- Konu Sahibi KilicBaligi
-
- #4.961
Maşallah, çok güzel özetlemişsin yalnız atladığın bir şey var, bekleme süresi bıyunca hergün daha düşük ısı ile yeniden üzerinden geçmelisin... Sen bir araştır bakalım
evet balık, biliyordum ama yazmayı unutmuşum :)
çok detaylı inceledim okudum fakat sanırım uygulamaya geçemiycem
çünkü keratin konusunda markalara güvenemedim burada da açık açık yazılmadığı için bulamadım
bir sürü marka ve kafam çorba oldu...
ESKİ HALİ (sadece uçları değil saçımın hepsi böyle püsküllüydü)
Eki Görüntüle 335468 Eki Görüntüle 335469
YENİ HALİ (fön yok kendi halinde kurudu:)
Eki Görüntüle 335477 Eki Görüntüle 335475 Eki Görüntüle 335479
sanki 30 sene saçlarım kıvırcık değilmiş gibi ,sanki düz saçlı doğmuşum gibi hissediyorum.o kadar alıştım ki.
herkes bayılıyor saçlarıma,üstelik bu kız ne yapmış acaba bir değişiklik var diye düşünüyorlar
sanırım kıvırcıkken pek dikkat çekmiyordum.
bir de unutmadan saçlarıma röfle yaptırdığımı sanıyorlar .pırıl pırıl parlıyor çünkü.aslında 1,5 sene önce yaptırdığım röflem vardı altta.üstüne defalarca açık kumral sürmüşken bu kadar güzel gözüküyor.
KILIÇım tekrar teşekkür ederim canım.emeklerinden ötürü ayrıca teşekkürler,her sabah aynaya gülümseyerek bakmak çok güzelmiş.
sağol canım benim, inşallah umduğum gibi kuruluğu ve cansızlığı gider kurutmadan yapmış olsam da =) ürünü sürdüğümde saçlarım gayet ıslak görünüyordu, 40 dk.nın sonunda kuruduğuna göre sanırım saçlarım fazlasıyla emdiacaba daha mı fazla sürseydim :S
neyse olmadı 1 ay sonra tekrarlarım, nası olsa kolay. sürmek 3-4 dakikamı aldı
kızlaaarrrrr ve sonunda saçlarımı yıkadımmm. ve şoklardayım.Benim mısır püskülü,kabarık bonus kafam gitti resmen.sonuca hala inanamıyorum.benim saçlarım platin rengi.ilk önceki amacım sadece saçlarımdaki yıpranmanın uçlardaki püsküllüğün gitmesiydi.ama umduğumdan fazlası oldu ve saçlarım dümdüzfön makinesiyle hafif kuruttum, sürekli aynaya bakıyorum acaba kabarcakmı diye :)))
Kılıçbalığı sana ne desem nasıl teşekkür etsem azdır.Şimdiye kadar nasıl olduda raslamadım ben sana.Bu müthiş bir paylaşım.Kuaföre gitmeye fln hiç gerek yok.Doğru uygulandığı zaman oluyormuş demekki.Çok mutluyum :))))
1. sayfa ilk mesaj...yazıyı merak ettim.. kaçıncı sayfada acaba.. kılıçbalığı banada yetişşşş
valla kimse korkmasın derim ben.benim saçlarım çok yıpranmıştı.kuaför sağolsun yaktı saçlarımı,kopmaktan uzamıyo yani.saçlarım risk grubunda olduğu için kılıçbalığıylada çok konuştuk.saçlarımın yanmaması için düşük ısıyla yapmamı önerdi.bende öyle yaptım.kılıçbalığı 210 la yap demişti ama benim düzleştiricim en fazla 200 e kadar ısındığı için 200 le yaptım.olmasaydı yeni düzleştirici alıcaktım hatta.
Ama ben gerçekten çok dikkatli yaptım.Hatta saatlerimi aldı.Geç saatte başladığım için gece saat 5 de bitti işlem.Saçlarımı ince ince alıp 15-20 defa üzerinden geçtim.Kollarım koptu eşim devam etti:)) Hergün sabah akşam bozulma olmasada tekrar düzleştirdim. şimdi resimlerimi paylaşıcam kızlar :)
lastiklenme eskiye göre çok daha iyi durumda canım.eskisi gibi öyle uzamıyo.Bidaha ki işleme tamamen gider kesin :))
ama ama resmler süper olmuş
saçlar şahane eski hali mısır püskülünden halliceymiş
ancak fönle güzel durur ısı da daha beter yıpratırdı
ama şimdiki hali her daim kuaförden çıkmış gibi ışıl ışıl
güle güle kullan canım
benim uçlar böyle değil ama bi yer var sadece orta lastiklenme var 5 cm kessem o bölgeyi
abuk bi şekil çıkıcak ama kurtulucam da ama yok balığa söz verdim kestirmice
yok yok kesmicem benim saç modelimde seninki gibi az daha uzundur belki
ama fönsüz falan şekilsiz duruyo ben de komple yapcam benim neyim eksik
işte kısa saça düzleştirici biraz zor ya kocamla prova yapmam lazım biraz
aynen fönsüz tam bi rezalet benm saçım.doğal haliyle mümküm değil dışarı çıkmam.yapmadıysan geç bile kalmıssın canım:) Bende eşme taktım eldiven maskeyi ona yaptırdım.en uğraştırıcı kısım düzleştirme.Ama bütün uğraşa değer.Ben kuzenin düğününe kaçıyorum kızlar kendinize iyi bakın :)
benimkide yardım edecek çaresiz yapıcam ben de en kısa zamanda inşallah
hadi sen git şıkır şıkır saçlarınla tozunu attır oraların
evet balık, biliyordum ama yazmayı unutmuşum :)
çok detaylı inceledim okudum fakat sanırım uygulamaya geçemiycem
çünkü keratin konusunda markalara güvenemedim burada da açık açık yazılmadığı için bulamadım
bir sürü marka ve kafam çorba oldu...
Kafanı karıştıran nedir?
Kafanı karıştıran nedir?
internet üzerinden hangi ürünü alacağıma karar veremedim :)
işin en zor kısmında tıkandım
etrafımda da bu işten anlayon yok ki, kimse bilmiyor..
Tatlım benim belkide yıkarken bir yanlış yaptım, ikinci yıkamamdan sonra resim çekip koyacağım..İnce telliyse tutmuş olması lazımdı tatlım
Bir kere daha dene istersen bir süre sonra...Bu arada işlemden sonra saç kremi serbest...
Canım ortak alım yapmayacağız artık bu arada bebek düşünüyorsan emzirmeyi bitirene kadar brezilya fönü yasak henüz hamile değilsen yapabilirsin...
KoklatmakAlemsin
Tatlım bazı markalarda 50 ml bile yeterli gelebiliyor ama o yüzden bu konuda bir şey diyemem ama benim gördüğüm kadarıyla çeşit çeşit keratin kullanılıyor bu fırsatlarda, saçın ihtiyacına uygun keratin kullanılırsa sorun olmaz gibi, mesela benim saçlarım düz ben tamir amaçlı kullanıyorum, kendi kullandığımdan memnun kaldım ama arada keratinim bittiği zaman bir markanın testerını kullandım hiç etki etmedi ve saçlarımı bakır rengi yaptı sonra düzelttim o ayrı, normalde kullandığımsa evet yine renk açıyor... Yani tam olarak bilemiyorum, hem saç tipi ve katiküllerin durumu hem kullanılan ürün ortak etki yapıyor olabilir ortada bir paradoks var yani... İstersen sen şu an boyamak yerine cila yap saçına
saçını nemlendir,
saç boyası+ saç boyası kadar saç kremi+ 2 çorba kaşığı badem yağı ve 2 çorba kaşığı suyu karıştır saçına yedir yarım saat sonra falan yıka...
ben bu kıza hayranım ya hiç üşenmiyo, soran herkese tek tek cevap yazıyo, çok sevap biriktiriyorsun kılıçbalığı, allah gecinden versin ama öte dünyada bu emeklerin karşılıksız kalmaz.
Anladım...internet üzerinden hangi ürünü alacağıma karar veremedim :)
işin en zor kısmında tıkandım
etrafımda da bu işten anlayon yok ki, kimse bilmiyor..
Tatlım benim belkide yıkarken bir yanlış yaptım, ikinci yıkamamdan sonra resim çekip koyacağım..
Ah be canım her seferinde sana soru sorarken çekiniyorum çok vaktini alıyormuşum gibi geliyor..Çok tatlısın hiç atlamadan cevaplıyorsun..Canım benim saçlarımın en uçlarındaki balyajlar sanırım iyice yıprandığı için her boya işlemimde saç uçlarım ve katlarımın uçlarında beyaz nokta nokta oluyor ve onları minik minik kesiyorum tabi hepsini kesmeyi başaramıyorumTabi keratin işlemimden sonra da şimdi saçlarım çok çok güzel ama uçlarında yine beyaz noktalar var..Aycangül arkadaşımızın gliserinli su tarifini yaptım ve hergün uçlara sıkıyorum (bu arada birşeyin ölçüsünü kaçırdım galiba, sürünce biraz elimde yapışkan his bırakıyor :)) ama galiba benim saçlarımın ömrü saçlarım göğüs hizamda olunca bitiyor ve uçlardan kırılmalar başlıyor gibi düşünmeye başladım. Bir yerde okumuştum herkesin saç ömrü ayrı olurmuş ve bir boya gelince daha fazla uzamamaya başlarmış, kırılırmış diye.. Sence doğru mu? İlgine çok teşekkürler tatlım, günün güzel geçsin.. birkaç hafta sonrada senin tarifinle cila yöntemiyle dip boyamı yapacağım inşallah (Allah razı olsun balığım)
Yıkarken en fazla nasıl bir yanlışlık yapabilir ki insan? Enfazla kuruturken yanlış kurutuyor olabilirsin şöyle ki, kabarta kabarta kurutma yerine saçını ortada ikiye ayır tara, saç kurutma makinesini önce sağ taraf tamamen kuruyana kadar üstten sabit olarak tut, sonra sola sonra arkaya, en son başını öne at arka iç tarafları kurut...
Bu arada saç uzaması konusunda bir efsaneye değinmişsin...Saç kalitesi, gıdaların etkisi ile saçların ömrü belirlenir kimi kişinin saç kökü 5-8 yıl kimi kişilerin 2-4 arası canlı kalır, eh saçının ömrü 3 yılsa ortalama olarak 54 cm civarı saç eder, eğer hiç kesilmezse...Yalnız bu konunun saç ucu kırılmaları ile bir alakası yok... Saç uçlarında beyaz noktalar varsa bu saçlarının nemsiz olduğunu ve saçların koparak döküldüğünü gösterir... Önce nemlendirmen lazım, ve eğer saçını uzatmak istiyorsan kesinlikle kestirmeyeceksin, evet çarpık çurpuk uzayacak tel tel dökülecek ama sen o beyazları kestirdiğin an 3 gün sonra aynı telde 2 cm yukarıda o beyazlama yeniden oluşur...Bir sebepde plastik, naylon taraklar... Ahşap taraklarda sürtünme daha az o yüzden daha az zarar veriyor, saçımı keseli herhalde 1 ay falan oldu saç uçlarımda o beyaz noktalar yok çok şükür normalde 3 güne pıt pıt çıkmışlardı... Burnumuzda siyah, saçımızda beyaz noktalar, nedir bizim bu çektiğimiz:18:
Gelelim gliserin konusuna... Yanlış yaptığınız bir şey var bu şekilde saçınız dahada çok kurur...
Bir gliserin molekülü kendinden 4 kat fazla miktarda su molekülü taşıyabilir, yani suyu emer bu demek oluyor ki gliserini direkt saça sürerseniz gliserin saçtaki nemi emer, suyla karıştırdınız diyelim yarı yarıya, yarısını karışıma koyduğunuz sudan karşılar, peki diğer yarısını nereden karşılar? Saçtaki nemden, yani yine kurutur... Maksat yağlandırmak değil nemlendirmek bu yüzden 1 ölçü gliserine 4 ölçü su eklenmek zorundadır...
20 ml gliserin
80 ml su gibi...
buna dikkat edin...
Teşekkürler kılıçbalığı
Ben de aldığım fiyatı düşününce kullandığım markadan çok memnun kaldım ama bu saç rengi açma durumu olmasa daha iyi olacaktı. Yine de hayatı boyunca saçını jölelerle şekli sokmaya çalışmış, sonrasında da bu yüzden saç dökülme problemleri yaşamış bir insan olarak şu anki halimden çok memnunum. Muhteşem bir buluş bence brezilya fönüO yüzden saçım kırmızı olmasa da olur, kolay şekle girsin yeter
Kırmızıda olur sen merak etme, herşeyin bir yolu yordamı var
Amonranın kızıl saç topicine bir uğra işini görecektir...
Rica ederim bu arada...
bir kuaförlük forumunda cilanın içine keratin koyarak daha güzel sonuç elde ettiklerini yazmışlar. Ne miktarda yada nasıl bir keratin koydukları hakkında bilgim yok tabi. Konu brezilya fönü üzerine cila dan açılmışken söyleyim dedim :)
O keratin bu keratin değil canım, saf keratinden bahsediyor, saf keratin ampülleri 5 tanesi 50 lira gibi bir şey, aslında alıp el altında tutmalı ama...
ark.lar ben de düşünüyorum son zamanlarda bu brezilya fönünü çnkü hem uzatmaya karar verdm yani düzleştirici, fön falan yapmadan sağlıklı uzasın istiyorum cidden ıslak saçı kuruttuğun zaman fönlü gbi olduğu doğrumu yani ben rahat etmek içn istiyorum bunu normalde su dalgası saçlarm var ama düz daha uzun gözükeceğini düşündüğmden hem fön yapmamak içn de istiyorum kurutaym bitsin yani rahatlık..
Anladım...
.
sanırım geç kaldım otak alımlarınıza..şansızım bu konuda..keşke daha önce keşfetseymişim bu siteyi :)
genelde hergün uğruyorum topiğe, inş bi dahaki alımınıza ben de katılırım size..
o zmana kadar bekleyeceğim mecburen..
birkaç sayfa önce benim resimlerim var.Oradan farka bakabilirsin.Benim kargaşık burgaşık saçlarımı dümdüz yaptı.Doğru uyguladığın takdirde senin de saçların dümdüz olur diye tahmin ediyorum.Çünkü benim kendi doğal saçımda su dalgası gibi.Bide üzerine açıcılar yüzünden o dalga saçma sapan bi durumda olduğu halde, işlemden sonra dümdüz oldu saçlarım.
Kizlar nihayet bu aksam fırsat buldum ve iki kez yıkadıktan sonra iyice kuruttum ve sürdüm keratini saçlarıma.
Normal boya yapmaktan kolay geldi sürmek. Annem biraz yardım etti arkalara.
Kırk çakmanın geçmesini bekliyorum şimdi.
Ama sanırım en zor kısım duzlestirme.
Şimdi gidip iyice kurutayım ve duzlestireyim.
Bakalım benimki kaç saatte bitecek. :)
iki fotoğraf arasındaki farka inanamadım..
süper olmuş, iyiki de kılıçbalığı var, ne kadar dua etsek az değil mi..
ben henüz denemedim ama buradaki paylaşımları gördükçe heyecanlanıyorum çünkü aynı sorun bende de var..
saçlarım boyadan yandı ve hindi gibi kabarıyor
bende hala inanamıyorum :)) ilk başta benimde tereddütlerim vardı.saçlarım kopar, erir diye korkuyordum.Sağolsun kılıçın gazıyla yaptım.Ve inanılmaz memnunum.Benim resimler fark konusunda baya aydınlatıcı oldu.Çünkü sadece saçlarımın uçları değil,hepsi öyle tiftik tiftikdi.Artık saçlarımı rahatlıkla uzatabileceğim:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?