Bebek Beslenmesi evde bebeğe günlük yoğurt mayalama!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bende tam onu sorucaktim eger maya yoksa. maya olarak ne kullaniyorsunuz. Ben normal market yogurdundan yapiyorum tikvesli kaymakli yogurt mesela sonra mayami sakliyorum ikinci defa icin. Veya ayranla yapanida duydum ama sumuk gibi oluyor onlar bazen. Activia hic kullanmadim ama iyi olabilir dedigin gibi. Ama iste yabanci marka pek kullanmak istemiyorum, baska bir onerin var mi ?
bende tam onu sorucaktim eger maya yoksa. maya olarak ne kullaniyorsunuz. Ben normal market yogurdundan yapiyorum tikvesli kaymakli yogurt mesela sonra mayami sakliyorum ikinci defa icin. Veya ayranla yapanida duydum ama sumuk gibi oluyor onlar bazen. Activia hic kullanmadim ama iyi olabilir dedigin gibi. Ama iste yabanci marka pek kullanmak istemiyorum, baska bir onerin var mi ?
kendi y yogurduyla mayalayabilirsin madem baska yogurda guvenmekte gucluk cekiosun kendi yogurduna guven canm ozamn. benm activa kullanmamain sebebi ben yogurt yapana kadar kwndi yogurdum eksio. ve activa kucuk kucuk kaplarda ve her actigimda taze oldugu icin terci ediorum. bide benm bildigim foca yogurdu var ama o izmire mi mahsus bilmiiorum canm o cok yagli kaliteli bi yogurt pahalida . onun disinda yagli kaliteli bi yogurt olabilir . yediginde bile tadi cok farkli. ama activa uzamayan bi yogurt genede sen bilirsin

ben anneannemden öğrendiğim bi yöntem ile mayaladım yoğurtlarımı her zaman.
öncelikle haftada 1 gelen sütçümden 2-3 kg sütümü aldım
aldığım sütü tülbentten süzüp 35 dk kaynattım
kaynayan sütlerimi 4 küçük kavanoza böldüm
fırın tepsisine yerleştirdim,ılınınca mayaladım(1 kaşık yoğurt ve 1 küp şeker ile)
tepsi içindeki kavanozları havlu ile sarıp fırına yerleştirdim
7-8 saat fırında mayalanan yoğurtlarımı çıkarıp,kapaklarını kapayıp dolaba yerleştirdim,
2 güne bir yeni kavanozu açıp taze taze bebeğime yedirdim...:emir_bebek::emir_bebek::KK66:

kendi y yogurduyla mayalayabilirsin madem baska yogurda guvenmekte gucluk cekiosun kendi yogurduna guven canm ozamn. benm activa kullanmamain sebebi ben yogurt yapana kadar kwndi yogurdum eksio. ve activa kucuk kucuk kaplarda ve her actigimda taze oldugu icin terci ediorum. bide benm bildigim foca yogurdu var ama o izmire mi mahsus bilmiiorum canm o cok yagli kaliteli bi yogurt pahalida . onun disinda yagli kaliteli bi yogurt olabilir . yediginde bile tadi cok farkli. ama activa uzamayan bi yogurt genede sen bilirsin

tesekkur ederdim canim. Aynen benimde bazen eksiyor artik komsulara tanidiklara maya soruyorum :). Bir bakim arastircam foca yogurdunu. Belki ona benzer bulurum bende bir yogurt. Ayrica benim annemde bazen eksiyen mayaya aynen yukardaki arkadasin belirttigi gibi kup seker atardi eksiligini gidersin diye.

Ben 2 gunde bir, yarim kg Sütaş 'in cam şişe günlük sütünü alıyorum. Hergun mayaliyorum günlük maya da ayırıyorum bir sonraki gün için, taş gibi oluyor. Doktorumuz bize dışarda satılan sutlerin sağlıklı olmadığını uzun süre kaynatıldigi içinde içindeki vitaminlerin uçup gittiğini söyledi. Ama suda var biz dışarda satılan, o sağlıksız denilen, vitamini uçup giden sütlerle buyuduk. Unutmamak lazım :))

bende cok kararsız kalmıştım sonunda açık süt alıp onunla mayaladım mayanın içerisine çok az şeker koydum ekşi olmasın diye gayet güzel bi yoğurt oldu kızım için İNŞALLAH iyi olur..

Bende açik sütle yapiyorum ya kime sorsam açik sütten yap dediler. Pastörize sütlerin makinasi nekadar temiz onu biliyomuyuz hem uzun ömürlü olsun diye katki maddesi konuyodur onlara...

merhaba arkadaşlar. bebeğime günlük yoğurt mayalamak istiyorum. ama hergün sütçü gelmiyo kapıya ve yakınımızdaki marketlerde günlük süt yok. (gerçi olsada ambalaja girmiş süt kullanmak istemiyorum.) pazardan pazara süt alsam kaynatıp meyve kavanozlarına kapatsam ve hergün o cam kavanozlarda mayalasam olurmu sizce? siz nasıl yapıyosunuz??? :110:
ben arzumun yogurt makinesini aldim icinde 6tane minik kavanoz var aoç gunluk sise sutunu ev ypgurduyla mayaliyorm hergun 1 kavanozunu yiyor. acilmamis dokunulmamis dolapta durunca bozulma olmuyor ben oyle yapiyorum.

Bende açik sütle yapiyorum ya kime sorsam açik sütten yap dediler. Pastörize sütlerin makinasi nekadar temiz onu biliyomuyuz hem uzun ömürlü olsun diye katki maddesi konuyodur onlara...
evet katkı maddesi olayı için bende açık süt kullandım

X