• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Tozu Akarları

pamelya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2012
114
6
68
İstanbul
Mite adı da verilen akarlar gözle görülmeyen, ancak mikroskop altında görülebilen, 0.1 - 0.5 mm çapında küçük canlılardır. Yaşamaları için ideal koşullar 20-30°C sıcaklık, %60-70 arası nemdir. İnsanların dökülen deri hücreleri, saç, kıl, kepekten ve diğer organik maddelerden beslenirler. Ne kadar temiz olursa olsun her evde bulunan ev tozu akarlarının en yoğun olarak üredikleri yerler insanların yatakları (ideal nem, sıcaklık ve besin nedeniyle), yastık, yorgan, halı dipleri ve kumaş kaplı mobilyalardır. Bir gram ev tozu içinde 100-500 adeti canlı olmak üzere, yaklaşık olarak 19.000 akar bulunur.

Akarların en önemli alerjen kaynağı dışkılarıdır. Bir akar günde ortalama 20 kez dışkılar ve 100 akar haftada 2 mikro gram alerjen üretir. 1 gram ev tozunda 2 mikrogramın üzerinde akar alerjeni bulunması allerji gelişimi için risk faktörü ve 10 mikrogramın üzerinde bulunması ise, astım atağı için risk faktörü olarak kabul edilmektedir.

Akarlar deriden dökülen ölü hücrelerle beslenirler. Akarların buralara bıraktıkları dışkıları zamanla kuruyarak ince toz haline geçer ve bu ince toz solunum yoluyla alınınca allerjik bünyeli kişilerde şikayetlere neden olur.

Akarların vücut proteinleri ve dışkıları allerjik özelliktedir. Akarların nemin % 50 nin altında olduğu yerlerde ve 60 derece ısının üzerinde yaşama şansları azalır. En sık ev içi allerjenleri oldukları için ve her zaman ortamda bulundukları için yıl boyu allerji yaparlar.

Tabi ki ev içinde ve kapalı ortamda geçirilen birim zamanın arttığı kış mevsimlerinde daha çok allerjik hastalık bulgusuna yol açarlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkürler öncelikle.
Benim de ev tozu akarına alerjim var. Aşırı şekilde burun kaşıntısı, ağız da kum tadı vs vs gibi şeyler yaşadım. Ama herkeste oluyor bunlar sanırdım:77: Alerji testinde ortaya çıktı.
Doktorum aşı tedavisini önerdi. Aşı dil altı damlası şeklinde olan değil normal enjeksiyon tedavisi
en az 3 sene süreceğini söyledi. Aşı tedavisi gören memnun olan veya şikayetleri olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

Benim de ev tozu akarına alerjim var. Aşırı şekilde burun kaşıntısı, ağız da kum tadı vs vs gibi şeyler yaşadım. Ama herkeste oluyor bunlar sanırdım:77: Alerji testinde ortaya çıktı.
Doktorum aşı tedavisini önerdi. Aşı dil altı damlası şeklinde olan değil normal enjeksiyon tedavisi
en az 3 sene süreceğini söyledi. Aşı tedavisi gören memnun olan veya şikayetleri olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba damlao
Benimde ev tozu akarlarına karşı alerjim çıkmıştı sadece. Doktorum alerji testi yaptı ve aşı tedavisi senin için çok uygun dedi. Çünkü bir çok şeye baktı içlerinden sadece ev tozu alerjisi çıktığı için şanslısın aşıya uygunsun dedi. Yani toz alerjisi haricinde başka birşey daha çıksaydı aşı uygulanmazmış. Tek grup alerjilerinde aşıdan fayda görülüyor demişti benim doktorum Sevin karalar isminide söyleyim çok memnunum dünya tatlısı şeker mi şeker bir doktor. Ama ben dil altı aşı kullanıyorum, koldan olanlar çok eski yöntem

ve de gayet memnunum çünkü doğru bir şekilde tedavisi uyguluyor doktorum saolsun. Allah razı olsun ondan bitmek bilmeyen burun akıntımdan ve hapşırıklarımdan kurtardı beni.

Merhaba damlao
Benimde ev tozu akarlarına karşı alerjim çıkmıştı sadece. Doktorum alerji testi yaptı ve aşı tedavisi senin için çok uygun dedi. Çünkü bir çok şeye baktı içlerinden sadece ev tozu alerjisi çıktığı için şanslısın aşıya uygunsun dedi. Yani toz alerjisi haricinde başka birşey daha çıksaydı aşı uygulanmazmış. Tek grup alerjilerinde aşıdan fayda görülüyor demişti benim doktorum Sevin karalar isminide söyleyim çok memnunum dünya tatlısı şeker mi şeker bir doktor. Ama ben dil altı aşı kullanıyorum, koldan olanlar çok eski yöntem

Bu doktordan Allah razı olsun hayatımı kurtardı.

Merhaba damlao

Öncelikle ilgilinize teşekkür ederim. Enjeksiyon ile aşı tedavisi için yeterli zamanım yok bu yüzden çok tereddütte kalmıştım. Tedavinin ilk 2 ayında her hafta sonra 2 hafta bir gibi seyrelerek gidiyor. Ancak ben hem okuyup hem de çalışıyorum buna zaman ayırmam pek mümkün gözükmüyor. Doktorum ile dil altı tedavisini görüşeyim en iyisi uygun ise ona başlayabilirim. Çok teşekkürler.

Öncelikle ilgilinize teşekkür ederim. Enjeksiyon ile aşı tedavisi için yeterli zamanım yok bu yüzden çok tereddütte kalmıştım. Tedavinin ilk 2 ayında her hafta sonra 2 hafta bir gibi seyrelerek gidiyor. Ancak ben hem okuyup hem de çalışıyorum buna zaman ayırmam pek mümkün gözükmüyor. Doktorum ile dil altı tedavisini görüşeyim en iyisi uygun ise ona başlayabilirim. Çok teşekkürler.

enjeksiyon yorucu bir şey heleki zamanın hiç yok. En güzeli dilaltı damla aşı eğer sana uygunsa. Enjeksiyonla aşı çok eskide kaldı

Merhaba. Evimde küçük yürüyen böceklere rastladım araştırınca toz akarı olduklarını öğrendim. Ancak kendileri ilaçlama ile tamamen ölmüyorlarmiş. Delirmek üzereyim 60 derece de ölüuorlarmiş. Aklıma buharlı temizlik ürünleri geldi. Isı vererek hijyen sağlayanlar belki öldürebilir bunları. Sizce alsam mi acil yardım beklıyorım. Teşekkürler

Back