor( sinema sektöründe çalışıyor. ne zaman çıkacağı hiç ama hiç belli olmuyor.) sofram kurulu kalıyorum öyle, onu takip eden diğer günlerde de gelmiyor aynı yemeği 3 4 akşam yiyorum ya da ekmeğim olmuyor bende yemiyorum felan, bi de tencere yemeği yemiyor ne yazıkki. hep fırın yemekleri vs. pişirme olayının önceden yapıldığı sadece ısıtarak tüketebileceğim çözümler arıyorum kendime bu yüzden.

durumum cidden zor inanın yaşamayan bilemez, kaç kez hazır sofram öylece kalıverdi, marketten bir heves alınmış sebze meyveler tadına bakamadan çöpe gitti, artık almıyorum bekar evi gibi bir haldeyiz açıkçası.

Pizza,börek,pide yaparak tek kullanımlık buzluğa atabilirsiniz;)
Ekmekleri tazae iken tek kullanımlık dolaba atabilirsiniz.

sigara böreği sarıp atabilirsin.
yaptğın çorbalardan porsiyonluk bölüp pişmiş şekilde atablrsn buzluğa çıkartıp çözdürür bir taşım kaynatıp servis edebilirsin.
her türlü böreği hazırlayıp dondurabilirsin
makarna sosu yapabilirsin
kavanozlara melemenlik yapıp dolaba koyablrsn ki çıkartıp yumurta kırarsın direk.
dediğin gibi tek kişilik pizzalar yapıp buzluğa atabilirsin

mesela kıymayı domatesli soğanlı kavurup atabilirsin yine makarna için uygun olur o kıymalı sos yda üstüne yumurta kırarak hemen yemek olur

kabak patlıcan biber kızartıp atabilirsin çıkartıp mikro dalgada ısıtıp üzerine domatesli sos yaptın mı mis gibi kızartma olur :)

Back
X