- Konu Sahibi little bird
-
şu halimle bunlari yapma hevesim dogdu guzel calisiyomussunuzben kütüphaneye giderken termos bardakla çay kahve götürüyordum.biraz fındık,fıstık,karın doyurmak içinde.bir gün sandiviç ,birgün peynirli ekmek,yazın ekmeğin arasına nane ve peynir koyuyorum.bazen şu havuçlu filan cezerye topları oluyor ya onlardan yapıp götürüyordum.
bir benim ,birde abimin şu metal mug dedikleri bardak termoslardan birini nescafe gold veya clasic,birinede çay dolduryordum.kahveyi sabah çayıda öğlen yemek yerken içiyordum.alt kattaki kafeteryadanda termosları temizleyip tekrar sıcak su alıyordum yaklaşık 2 lt sıcak suya 2 lira veriyordum heralde sonra çay yapıp akşama kadar içiyordum.
kütüphane ile ev arası yürüyerek 25 dk filan sürüyordu yolda giderken o gün çalışacağım dersle alakalı mp3 dinliyordum,çalışırkende enstrumental müzikler dinliyorum.sadece gitar,keman veya soundtrack tarzı şeyler dinliyordum.akşamda gelirken sözlü neşeli müzikler dinliyordum.
Teşekkür ederim meyveli yoğurt ve her gün değiştire değiştire götürme fikri güzel geldiben kütüphaneye sandviç, elma ve mandalina ile gidip tüm günü öyle geçiriyorum. her gün her gün sandviç bazen bayabiliyor evet ama yapacak bir şey yok, sınav periyodu denen süre 1 ay anca zaten. 1 ay da katlanılır.
makarnalı salata gibi soğuk yenebilecek alternatifler de götürülebilir. haftada 1-2 defa dışardan yenip geri kalan günler sandviç gibi şeylerle idare edilebilir diye düşünüyorum.
müslili yoğurtlar var marketlerde, onlar da güzel seçenek. her gün klasik sandviçi yapıp yanına bir gün elma, bir gün müslili yoğurt, bir gün meyveli yoğurt, bir gün muz, bir gün çikolata derken farklı yemek yemiş gibi hissedip bıkkınlığı gidebilirsiniz.
Ben de öyle yapmayı düşünüyorum. Kalabildiğim kadar kütüphanede kalır gece evde çalışırım. Herkes uyuyunca daha rahat oluyor :) severim starbucksı aslında ama sesli mi olur bilemedimKütüphane güzel tercih. Yanına ton balıklı salata yada füme hindi, kaşar, kıvırcık salata ile yapacağın sandviç ile güzel bir öğün yapabilirsin. Onun dışında da kuruyemiş (fındık, badem, kuru üzüm) götürürsen ders çalışırken faydası olur.
Evde çalışırken ben gece saatlerini tercih ediyordum
Onun dışında ben tezimi starbucks vb kahvecilerde yazdım :) kulaklığımı takıp, sevdiğim müzikleri çalarak çalışıyordum, benim adıma çok verimliydi. Bir kahve alıp saatlerce oturabilirsin, kimse sana neden hala buradasın demez. Ayrıca bazı şubeleri çooook sakin oluyor, kuytu köşelerdeki rahat koltuklarda çalışmak beni motive ediyordu.
Kilo alırım diye çok hamur işi götürmek istemiyorum o yüzden seçenekler daralıyor bayaSandviç , hamburger , tostlar , poğaçalar vs yapabilirsiniz.
Ben çok sık yapar yanına duruma göre içecek alırdım ... sıklıkla ise termosta çay gotururdum Mini bir mataram vardı..
TeşekkürlerSandviç yap götür kafeden çay alırsın
Hazır çorba al yanında kruton götür kafeden sadece sıcak su alıp o şekilde yersin
Noodle alabilirsin
Tonbalıklı sandviç uygun mesela
ben de hep ruh halime göre şarkı dinlerim, aslında gerildiğimde rahatlatıcı sözsüz şarkılar dinleyerek çalışmak iyi olabilir. Ben kilo alırım diye ekmeksiz şeyler düşünüyorum o yüzden seçenekler daralıyorben kütüphaneye giderken termos bardakla çay kahve götürüyordum.biraz fındık,fıstık,karın doyurmak içinde.bir gün sandiviç ,birgün peynirli ekmek,yazın ekmeğin arasına nane ve peynir koyuyorum.bazen şu havuçlu filan cezerye topları oluyor ya onlardan yapıp götürüyordum.
bir benim ,birde abimin şu metal mug dedikleri bardak termoslardan birini nescafe gold veya clasic,birinede çay dolduryordum.kahveyi sabah çayıda öğlen yemek yerken içiyordum.alt kattaki kafeteryadanda termosları temizleyip tekrar sıcak su alıyordum yaklaşık 2 lt sıcak suya 2 lira veriyordum heralde sonra çay yapıp akşama kadar içiyordum.
kütüphane ile ev arası yürüyerek 25 dk filan sürüyordu yolda giderken o gün çalışacağım dersle alakalı mp3 dinliyordum,çalışırkende enstrumental müzikler dinliyorum.sadece gitar,keman veya soundtrack tarzı şeyler dinliyordum.akşamda gelirken sözlü neşeli müzikler dinliyordum.
beğeniyorum kendisini çok da severim ama 2 ay kadar çalışmam lazım her gün bayar manasında dedimTostun nesini begenmediniz yav? Envai cesit hazirlayabilirsiniz,kokmayacak her sey olabilir. Yogurtlu makarna
Matara icinde corba
Tavuklu soguk sandvic
Haslanmis patates vs vs olabilir. Kutuphane evden daha elverisli.
Merhaba herkese
Sınavlarım yaklaşıyor ve benim en büyüm sorunum evde ders çalışamamam. Planlar yapıyorum ama bir türlü uygulayamıyorum.
-Sıkıntı 1: evde ders çalışırken stres basıyor beni. Sanki her şey çok zormuş yetişmeyecekmiş, yapamayacakmışım gibi. Düşüncelerle boğuşup çalışamıyorum içerden de televizyon sesi geliyor iyice dikkatim dağılıyor. Evde çalışmanızı sağlayan taktikler var mı?
-Sıkıntı 2: kütüphaneye gitsem orda ders çalışabiliyorum ama bu sefer yemek sıkıntısı oluyor. Doğru düzgün yemek yiyecek yer yok, bana yemekleri uygun olan yerler de fiyat olarak pahalı. Her gün oraya gitmem sıkıntıya sokar beni. Evden götüreyim diyorum ama ne götürsem bilemiyorum. Hem kilo aldırmayacak hem soğuk olması rahatsız etmeyecek bişeyler aklıma gelmiyor. Kepekli ekmeğe tost yapayım desem her gün kuru kuru bayar gibi geliyor.Önerileriniz var mı?
ben kütüphaneye giderken termos bardakla çay kahve götürüyordum.biraz fındık,fıstık,karın doyurmak içinde.bir gün sandiviç ,birgün peynirli ekmek,yazın ekmeğin arasına nane ve peynir koyuyorum.bazen şu havuçlu filan cezerye topları oluyor ya onlardan yapıp götürüyordum.
teşekkürler çok yardımcı oldunuz-Zeytinyağlı yemek: Zeytinyağlı pırasa, kereviz, barbunya vs.
-Zeytinyağlı dolma: Sarma, biber dolması, kuru patlıcan dolması vs
-Kışlık sebzelerle mücver
-Sandviç: Kepekli ekmek arası kuru köfte (soğuk da nefis olur) ve yeşillik sandviç, yumurtalı sandviç, mücverli vejeteryan sandviç vs.
-Salata: Yumurtalı kıtır ekmekli salata, ton balıklı mısırlı salata, köfteli salata, makarnalı salata
evet evde hem yavaş ilerliyorum hem de daha az sabrediyorum çalışmaya dikkatim dağılıyor. Yazdıklarınızın en çok son kısmını beğendim. Benim kesiştiğim kişiler oluyor ama tanışma kısmı olmadı kimseyle@Pembekoala35 valla başlarda kim gidecek modundaydım bende.
sonra 1-2 gün gittim ortam güzel sessiz sakin.
öğleye doğru insana bir bıkkınlık geliyor o arada elime termosumu alıp dışarı çıkıp biraz hava alır geri girerdim.tabii birde kafeteryada dışarda sigara muhabbeti çevirenlerde oluyordu.
evde olduğum zaman 1 sayfa şeyi okuyup anlamam için 2 kere okurdum.
kütüphanede okuyup geçiyordum,o ortamın atmosferi,filan çok etkiliyor insanı.evde dikkat dağıtcı şeyler çok.kütüphanede teli.rahatsız etme moduna alıyordum ne bildirim var ne mesaj var. açtığım müzik zaten 35-40 dk lık oluyordu.kütüphanede herkes bişeyler çalışma derdinde olduğu için kaytaracak muhabbete goygoya saracak ortam olmuyor haliyle.
baktım annemle evde geçinemeyecez.sabah 8 akşam 6 kütüphaneye gittim. başlarda biraz mırın kırın ettiler.sonra babamla konuşunca fazla takmadılar.
bir kere gidip gelmeye alıştımı güzel oluyor.hem yolda gelip giderken müzik dinlediğimden kafamda dağılmış oluyordu.
evde oda dan çıkınca annem ev işi kitlemeye yer arıyordu.babamın sınav soruları.bak şu bölümde vardı keşke bunu yazsaydın demesini çekmektense yürüyerek müziğimi dinleyerek gittim,
orda yeni ortam farklı yüzler,muhabbet ortamı filan hem ders yönünden verimli hemde psikolojik açıdan daha iyi olmuştu benim için
okuldan sonra cafelere takılmadım doğru düzgün ,eve gider ordan geçerdim veya.o günki duruma göre okuldan direk kütüphaneye giderdim.
şuanki eşimlede kütüphanede tanıştık.arkadaşlık kurduk.sonra dışarlarda buluştuk,
şuan2 aylık evliyim :)
Teşekkürler :) benim de acıktı vallaYemek sıkıntısını kilo almamak istiyorsaniz şöyle çözebilirsiniz mesela birgun kepekli tost obur gun disaridan bir corba diger gun şu yulafli balli sutlu falan yapilan smootie tarzi tariflerden olabilir. Yaninizda findik fistik yogurt olsun. Salata ve zeytinyaglilar soguk yenebilir. Tam bugdaydan fit pogacalar yapabilirsiniz. Karnabahardan kisir yapip yogurtla yiyebilirsiniz.yogurtlu sebzeli tavuk olabilir. Yine yulaf lapası olabilir. Bol yesillikli patates salatasi olabilir.ton baligi salatasi olabilir. Vs. Vs.
Of karnim acikti :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?