Cilt Bakımı Ürünleri Evde cilt bakımı yapıp,ürünlerimi kullanıyorum..Güneş kremi de almalı mıyım?

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

angelmask

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2007
1.611
36
42
ne yapacağımı şaşırdım:KK43: cilt bakımına yeni başladım ve bayaaa acemiyim.olay in spfli gündüz kremi gece kremi ve göz çevresi kremini aldım..ben gündüz ve gece olmak üzere 2 kere uyguluyordum göz kremini,ama gerek yok dediler bende sadece gece yatarken sürmeye başladım..gündüz tonic sürüp ardından kremimi sürüyorum akşamda temizliyor ve tonic sürüyorum sonrada gece kremi ve göz kremi sürüp yatıyorum.. acaba doğru mu yapıyorum ??? ayrıca güneş kremi de mi almam gerekiyor ?? bi yardımcı olun canlarım

Angelmask olay almakla çok yanlış yapmışsın.Piyasada söylenenlerin aksine olay,roc,vich gibi çok bilinen ve kaliteli olduğu söylenen markalar bol bol serbest radikal barındırır
Kısa vadede çok iyi bir iş yapıyormuş görünen bu markalar uzun vadede cildi yıpratır ve yorar.Erken çökmesine sebep olur.
Eğer yurtdışı internet satışlarına bakarsan bu ürünlerin beş para etmediğini görürsün
Resimde gördüğüm sensen yaşın çok genç bence bu ürünleri kullanma

Daha doğal ürünleri tercih et ne tavsiye edersin dersen türkiyede çok seçenek yok rosense,dermokil gibi daha doğal markalar var.Belki biraz araştırma yaparak seçenekler çoğalabilir.Ben bu tarz kişisel bakım ürünlerini yurtdışından alıyorum ve doğal olmasına çok dikkat ediyorum.

Gelelim cilt bakımına;
Sabah kalktıktan sonra güne cildini iyi temizleyen ama germeyen bir yüz temizleme jeli ile temizlemekle başla ardından canlandırıcı bir tonik ve nemlendiricini sür.Ardından göz çevresi kremini uygula
Gün içinde bu uygulama yeterli.Tabii birde bu aylarda artık güneş kremi sürmek şart hatta en çok sürülmesi gereken ay marttır.Zira sanılanın aksine en büyük zararı bu ayda veriyor güneş

Gece uygulamasına gelince;Gün içinde kirlenen yüzü temizlemek ve nefes aldırmak lazım o yüzden yeniden yüz yıkama jeli kullanyoruz makyajım varsa tabi önce onu makyaj temizleme losyonu ya da mendiliyle temizliyoruz.Ardından tonik son olarak kullanıyorsan gece kremi ya da besleyici aromatik yağlardan birini kullanabilirsin

İşte bitti gitti

Not;Anlatımda bir eksiğim olmuş olabilir zira bir cilt bakım uzmanı değilm

çok tşkkür ederim cevabın için bişey sormak istiyorum peki ben şimdi gündüz nemlendiricimi mi süreyim yoksa güneş kremi mi yoksa her ikisinidemi ay çok sordum:)

Bazı güneş koruyucuları aynı zamanda yüksek nemlendirici özelliklerde barındırabiliyor.Örneğin sebamed ama ben tavsiye etmiyorum sebamed'i iyi dağılmıyor,yüz tonusunu bozuyor ve cildi yağlandırıyor.
Eğer elindeki normal bir güneş koruyucuysa sabah nemlendiricini sür gün içinde dışarı çıkmadan 20-30 dakika öncede güneş koruyucunu sür

çok yardımcı oldun tşkkür ederim merak ettiğim bişey olursa tekrar sana sormak istiyorum sakıncası yoksa sevgiyle kal

Tabii ki sorabilirsin ne sakıncası olacak kib. :))))

X