Tatlı Tarifi Ev Yapımı Çikolatalı Puding

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.703
49

Zamanla paketlenmiş gıdalardan uzaklaşmaya karar verip birçok şeyi evde hazırlamaya başladıktan sonra denemelerimden biride eşimin çok sevdiği bu hafif tatlı oldu.Öylesine güzel oldu ki haftada bir yapmaya başladım.Kıvamı,tadı ve en önmlisi ev yapımı olması ile sizin de vazgeçilmez kolay,pratik tatlınız olacak.Özellikle de çocuklar bayılacak bence...

Malzemeler :

• 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday yada mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı :

Tencerenin içerisine sütü alıyoruz ve üzerine şeker, un, nişasta ve kakaoyu ilave ederek çırpıcı ile güzelce çırpıyoruz.

Tencereyi ocağın üzerine alıyoruz. Çırpıcı karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.

Üzerinde göz göz kabarcıklar oluşmaya ve kıvamı yoğunlaşmaya başladığında ocaktan alıyoruz.

Sıcakken içerisine tereyağını ve vanilyayı koyup güzelce karıştırıyoruz...

Servis kuplarına bölüştürüp ılımaya bırakıyoruz.. Ilıdıktan sonra buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar bekletiyoruz.Servis yapmadan önce üzerini hindistan cevizi,fındık,fıstık ile süslüyoruz..Ayrıca isterseniz tabağa ters çevirip o şekilde de servis yapabilirsiniz...Afiyet Olsun..

Iyi gunler ben evyap diye bir sitenize baş vuru yaptim detaylardan haberim yok anlatirmisiniz

Iyi gunler ben evyap diye bir sitenize baş vuru yaptim detaylardan haberim yok anlatirmisiniz

Evyap bize ait bir site değil.Sadece sitemizde yani burda ürün inceleme başlığı altında reklam veren bir firma.Ankete katılıyorsunuz yapılan kura çekimi sonrası bazı üyelerimize kullanıp yorum yapacakları ürün gönderilecek..

Çok sevindim canım.Afiyetler olsun Evet lezzetine garanti vereceğim bir tariftir bu
Benim kardeşimin paketli gıdalara alerjisi var normalde ama canı da sürekli istiyordu puding, dün yaptım "abla çok güzel olmuş bu" dedi sonradan alerjisi de tutmadı. Gönül rahatlığıyla yediririm artık ellerine sağlık abla

Herhangi kargo ucreti urun ucreti vs isteniyormu

Acemi oldugum icin soruyorum, kaselerden sanirim ters cevirmissiniz tabaga, sekli nasil bozulmadi acaba? Ozel bir sey uygulanacak mi?

Acemi oldugum icin soruyorum, kaselerden sanirim ters cevirmissiniz tabaga, sekli nasil bozulmadi acaba? Ozel bir sey uygulanacak mi?

Hayır herhangi özel birşey uygulamadım.Ters çevirince düştü kendisi Sadece bir bıçağın ucuyla bir kenarından hafifçe hava almasını sağlarsanız daha kolay düşer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…