- 18 Ekim 2007
- 5.017
- 1.608
EVDE BEKLEYEN ASLAN
Bir gün aslan hızlı adımlarla yolda giderken bir öküze rastlar.
Öküz aslana;"hayırdır,böyle telaşlı telaşlı nereye gidiyorsun?"diye sorar.
Aslan cevaplar;"Eve gidiyorum."
Öküz aslanın telaşına bir anlam veremez ve aslana takılmaya başlar;
"Ne o aslan kardeş,yoksa hanımından mı korkuyorsun? Bak ben korkuyormuyum?"
Aslan cevabı yapıştırır;"Tabi korkmazsın seni evde bir inek bekliyor,ama beni dişi aslan bekliyor."
Mutlu ve huzurlu aileleri incelediğimizde hepsinde görülen en önemli özellik,aile reisi olan erkeğin eşine ve çocuklarına olan bağıdır.İşten çıkınca bir an önce evine gitmek isteyen yada evine gittiğinde ev işlerinde eşine yardım etmeye çalışan erkekler,istediği saatte evine giden ve hiçbir şeye elini sürmeyen erkekler tarafından yadırganmaktadır.Ancak evine bağlı kişilerin aileleri daha mutlu olurken,bu konuyu fazla önemsemeyen kişilerin ailelerinde mutluluğu yakalamak daha güç olmaktadır.Hayatın müşterek olduğunu unutmadan ailemizle nitelikli bir beraberliği paylaşmalı ve mutluluğu evimizde aramalıyız.
Mutluluk denen değerli elması
dünyanın dört bir yerinde arayanlar
bulamazken,evlerinde arayanlar
ellerinde buldular
Oğuz Saygın
Bir gün aslan hızlı adımlarla yolda giderken bir öküze rastlar.
Öküz aslana;"hayırdır,böyle telaşlı telaşlı nereye gidiyorsun?"diye sorar.
Aslan cevaplar;"Eve gidiyorum."
Öküz aslanın telaşına bir anlam veremez ve aslana takılmaya başlar;
"Ne o aslan kardeş,yoksa hanımından mı korkuyorsun? Bak ben korkuyormuyum?"
Aslan cevabı yapıştırır;"Tabi korkmazsın seni evde bir inek bekliyor,ama beni dişi aslan bekliyor."
Mutlu ve huzurlu aileleri incelediğimizde hepsinde görülen en önemli özellik,aile reisi olan erkeğin eşine ve çocuklarına olan bağıdır.İşten çıkınca bir an önce evine gitmek isteyen yada evine gittiğinde ev işlerinde eşine yardım etmeye çalışan erkekler,istediği saatte evine giden ve hiçbir şeye elini sürmeyen erkekler tarafından yadırganmaktadır.Ancak evine bağlı kişilerin aileleri daha mutlu olurken,bu konuyu fazla önemsemeyen kişilerin ailelerinde mutluluğu yakalamak daha güç olmaktadır.Hayatın müşterek olduğunu unutmadan ailemizle nitelikli bir beraberliği paylaşmalı ve mutluluğu evimizde aramalıyız.
Mutluluk denen değerli elması
dünyanın dört bir yerinde arayanlar
bulamazken,evlerinde arayanlar
ellerinde buldular
Oğuz Saygın