Ev Tadilatı İçin Ne Kadar Bütçe Gerekir ???

Sedef1

Benim hala umudum var..!
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2010
595
1
66
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
Sizlerin bi konuda fikirlerini ve tecrübelerini bilmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Sözlüm babasının aldığı daireyi üzerine alıp krediye kendisi devam etmek istiyor ve evin kendimize ait olmasını istiyoruz.
3 yılı ödendi ve geriye 5 yıl kaldı 850 Tl taksitlerle..
Daire site içerisinde giriş katta ve 3+1, dairenin içinin yenilenmesi ve tamamen değişmesi gerekiyor. (pencereler, kapılar,mutfak banyo, parkeler vs.)
Biz düğüne kadar içini istediğimiz tarzda yaptırmak ve döşemek istiyoruz, sizde bu bize pahalıya patlarmı yada nişan-düğün arifesinde olan bizi zorlarmı.
Kiraya cıksak boşuna kira ödicez fakat bu evi yaptırdığımızda krediyi ödediğimiz takdirde bizim olucak, İleride satarız sermaye olur diyede düşünüyoruz.
Kızlar siz ne dersiniz mantıklımı ?

Son düzenleme:
Bu saydıklarınızın değişim ve onarımı için her şey dahil en az limit 30bin tl olacaktır.
Malzemelerin fiyatları uygun gibi görünse de bunun ustası, ulaşımı, kırıp dökülmesi derken bu fiyatı buluyor.

Bu saydıklarınızın değişim ve onarımı için her şey dahil en az limit 30bin tl olacaktır.
Malzemelerin fiyatları uygun gibi görünse de bunun ustası, ulaşımı, kırıp dökülmesi derken bu fiyatı buluyor.

Çok Yüksek bi rakam verdiniz, günlerdir aklımı karıştıyor bu sorular
Tabi kolay değil koskoca ev yenilenicek ama bakalım keşife gidicekler bu hafta ve umarım makul fiyatlar cıkarırlar

Çok Yüksek bi rakam verdiniz, günlerdir aklımı karıştıyor bu sorular
Tabi kolay değil koskoca ev yenilenicek ama bakalım keşife gidicekler bu hafta ve umarım makul fiyatlar cıkarırlar

Ben inanın ki en alt rakamı verdim.:50:
2-3 yıl önce bir öğrenci evini yaptırdık, oradan biliyorum.
Dediğiniz gibi ev sırf betondu, her şeyi yenilendi.
Ama ileride satılacağı ve kullanılmayacağı için en ucuz malzemeler seçildi.
Bu ev yapı marketlere gidip 'aa en ucuz kapı bu hadi bu olsun, aa en ucuz duş kabini bu bunu alalım' şeklinde seçimler yaptık.
Kapılar, laminantlar, mutfak, banyo, ıslak zemin, boya işlemleri 28bin tl civarına mal oldu.
Penceleri yaptırmadık, onu da söyleyeyim.

Bu devirde bir eve değişim-tadilat işemleri yapmak bir araba almaya bedel oldu(o da ekonomik malzeler ile yoksa bir ev parasına çıkıyor bu işlemler)...

Ben inanın ki en alt rakamı verdim.:50:
2-3 yıl önce bir öğrenci evini yaptırdık, oradan biliyorum.
Dediğiniz gibi ev sırf betondu, her şeyi yenilendi.
Ama ileride satılacağı ve kullanılmayacağı için en ucuz malzemeler seçildi.
Bu ev yapı marketlere gidip 'aa en ucuz kapı bu hadi bu olsun, aa en ucuz duş kabini bu bunu alalım' şeklinde seçimler yaptık.
Kapılar, laminantlar, mutfak, banyo, ıslak zemin, boya işlemleri 28bin tl civarına mal oldu.
Penceleri yaptırmadık, onu da söyleyeyim.

Bu devirde bir eve değişim-tadilat işemleri yapmak bir araba almaya bedel oldu(o da ekonomik malzeler ile yoksa bir ev parasına çıkıyor bu işlemler)...

gerçekten cok zor ,
bende o kadar hayaller kurmustum plan yapmıştım eğer böyle ucuk bi rakam cıkarsa biz bu konuyu bir kez daha gözden geçirmek zorunda kalırız ve bizim evlenmemizi uzatır. acaba herşeyi bi yere yaptırmak dahamı uyguna mal olur geçen yılda aynı düşünce gündeme gelmişti ama mutfak banyo kapılar için bize 6.500 fiyat cıkarmışlardı

gerçekten cok zor ,
bende o kadar hayaller kurmustum plan yapmıştım eğer böyle ucuk bi rakam cıkarsa biz bu konuyu bir kez daha gözden geçirmek zorunda kalırız ve bizim evlenmemizi uzatır. acaba herşeyi bi yere yaptırmak dahamı uyguna mal olur geçen yılda aynı düşünce gündeme gelmişti ama mutfak banyo kapılar için bize 6.500 fiyat cıkarmışlardı

Dediğinz gibi de olabilir, bu tarz şeyler yaşanılan şehir ve tanıdıklar vasıtasıyla da çok daha alt rakamlara inebilir.
Evin durumunu bilmiyorum ama ben eğer böyle bir ikilemde kalsaydım, o evi kiraya verir kendim de kiraya çıkardım.
Böylece oradan gelen, kiraya direk verir,birazcık kredi öderken kenara 100 200 farketmez kendim ne kadar arttırabiliyorsam arttırırdım.
Çünkü bir evi yaptırmak gerçekten çok zor, yapılınca da insan ebedilik istiyor.
Kendi zevkim ve kullanışlı olması açısından biraz dişimi sıkardım evliliğimin ilk yıllarında.
Tabi davulun sesi uzaktan hoş geliyor orası da ayrı ama inşallah daha bilgili arkadaşlar vardır bu konuda, size yardımcı olurlar.
Biran önce hayallerinize kavuşmanız için güzel çözümler gelecektir.

Dediğinz gibi de olabilir, bu tarz şeyler yaşanılan şehir ve tanıdıklar vasıtasıyla da çok daha alt rakamlara inebilir.
Evin durumunu bilmiyorum ama ben eğer böyle bir ikilemde kalsaydım, o evi kiraya verir kendim de kiraya çıkardım.
Böylece oradan gelen, kiraya direk verir,birazcık kredi öderken kenara 100 200 farketmez kendim ne kadar arttırabiliyorsam arttırırdım.
Çünkü bir evi yaptırmak gerçekten çok zor, yapılınca da insan ebedilik istiyor.
Kendi zevkim ve kullanışlı olması açısından biraz dişimi sıkardım evliliğimin ilk yıllarında.
Tabi davulun sesi uzaktan hoş geliyor orası da ayrı ama inşallah daha bilgili arkadaşlar vardır bu konuda, size yardımcı olurlar.
Biran önce hayallerinize kavuşmanız için güzel çözümler gelecektir.

Şöyle bi durum var aslında sözlümün ailesi oturuyor şuan o evde ve krediyi ödemekte güçlük çekiyorlar ve zaten emekli olmalarına 1 kaç yıl kaldı, emekli olunca memlekete gitmeyi düşünüyolar.
Düğüne yakın onlar kiraya cıkmayı düşünüyor ve bizde o daireyi yaptırıp orda otururuz diye düşündük, ben aslında hep ilk başlarda kirada otururuz diye düşünmüştüm
Ama ciddi anlamda böyle ucuk rakamlar cıkarsa ben yine kirada oturmayı tercih ederim..

arkadaşım eviniz kaç metrekare çok mu tadilata ihtiyaçı var bizim bir komşumuz bundan yaklaşık 2 sene önce 2+1 evini 85 metrekare evin bütün her tarafını full degiştirdi 20 binliraya mal oldu kadına yaptırdıgı şeyler pvc kapı pencere,amerikan iç kapılar,vestiyer,yeni bir mutfak dolabı ve tezgahı,tuvalet,banyo ve mutfak tavana kadar fayans,yerleri parke yaptırmadı onlar bütün odaları fayans tuvalet ve banyoya hilton lavobo,duşakabin,çelik kapı ,bütün odaları boyattı,ve yatak odasına gömme dolap yaptırdı bunların hepsi 2 sene önce 20 binliraya mal oldu

arkadaşım eviniz kaç metrekare çok mu tadilata ihtiyaçı var bizim bir komşumuz bundan yaklaşık 2 sene önce 2+1 evini 85 metrekare evin bütün her tarafını full degiştirdi 20 binliraya mal oldu kadına yaptırdıgı şeyler pvc kapı pencere,amerikan iç kapılar,vestiyer,yeni bir mutfak dolabı ve tezgahı,tuvalet,banyo ve mutfak tavana kadar fayans,yerleri parke yaptırmadı onlar bütün odaları fayans tuvalet ve banyoya hilton lavobo,duşakabin,çelik kapı ,bütün odaları boyattı,ve yatak odasına gömme dolap yaptırdı bunların hepsi 2 sene önce 20 binliraya mal oldu

canım sanırım 120 metrekare ve gerçekten heryerin yenilenmeye ihtiyacı var, iç kapılar parkeler mutfak banyo pencereler
masraflı olucağını biliyordum fakat en aza düşürmeyi planladık hep ve ciddi anlamda bütçemizi sarsmaz umarım

Merhabalar;

Öncelikle malzeme seçiminden ziyade ustalar çok para istiyor.

Ben kayınvalidemin evinden örnek vermek isterim,

-mutfak pvc pencere(ahşap rengi), parlak beyaz dolaplar ve 1.sınıf granit tezgah 5.000 tl (mutfağı komple dolap oldu ve çok fonksiyonlu)

-2 banyo, 1 wc, seramikler, 3 tane lavobolu dolap, 2 cam duşakabin, bataryaları vs, (hepsi egeseramik) , işçilik dahil 8.000 tuttu

Ama dediğim gibi mutfakta 2 evin dolabı var nerdeyse, 2 koca banyo ve 1 wc de az değil, tek banyo düşünürsek 3.000-3.500 gibi oldu.

Eğer bir müddet oturup, sonra satmayı düşünüyorsanız ömürlük değilde daha uygun bişeyler bakabilirsiniz, ama görüntü güzel olsun tabi, satarken önemli

Mesela seramiklerin seri sonları filan oluyor çok güzel onlar uygun fiyatı

tüm düşündükleriniz için iyi bir araştırma yaparsanız 12.000-15.000 olabilir

Merhabalar;

Öncelikle malzeme seçiminden ziyade ustalar çok para istiyor.

Ben kayınvalidemin evinden örnek vermek isterim,

-mutfak pvc pencere(ahşap rengi), parlak beyaz dolaplar ve 1.sınıf granit tezgah 5.000 tl (mutfağı komple dolap oldu ve çok fonksiyonlu)

-2 banyo, 1 wc, seramikler, 3 tane lavobolu dolap, 2 cam duşakabin, bataryaları vs, (hepsi egeseramik) , işçilik dahil 8.000 tuttu

Ama dediğim gibi mutfakta 2 evin dolabı var nerdeyse, 2 koca banyo ve 1 wc de az değil, tek banyo düşünürsek 3.000-3.500 gibi oldu.

Eğer bir müddet oturup, sonra satmayı düşünüyorsanız ömürlük değilde daha uygun bişeyler bakabilirsiniz, ama görüntü güzel olsun tabi, satarken önemli

Mesela seramiklerin seri sonları filan oluyor çok güzel onlar uygun fiyatı

tüm düşündükleriniz için iyi bir araştırma yaparsanız 12.000-15.000 olabilir

bilgilendirdiğin için teşekkürler canım cok yardımcı oldun, bende tam bu fiyatlar arası düşünüyordum
banyo ve mutfak sizin kayınvalidenizin ki gibi büyük değil,
bizde ilerde satmayı düşündüğümüz için ömürlük olmayıp orta kalite ama görsel anlamda güzel bişeyler düşünüyoruz,
tabi her anlamda sıkı bir araştırma yapıp bunun sonucunda karar vermek lazım (:

merhaba,
bu ara benim de böyle bir derdim var. eski bir eve taşınmayı düşünüyoruz. bir sürü tadilata ihtiyacı var. mutfak banyo komple, salon laminant parke, bütün odalar saten boya.. daha öngöremediğim br sürü tadilat işi. araştırma yapıyorum. bakalım bize kaça patlayacak. daha sonra yine yazarım..

merhaba,
bu ara benim de böyle bir derdim var. eski bir eve taşınmayı düşünüyoruz. bir sürü tadilata ihtiyacı var. mutfak banyo komple, salon laminant parke, bütün odalar saten boya.. daha öngöremediğim br sürü tadilat işi. araştırma yapıyorum. bakalım bize kaça patlayacak. daha sonra yine yazarım..

bu işler cok zormus içine girince anlıyor insan, heleki evin her yeri tadilat istiyorsa..

bizde henüz fiyat aşamasındayız, edidiğin bilgileri benimlede paylaşırsan sevinirim canım (:

Merhaba konunuz dikkatimi çekti
Ben ev yaptırmadım fakat 1 ay kadar öncesi amcamlar yengemin annesinin evini satın alıp sizin dediğiniz gibi baştan aşağıya değiştirdiler.

Mutfak dolaplarından kapılara yerlerin laminantından gömme dolaplara kombisine doğalgazına kadar heryer baştan aşağıya değişti
Yani bir tek dört duvar kaldı

Ev sizin eviniz kadar geniş değildi mutfak özellikle küçüktü odalarda aynı şekilde 3+1 fakat ufak bir ev

toplam fiyatı tam bilmiyorum ama 25 bine yakın olduğunu biliyorum hatta geçtiğini

Onlarda önce sizin gibi tek bir yere yaptırsak nasıl olur diye düşündüler usta çağırdılar uygun bir fiyat söyledi fakat geçeceği malumdu

Daha sonra hepsini farklı yerlere yaptırma kararı aldılar
Heryeri gezip en ucuz fiyatlı olanların listesini yaptılar eş dost tanıdık derken yapıldı bitti ev

İnsan nişanlıyken pek bilmiyor ama evlendikten sonra istekler değişiyor hergün yeni birşey çıkıyor mutfağı değiştirseniz laminantı değiştirseniz banyoya el atsanız bir boya yapsanız evet 15 bini geçmez ama
ev sizin olduğunuz için içindeyken inşaat açamıyorsunuz. Bir çok insan aynı hataya düşüp ileride yaptırırız nasıl olsa satıcaz derken o eve hiç birşey yapılmıyor. Annemler bu konuda en büyük örnek. 16 yıl nasıl olsa taşınıcaz deyip ufak tefek değişikler hariç hiç birşey yapamadık
satma konusuna hiç girmiyorum.

Kararınızı çok düşünerek vermeniz gerekiyor. 5 yıl kredi ödeyeceksiniz. bu kadar masrafın altından nasıl kalkabilirsiniz bütçenizi tam bilmediğim için birşeyde diyemiyorum.
Ama şunu biliyorum evlendikten sonra nasıl geliyorsa para o şekilde gidiyor.
ilerde çocuklarınız olacak onuda düşünmek gerekir.

Arkadaşlar düşündüm taşındım bu tadilat olayını içinden cıkamadım eski eve yatırım yapmak yerine kiraya cıkıp paramızı biriktirmeye karar verdik
En azından böyle olduğunda borca girmiş olmıcaz ve evliliğimizin ilk yıllarında borc ödemek ve sıkıntı cekmiş olmcaz Allahım hayırlısını versin.
Düğünde birikenlerin üstüne para koymaya ve biriktirmeye karar verdik ((:

öncelikle hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum, mutlu bir yuva herşeyden çok daha önemli.. yazılanları baştan okudum karar değiimiş sanırım ama yinede fikrimi yazmak istedim.. baştan okuyunca mnatıklı geldi bana keşke vazgecmeseydin.. kayınvalidenn evi kredisinin bi kısmı ödenmiş, yani yol katedilmiş.. devam ettirseydn bence mantıklıydı,, kira olayı çok zor gerçekten yaşayınca anlarsın sende..tadilat olayına gelince madem o ev sizin olucak kredisi de zatn5 yıl sonra bitecek üsten bi boya vs yaptırıp ıtururdun, en azından eşyanı ona göre alırdın kiraya çıktığın zaman eşyan kiradaki evine uygun alman gerekli olcak.. bende yeni evli sayılırım eşimin 2+1 babasından kalan bi ev vardı 1.kat ve tadilat isteyen bir evdi.. eşim kiraya çıkalım vs dedi, oturduğum yer çok gelişmiş değil pazar maket uzak.. hani bi markete gitmek istesen dolmuş yada arabanla gitmen gerek oluyor ama ben yinede kira vermicez dedim olsun kira istemedim, biraz tadilat yaptık malum herşeyi kendimiz yaptık ettik a dan zye.. tadilat yaparkende uygun olanları araştırdık.. en azından eski olmasın sıfır olsun dedim.. Allah ta yardım etti cidden.. parkeler metresi 12tl, mutfağa hazır mutfak 500tl,(tezgahla beraber), ucuzlardan fayans 300tl, banyoya lavabolu dolap 120tl, boya badana kapılar dahil köpük piyer komple 1000tl kapı kolları komple evin 70-80tl yaptırdığmz tadilatlar bu kdr.. bunun haricinde ev eşyalarını da çok uygun aldık mesela salon takımı yaşam ünitesi ile birlite 3bintl, komple evin tüm perdeleri dekorlarıyla beraber 900tl, yatak odası 1400 bazası ile beraber...
kısacası diceğim Allah yardım ediyo, ben 1,5 sene oldu borçlarımız azaldı diye yeni banyomu değştrdm komple fayanslar vs 5bin tl tuttu ama iyisinden yaptırdım fayanslar mt karesi 25tl di.. inşallah kısmetse yazada mutfağımı değiştiricem... yani zamanla olucak tabi.. bence sende baştan en azından hafiften bi tadilat yaptırıp bi kaç sene sonra toparlanınca yavaş yavaş zevkine göre yaptırırsın, ama önemli olan adım atmak ev sahibi olmak kolay değil, kiraya çıktığın zaman para biriktirmek kolay değil cidden..
Allah yardımcn olsun , en başta sağlık ve mutluluk önemli olan tabi...

merhaba,

Evin içerisinde su an oturan kimseler var zannedersem,o anlamda aslında cok da agzı yuzu dagılmış bir ev oldugunu dusunmuyorum siz toplamda neleri değiştirmek istiyorsunuz mesela?
Bir de ev nerede?
buyuk caplı tadilatlarda yapı marketlerden alıs veriş yapılmasını cok da tavsiye etmiyorum acıkcası. tam tersine güvendiğiniz, semtinize yakın dekorasyon işleri yapan bir büyük nalburiye dukkanı ile konusun butcenizi konusun. zira genelde buyucek nalburlar bu tarz işleri yapıyorlar hem malzemeyi sattıgından kar ediyor hem de atıyorum mutfak dolabıdır, laminatcıdır anlasıp uygun fiyat alabiliyorlar.

onun dısında tavsiyem, mesela fayansta gidip fabrika satıs magazalarını gezmeniz. inanılmaz fiyat farkları oldugunu goreceksiniz.

eger cok buyuk bir ev değilse, mutfak dolapları da dahil olmak üzere gayet rahat 20 25 bine, oldukca kaliteli malzemelerle bu işi halledersiniz. bol bol pazarlık, iyi arastırma ile olur bu iş.
bir de mesela mobilyacılar carsılarını gezin, mutfak dolapları için pazarlık yapın, hem hazır mutfaga gore daha kaliteli hem de uygun fiyata secenekler bulabilirsiniz.

ornek olsun diye soyluyorum, 3 sene once ailem 125 m2 lik bir evleri vardı, onu yenilemişlerdi. toplamda 16 bine halletmiştik, bunun içerisinde, mutfak balkonunun içeri alınması tum pencere pimapenlerinin değiştirilmesi, mutfak dolaplarının komple yenilenmesi, a kalite siyah mermerden lavabo, kartonpiyer, laminant parke, saten boya, banyo kuvetinin yıkılıp yerine büyük duş teknesi, dusakabin, lavabo ve muslukların değişmesi de dahildi. gayet kaliteli malzemelerle yaptırtmıştı.
ha benim ailem insaat işinde diye işin oluru biliniyordu iyi pazarlık yapıldı falan. ama babam da gidip evin oldugu semtte bir buyuk nalburla anlasmıstı inanılmaz uygun ve duzgun yapıldı işler.

Back