Ev tadilatı

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
733
1.135
31
Herkese merhabalar

Dubleks bir evi sıfırdan yaptırmayı düşünüyoruz. Ama daha önce ne benim ne de eşimin böyle bir tecrübesi yok. Bir arkadaşımızın çalıştığı kişiden fiyat aldık. Bir de bahaus’un böyle bir hizmeti olduğunu anahtar teslim verdiğini öğrendik. Böyle şeylerde kandırılmamak İçin neler yapabiliriz ? Ürünlerin fiyatları nelerdir diye geziyoruz bakıyoruz ama nereye ne kadar gideceğini biz sağlıklı hesap edemiyoruz.
Fiyat aldığımız biri kullanacağı markaları söyledi fakat o markanın hangi segmentini kullanacağını bilmiyoruz.
Kendime dert edindim sürekli düşünüyorum.
Ve çok masraflı bir iş olacağı için çokta kazık yemek istemiyoruz. Sizin deneyimleriniz tavsiyeleriniz nelerdir ? Böyle işlerde nasıl hareket edilir ?

Evi yaptıracağınız yerde yeni oturumlar varsa, komşularınızdan ustalarıyla ilgili görüşlerini alıp onlarla iletişime geçmenizde fayda var. En sağlıklı kalemi size ancak ustalar çıkarır.

biz mutfağımızı ve banyomuzu kırıp yeniden yaptırdık
mutfak için bize 105 bin fiyat vermişlerdi.
biz mutfak için konuşursak kırıp dökmeyi kendimiz yaptık, mutfak dolaplarının ustasını ayrıca ayarladık, eşim elektrik tesisatını döşedi, arkadaşına su tesisatını döşettik buralarda gerekli malzemeleri kendimiz aldık ustalara sadece günlük yevmiye verdik. ben malzemeleri gidip yerinden ya da internetten kendim seçtim. boya badanayı kendimiz yaptık vs vs derken bize 40 bin tl ye mal oldu.

bunu aradaki farkı hesap edebilin diye yazdım. size atıyorum 300.000 tl fiyat veriyolarsa 150 bini falan kar oluyordur bence. ve bana kalırsa eğer her aşamasında müdahale edecek kadar iş bilmiyorsanız ustalar uyduruyor işin kolayına kaçıyor, malzemeyi ortalama düzeyde kullanıyor. seramikleri falan 2. sınıf ürün alıyorlar vs

Anahtarı birine verip bırakmayın. Parça parça yaptırın. Mesela arkadaşım evi boyatacaksan fiyat aldı. 5-10-15 derken biri ek iş olarak yapıyormuş 1,5 aldı.
Sonra başka tanıdık duşakabini takmaya fiyat verdi gelmişken eskiyi 200 liraya söktü yeniyi koçtaşta 5000 ken internetten 2000 e aldılar aynı ürünü.
Klozet sök tak ders araları su tesisatı kontrolü için bir tanıdık 800 liraya tamam demiş başka biri sadece derz çekmeye 800 istemiş.
Tek tek fiyat alarak yaptırın. Yorucu olur belki ama çok fiyat farkı oluyor

Firmalar herzaman daha iyidir.sözleşmeniz olacak yanlışları düzeltmeleri onlara ait olacak.
Ama birinin önerdiği kişinin yaptığı işte muhatap olacak kişiyi iş bitince bulmanız çok zor.
Yaşadığımız evi öneri üzerine bulduğumuz ustalara yaptık asla memnun kalmadık şurası olmamış eksik kalmış dediğimiz de gekecegim dedigi günler hiç gelmedi işler hep eksik var yanlışları ile eskidi

Biz evlenirken şimdi oturduğumuz evi baştan aşagı yaptırmıştık. Tüm malzemeleri kendimiz aldık,sectik,boya dahil,mutfak,banyo ve evdeki diğer dolaplar ve kapılar icin tanidık bir marangozla anlaştık dolapların renkleri ve kulplarıni seçtik o yaptı kurdu zaten hepsini ama lavabo,evye musluk vb parcaları yine kendimiz aldık begendiğimiz parcaları.
Evin geri kalanında parkeler banyo fayansları,boya,kırılacak duvarlar vb işler için de bir usta tutmuştuk o da kartonpiyere kadar kendi yada adamları yaptı.
Iş yapan ustayla her zaman ödemeyi işin durumuna göre anlaşın,mesela 3de 1 avans verdiniz başladi iş devam ediyor,zamaninda bitecek,aksamıyor,biraz daha ödeme yapın,teslime de muhakkak bir miktar ödeme bırakın ki başka iş alip savsaklamasınlar sizin işi. Asla bitmez yoksa.
Ben bu işleri biraz bilen,işin mutfağında olan biri olarak asla kimseye iş bitmeden ödemeyi tamamlamasını önermiyorum. Gerekiyorsa günlük ödeme yapın ufak ufak ama asla iş bitmeden tamamını vermeyin.
Başka iş gelirse alip sizinkine vakit bulursa bir zahmet gelirler yoksa inanın buna.

Armut hizmet veriyorsa oralarda teklif alin ben iki farkli islem yaptirmistim zamaninda memnun kalmstim yorumlari vs oluyor.boya vs baska yere kapilari mutfagi baska yere ayri ayri teklifler alin derim

Odemeyi internetten yapmamstim evde hizmet bitince yaptim odemeyi .kuck iki tadilatti tlf vs veriyorlar .

İç mimarla falan mı anlastiniz o kısmı anlayamadım?

Ben yeni yaptirdim nasipse bayram sonu tasinacagiz, evin sadece duvar sıvaları vardı 1 yıl önce başladık 3+1 ev herşeyi istediğim gibi yaptırdım 300 bin harcadik 1 yılda, ama biz birine teslim etmedik eşim ve kp bu işlerden az çok anlar, işleri ayrı ayrı yaptırdık birkac kişiden ve mağazadan fiyat aldık, eşim daha önce bahause da çalışmıştı, ordakilerle gidip konuşabilirsiniz ne yapılması nasıl ilerlemesi konusunda yardımcı oluyorlar, eşim çok kişiye yardımcı olmuştu zamanında, nasıl yapması nerde uygun olduğu konusunda ve eşim bu konularda çok titizdir hatta bir adam evi bitireyim seni bahçemde ağırlayacağım vs demişti onun bahçesine gitmiştir oturmuslardi, şuanda biz küçük biryerde yaşıyoruz İstanbul'a göre daha uygun ve çevremizde bu işlerle uğraşan tanıdık çok bu sebeple işlerimizi daha kolaya halledebiliyoruz, birşey sormak istersen cevaplayabilirim

Annemler yeni ev yaptırıyor. Usta bulup fiyat aldilar. boya, badana yapıldı.
Fayans, parkeyi biz aldık ustalar yaptı.
Kapılar ve mutfak gelecek. Tanıdık varsa ustaya ulaşmak daha kolay olur.

Yanlız ustalarla uğraşmak çok zor. En yorucu kısım o. Çoğu işini geciktirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…