Bu saydıklarınızın değişim ve onarımı için her şey dahil en az limit 30bin tl olacaktır.
Malzemelerin fiyatları uygun gibi görünse de bunun ustası, ulaşımı, kırıp dökülmesi derken bu fiyatı buluyor.
Çok Yüksek bi rakam verdiniz, günlerdir aklımı karıştıyor bu sorular
Tabi kolay değil koskoca ev yenilenicek ama bakalım keşife gidicekler bu hafta ve umarım makul fiyatlar cıkarırlar
Ben inanın ki en alt rakamı verdim.
2-3 yıl önce bir öğrenci evini yaptırdık, oradan biliyorum.
Dediğiniz gibi ev sırf betondu, her şeyi yenilendi.
Ama ileride satılacağı ve kullanılmayacağı için en ucuz malzemeler seçildi.
Bu ev yapı marketlere gidip 'aa en ucuz kapı bu hadi bu olsun, aa en ucuz duş kabini bu bunu alalım' şeklinde seçimler yaptık.
Kapılar, laminantlar, mutfak, banyo, ıslak zemin, boya işlemleri 28bin tl civarına mal oldu.
Penceleri yaptırmadık, onu da söyleyeyim.
Bu devirde bir eve değişim-tadilat işemleri yapmak bir araba almaya bedel oldu(o da ekonomik malzeler ile yoksa bir ev parasına çıkıyor bu işlemler)...
gerçekten cok zor ,
bende o kadar hayaller kurmustum plan yapmıştım eğer böyle ucuk bi rakam cıkarsa biz bu konuyu bir kez daha gözden geçirmek zorunda kalırız ve bizim evlenmemizi uzatır. acaba herşeyi bi yere yaptırmak dahamı uyguna mal olur geçen yılda aynı düşünce gündeme gelmişti ama mutfak banyo kapılar için bize 6.500 fiyat cıkarmışlardı
Dediğinz gibi de olabilir, bu tarz şeyler yaşanılan şehir ve tanıdıklar vasıtasıyla da çok daha alt rakamlara inebilir.
Evin durumunu bilmiyorum ama ben eğer böyle bir ikilemde kalsaydım, o evi kiraya verir kendim de kiraya çıkardım.
Böylece oradan gelen, kiraya direk verir,birazcık kredi öderken kenara 100 200 farketmez kendim ne kadar arttırabiliyorsam arttırırdım.
Çünkü bir evi yaptırmak gerçekten çok zor, yapılınca da insan ebedilik istiyor.
Kendi zevkim ve kullanışlı olması açısından biraz dişimi sıkardım evliliğimin ilk yıllarında.
Tabi davulun sesi uzaktan hoş geliyor orası da ayrı ama inşallah daha bilgili arkadaşlar vardır bu konuda, size yardımcı olurlar.
Biran önce hayallerinize kavuşmanız için güzel çözümler gelecektir.
arkadaşım eviniz kaç metrekare çok mu tadilata ihtiyaçı var bizim bir komşumuz bundan yaklaşık 2 sene önce 2+1 evini 85 metrekare evin bütün her tarafını full degiştirdi 20 binliraya mal oldu kadına yaptırdıgı şeyler pvc kapı pencere,amerikan iç kapılar,vestiyer,yeni bir mutfak dolabı ve tezgahı,tuvalet,banyo ve mutfak tavana kadar fayans,yerleri parke yaptırmadı onlar bütün odaları fayans tuvalet ve banyoya hilton lavobo,duşakabin,çelik kapı ,bütün odaları boyattı,ve yatak odasına gömme dolap yaptırdı bunların hepsi 2 sene önce 20 binliraya mal oldu
Merhabalar;
Öncelikle malzeme seçiminden ziyade ustalar çok para istiyor.
Ben kayınvalidemin evinden örnek vermek isterim,
-mutfak pvc pencere(ahşap rengi), parlak beyaz dolaplar ve 1.sınıf granit tezgah 5.000 tl (mutfağı komple dolap oldu ve çok fonksiyonlu)
-2 banyo, 1 wc, seramikler, 3 tane lavobolu dolap, 2 cam duşakabin, bataryaları vs, (hepsi egeseramik) , işçilik dahil 8.000 tuttu
Ama dediğim gibi mutfakta 2 evin dolabı var nerdeyse, 2 koca banyo ve 1 wc de az değil, tek banyo düşünürsek 3.000-3.500 gibi oldu.
Eğer bir müddet oturup, sonra satmayı düşünüyorsanız ömürlük değilde daha uygun bişeyler bakabilirsiniz, ama görüntü güzel olsun tabi, satarken önemli
Mesela seramiklerin seri sonları filan oluyor çok güzel onlar uygun fiyatı
tüm düşündükleriniz için iyi bir araştırma yaparsanız 12.000-15.000 olabilir
merhaba,
bu ara benim de böyle bir derdim var. eski bir eve taşınmayı düşünüyoruz. bir sürü tadilata ihtiyacı var. mutfak banyo komple, salon laminant parke, bütün odalar saten boya.. daha öngöremediğim br sürü tadilat işi. araştırma yapıyorum. bakalım bize kaça patlayacak. daha sonra yine yazarım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?