Evcil Hayvanınız Kanser mi?

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.850
698
Evcil Hayvanınız Kanser mi?

Evcil hayvanlarda kanser nasıl fark edilir? Ne yapmak gerekir?
Böyle bir durum farkettiğinizde vakit kaybetmeden veterinerinize gidin.

Hayvanlarda kanserin 10 genel belirtisi
Amerika’da yapılan araştırmalar, her 4 köpekten 1’inde ve her 5 kedinin 1’inde kanser görüldüğünü ortaya çıkartmıştır. Kanserin belirtileri genellikle aşağıdaki gibidir;

• Şişkin lenf boğumları: Vücudun her bölgesinde olabilirler ama en kolay çene altı ya da diz arkasındakiler farkedilebilirler.
  • Yumru: Evcil hayvanınızın herhangi bir bölgesinde ortaya çıkan ve büyüyen yumrulara mutlaka biyopsi yapılmalıdır.
  • Karın şişliği: Eğer evcil hayvanınızın karnı hızla şişerse bunun nedeni tümör ya da iç kanama olabilir
  • Kronik kilo kaybı: Rejimde olmayan ama aniden kilo veren evcil hayvanınız kanser olabilir.
  • Kusma veya ishal: Sindirim sistemindeki tümörler kronik sindirim bozukluklarına neden olabilirler.
  • Sebebi bilinmeyen kanama: Ağızdan, burundan, diş etlerinden, gelen kanama, idrar ya da dışkıda kan olması ciddiye alınmalı ve derhal test yaptırılmalıdır.
  • Öksürük: Kuru öksürük pek çok nedenden dolayı ortaya çıkabilir ama akciğer kanseri ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Halsizlik: Sebepsiz halsizlik (özellikle de büyük ırklarda) kemik kanserinin genel belirtilerindendir.
  • İdrar yapmada zorlanma: İdrar yaparken zorlanmak ve idrarda kan olması genellikle idrar yolu enfeksiyonu anlamına gelir ama mesane kanseri de bu sıkıntıya neden olabilir.
  • Ağız kokusu: Ağızda bulunan tümörler rahatsız edici kokulara neden olabilirler.
Evcil hayvanlarda kanser tedavisi
En sık uygulanan tedavi yöntemi ameliyat, kemoterapi, ışın terapisi ve bağışıklık arttırıcı tedavidir. Bu tedaviler, bazı hayvanların kurtulmalarını sağlarken bazılarının yaşam kalitesinin artmasını sağlar.

Evcil hayvanlarda kanseri önlemek
Evcil dostunuzu kanserden korumak istiyorsanız tıpkı insanlardaki gibi önlemler almalısınız. Ona kaliteli mamalar yedirmeli, egzersizini aksatmamalı, kilo kontrolünü sağlamalı ve sağlıklı kilosunu korumalı, doktor ziyaretlerinizi düzenli şekilde yapmalısınız. Ayrıca tüylerini düzenli taramak ve bakımını yapmak da problemleri erkenden farketmenizi sağlar.

İstanbella'dan..

Kararlarına güveneceğiniz bir veteriner bulup beraber hareket edin. Üşenmeyin oturun beslenmesinden ilaçlarına, tedavisine karar her şeyini araştırın. Vereceğiniz kararları yönlendirmeler sonucunda değil, bilerek verin.

Eski kopegim kamserdi.. cok ugrasmistik onun icin.. ameliyat oldu kac kez.. kemoterapi gordu... en son cok kotu oldugunda evde kimse yoktu yasimda kucuktu.. hali yoktu zaten.bebek gibi sardim atladim dolmusa.veterinerlik fakultesinin acil servisine goturmustum.. ilaclarla anca 2 gun yasayabildi.. eve getirdim kalkamiyordu hic.. siringayla besledim.. ölecegi vakit gelmisti.. garip hareketler yapiyordu hemen çıkardım balkona hava alsın diye.. iyice gerildi gerildi bem bagirdikca korkuyordu ama ölmesin istiyodum : ((((( en son degisik ondan hic duymadigim bi ses cikardi vee... : (((((((((( hersey dün gibi aklimda unutamiyorum o anı : (((( hepimiz mahvolmustukk : (((

Canımmm başın sağolsun..
Yeryüzündeki melekler,gökyüzünde melek oluyorlar işte..

meg çok güzel konular açıyorsun hayvanlarla ilgili
kendi adıma çok teşekkür ederim,sağol :)

Benim kopeğimde yediğini çıkartıp tekrar yiyiyor 1,5 aylık sibirya kurdu. İlk defa kopek besliyoruz evde . Çarşamba gunu veterinere goturduk keşke dışarı çıkarmasaydınız aşıları tamamlanana kadar dedi. Mikrop kapmadıysa iyi dedi. Pazartesi bronşit aşısı vurulcak. Yazıyı okuyunca aklıma kurt duştu :/

okuyunca

çok teşekkür ederim, hiç aklıma gelmezdi kanser valla. Allah'tan belirtilerin hiç biri yok pisicikte

Çok üzücü birşey. Senin adına da .çok üzüldüm. Benim de bir kedim ölmüştü ailemle yaşarken, hiç unutmuyorum o halini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…