- 1 Aralık 2021
- 12.175
- 40.951
- 34
YapsanaYaa benim buzluğumda kkunefe malzemesi var hataydan geldiydi halen yapmadım
Kıyma ile yapıyorum bendeTavuk döner yapıyorum. Oda çok iyi oluyor. Porsiyonlayıp streçliyorum. Az boşlayınca dilim dilim kesip tavada çeviriyorum. Yanına pilav olur lavaşla dürüm olur harika kurtarıcıEki Görüntüle 3307285
İçli köfte, sarma, mantı bunlar benim elimden gelmezHaşlanmış nohut koyuyorum. Ispanak aldığım zaman fazla alıp yıkayıp süzdükten sonra poşetliyorum. Dolaba atıyorum. Pişirirken temizleme vs ile uğraşmıyorum. Fasülye koydum. Doğranmış kabak , semizotu, közlemiş patlıcanda iyi oluyor.
Börek, simit, sarma, mantı, içli köfte bunlar klasik zaten
Taze fasulye mesela baya domatesiyle falan pişirip konabilir mi sultanım direk yemeye hazır hale gelecek şekilde hani. Et kavurma da güzel fikirmiş bak dur onu da deneyimSarma, karnıyarık(içi eklenip konur) , taze fasulye, mantı, gözleme, lahmacun, sarma, kuru dolma, içli köfte hepsi konur. Kışın pırasa havuç doğranıp hazır olabilir. Et haşlayıp kavurma olarak koyabilirsin. Direk yemeklere koyarsın.
Bulgur köftesi dediğin fellah köfte gibi olan mi komşumm. O şekilde çorba çok iyi olur yani bak onu da yapayım. Çiğköfte çok severim kız tadı bozulmuyorsa ben de koyayımWunderLost buglur köftesine yapıp koyuyorum bu arada. Çorbada kullanıyorum. Yoğurtlu soslu meze şeklinde de iyi oluyor
Çiğ köfte yapıp bile koydum oda iyi oluyor
Aynen kabak rendelenip konur ben bal kabağı rendeleyip koyuyordum çıkarıp mücver yapıyordum. Közlenmiş patlıcan koyarım Alinazik ve Hünkar beğendi için
Evet biraz böyle fasulye yeşil mercimek yarma falan haşlayım bir de mantıklı çok teşekkür ederimBazı börekler de var bakliyatlar da iyi oluyor haşlanmış dolma yapıp koyabilirsin
Dana kıyma ile yaptım evet ama dağılıyor pişerken falan. Et ile yapılsa saha iyi olurKıyma ile yapıyorum bende
Çok güzel oluyor. Bir tek doğrarken zor oluyor
Evet ya niye yapmadıysam yeni geldi aklıma 10 kilo süt vardı geçen seneden bugün pişirip yoğurt mayaladımYapsana
Ya sen ne kadan güzel şeyler biliyorsun öyle komşuuuuTavuk döner yapıyorum. Oda çok iyi oluyor. Porsiyonlayıp streçliyorum. Az boşlayınca dilim dilim kesip tavada çeviriyorum. Yanına pilav olur lavaşla dürüm olur harika kurtarıcıEki Görüntüle 3307285
Ben kuru fasulyeyi haşlayıp şokluyorum paketleyip koyuyorum çok çabuk oluyor taze fasulyeyide öyle, patlıcan kızartıp koyuyorum musakka için ayrı karnıyarık için ayrı birde kapya biberi jülyen ve küçük küçük doğruyorum ve bezelye işte o klasik zatenHanımlar merhaba
Buzluğa pratik olsun diye neler koyuyorsunuz akşam yemeği için bana biraz fikir verir misiniz? Mesela işte sarma, köfte, mantı gibi bunların dışında akşam yemeği niyetine neler hazırlayıp öncesinden koyuyorsunuz
Böyle bir konun var mı kışlık hazırlığı konusu gibi haniNevreste
Acaba tavuk sote için kavurup konulur mu, geçen gün aklıma geldi, sağlık açısından zararı olur mu?Sarma, karnıyarık(içi eklenip konur) , taze fasulye, mantı, gözleme, lahmacun, sarma, kuru dolma, içli köfte hepsi konur. Kışın pırasa havuç doğranıp hazır olabilir. Et haşlayıp kavurma olarak koyabilirsin. Direk yemeklere koyarsın.
Geçen günlerde misafir gelecek diye revani yapmıştım, gelemediler, netten baktım koyan varmış, ben de koydum. Daha sonrasında komşular gelmişti, çayın yanına koydum, çok beğendiler, bozulma olmamıştı.Revani bile koyduğum olmuştur.
Bende kek yapıp dilimleyip koyarım hiç birşey olmuyor :)Revani bile koyduğum olmuştur.
Sağol komşum döneri dene mutlaka çok güzel oluyor. Hazırı yemezsin o dereceYa sen ne kadan güzel şeyler biliyorsun öyle komşuuuu
Teşekkür ederimPisirdigim fasulye yemeğini koyuyorum, pişmiş doldurulmuş dolma, kuru fasulye Nohut ve barbunyayi islayip koyuyorum.. başka da gelmedi şuan aklima
Vay be bir gün oturayim da her şeyi rendeleyip koyayim en iyisiBen doğrayıp koyuyordum. Dolabımda vardı
Evet canım istersen soğan, salçasını bile koy sadece suyu kalsınİçli köfte, sarma, mantı bunlar benim elimden gelmezanam yapıp koyuyordu bakalım gelecek olursa onları yaptırırım. Doğranmış kabak falan mantıklıymış bak onu deniycem. Fırına yollayım patlıcanlari
Taze fasulye mesela baya domatesiyle falan pişirip konabilir mi sultanım direk yemeye hazır hale gelecek şekilde hani. Et kavurma da güzel fikirmiş bak dur onu da deneyim
Bulgur köftesi dediğin fellah köfte gibi olan mi komşumm. O şekilde çorba çok iyi olur yani bak onu da yapayım. Çiğköfte çok severim kız tadı bozulmuyorsa ben de koyayım
Evet biraz böyle fasulye yeşil mercimek yarma falan haşlayım bir de mantıklı çok teşekkür ederim
Tavuğu 2. Kez ısıtmak zararlı diye biliyorumAcaba tavuk sote için kavurup konulur mu, geçen gün aklıma geldi, sağlık açısından zararı olur mu?
Geçen günlerde misafir gelecek diye revani yapmıştım, gelemediler, netten baktım koyan varmış, ben de koydum. Daha sonrasında komşular gelmişti, çayın yanına koydum, çok beğendiler, bozulma olmamıştı.
Tamam inşallah onu da yapayım kızım sever belkiSağol komşum döneri dene mutlaka çok güzel oluyor. Hazırı yemezsin o derece
Yok dağılmıyor. Ben İskender yapıyorum. Hatta en son bu yaz yaptım. Yoğurtlu bir sosu var köfteninDana kıyma ile yaptım evet ama dağılıyor pişerken falan. Et ile yapılsa saha iyi olur
Tamam karnıyarık ve fasulye yaptığım gün fazladan yapıp buzluğa koyayım o zaman ya çok iyi olur bana daEvet canım istersen soğan, salçasını bile koy sadece suyu kalsın
Antep'teyken yazları Malatya 'ya gidince eşime hazırlardım. Bazen bitmezdi dönüşte pişiririm ondan tadını biliyorum.
Karnıyarığı her yıl koyarım. Direk çıkarıp pişiriyorum. Onuda yap yanına birde pilav
Biber doğrayıp koyma olayı da iyiymiş bak teşekkür ederimBen kuru fasulyeyi haşlayıp şokluyorum paketleyip koyuyorum çok çabuk oluyor taze fasulyeyide öyle, patlıcan kızartıp koyuyorum musakka için ayrı karnıyarık için ayrı birde kapya biberi jülyen ve küçük küçük doğruyorum ve bezelye işte o klasik zaten