Ev pazarlığı nasıl yapılır?

Esm_ylcn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
51
44
34
Kızlar merhaba.yakında ev almayı düşünüyoruz.emlakçı aracılığıyla..şimdi sorum şu, bu konuda tecrübelilere..duyuyorum kimileri verilen ilandan 30-40 bin düşüğe bile alabiliyor.emlakçıya ve müteaahide yaklaşım nasıl olmalı? Zaten çok kısıtlı bi bütçeyle giricez bu işe..o yüzden bir de çevremden aynı tarz evi daha ucuza aldığını duyarsam çok üzülürüm.
Pazarlık payı genelde nedir?

Önce yapabiliyorsanız emlakçıyı çıkarın aradan ev sahibine veya müteahhite ulaşmayı deneyin onun da işine gelir emlakçılar sağlam komisyonlar alıyor.
Epey bir zaman bulunduğunuz ilin ev ilanlarına,fiyatlarına göz atın.
Baktığınız evlerin ederi hakkında aşağı yukarı söyledikleri fiyat kadar ederi olup olmadığını anlıyorsunuz zaten.
Ondan sonrası da pazarlık yeteneğinize kalmış.

Bildiğim kadarıyla ev satın alınırken olan komisyonu emlakçı ev sahibinden alıyor kiralanırken kiracıdan alıyor. O yüzden emlakçıyı aradan çıkartmak ev sahibinin işine gelecektir. Yapabiliyorsanız bunu yapın.

Bir Emlakçı bize yalnızca evin yerini soyledi gezdirmeye fırsatım yok daha sonra bakabiliriz dedi ordan gecerken tesadüf müteahhite denk geldik.
Emlakçı tekrar olaya dahil olmaya kalktı hem bizden hem muteahhitten fahiş bir komisyon istedi hak ettiğinden cok daha fazla.
Evi bize gezdirip hak etseydi alacağı ücreti tartismamiş olacaktık.
Tabi her Emlakçı aynı değil ama bir çoğu fırsatçılık yapıyor.

Hanımlar emlakçıyı tamamen devre dışı bırakıp hakkini yemek emek hırsızlığı yapmak değil benim derdim.
Ev zaten bir müteaahhite sahip yalnizca ilanlarında bulunduğu icin ve emlakçı bizimle o gün ilgilenemedigi(!) için müteaahhitle kendi aramizda bağladık işi mesele bu.

10 sene öncesinden bahsediyorum emlakçı eve 54 bin derken ev sahibinin satmıyorum vazgeçtim demesi ile evi sahibinden 51 bin liraya almıştık yani 10 sene önce 3 bin lirayı emlakçı alacaktı

Sahibinden olan daireler bakabilirisniz birde netten olanlara bakıj ama çok dikkat edin daha ucuz fiyat yazıp insanları tuzağına düşürmek isteyen dolandırıcılarda oluyor netteki ilanlarda ://

Her zaman elinizde olan parayı söylemeyin mesela siz ne kadar a ev bakıyorsunuz diye soruyor illaki emlakçı elindeki evleri göstermek için 10 bin -20 bin az söyleyin :))

10 sene öncesinden bahsediyorum emlakçı eve 54 bin derken ev sahibinin satmıyorum vazgeçtim demesi ile evi sahibinden 51 bin liraya almıştık yani 10 sene önce 3 bin lirayı emlakçı alacaktı

Sahibinden olan daireler bakabilirisniz birde netten olanlara bakıj ama çok dikkat edin daha ucuz fiyat yazıp insanları tuzağına düşürmek isteyen dolandırıcılarda oluyor netteki ilanlarda ://

Her zaman elinizde olan parayı söylemeyin mesela siz ne kadar a ev bakıyorsunuz diye soruyor illaki emlakçı elindeki evleri göstermek için 10 bin -20 bin az söyleyin :))
Yazdığım yorum emek hırsızlığına evrildi aman dikkat et yorumuna arkadaşım 🙂

Ben de emlakçı sevmem ama emlakçı vasıtasıyla bulup emlakçıyı aradan çıkarmak doğru bir hareket değil bence.

Size katılıyorum. Evi emlakçı bulmussa sonradan onu aradan çıkartmak çirkin bir hareket.
Ben o kadar ki.isyon ödemem derseniz emlakciyla değil kendi şartlarınız la ev arayacaksınız.
Pazarlığa gelince, bu beceri işi. Mesela ben asla yapamam. Ama rahmetli babam 16 yıl önce evimi aldigimda pazarlık yapmıştı ve 50.000 TL kim evi 31.000 TL Nina almıştı.

Bildiğim kadarıyla ev satın alınırken olan komisyonu emlakçı ev sahibinden alıyor kiralanırken kiracıdan alıyor. O yüzden emlakçıyı aradan çıkartmak ev sahibinin işine gelecektir. Yapabiliyorsanız bunu yapın.
Emlakçı iki taraftan da komisyon alır, yani hem alıcı hem satıcıdan komisyon alması yasal. Arada başka anlaşma olur o kişilere kalmış bir şey.

Size katılıyorum. Evi emlakçı bulmussa sonradan onu aradan çıkartmak çirkin bir hareket.
Ben o kadar ki.isyon ödemem derseniz emlakciyla değil kendi şartlarınız la ev arayacaksınız.
Pazarlığa gelince, bu beceri işi. Mesela ben asla yapamam. Ama rahmetli babam 16 yıl önce evimi aldigimda pazarlık yapmıştı ve 50.000 TL kim evi 31.000 TL Nina almıştı.
Hanımefendi o yoruma normal sartlarda ben de katilirim 350.000 tllik eve yalnızca alıcıdan 30.000 tl komisyon isterse bana haksızlık olmuyor mu? Bu çirkinlik değil mi?
Ve bize bu evi gezdirmedi isim var gerekcesiyle.
Ben bu parayı verip alabiliyorsam emlakciya verilen ikinin üçün lafini yapmam ama art niyet görüyorsam kendi bildiğim gibi yaparim ki konu sahibi kisitli şartlarımız diyor.
Yorumu eksik yazmış veya yanlis bir cümle yazmış olabilirim. Konuyu daha fazla sabote etmek istemiyorum. Teşekkürler..

Hanımefendi o yoruma normal sartlarda ben de katilirim 350.000 tllik eve yalnızca alıcıdan 30.000 tl komisyon isterse bana haksızlık olmuyor mu?
Ve bize bu evi gezdirmedi isim var gerekcesiyle.
Ben bu parayı verip alabiliyorsam emlakciya verilen ikinin üçün lafini yapmam ama art niyet görüyorsam kendi bildiğim gibi yaparim ki konu sahibi kisitli şartlarımız diyor.
Yorumu eksik yazmış veya yanlis bir cümle olabilirim. Konuyu daha fazla sabote etmek istemiyorum. Teşekkürler..
Komisyonun kanuni oranı vardır. Kanunlar hangi hakkı tanimissa o oranda alınır. Ha baktınız fazlasını isteyor siz kanuni oranı verirsiniz ki buna karşı hiç bir emlakcini durabilecegini sanmam. Gerekirse şikayet edersiniz.
Ama ben komisyon ödemem derseniz o zaman sahibinden olan evlere bakarsınız. Hem emlakciyi araya sokup sonra da aradan çıkartmak bana ters.
Sizin başınıza ne geldi bilmiyorum mesajınızı okumadım. Yorumumu alıntı yaptığım kişinin mesajına istinaden yaptım.
Yani üstünüze almayın mesajımı sizle bir ilgisi yok.

Bu arada yakın zamanda emlakçı komisyonu hem alıcıdan hem de satıcıdan %3 ten %2 ye indirildi.

Ben ev almak için emlakçıyı gidip fikir danışıyor ve emlakçı da bana zaman ayırıp benim için evi bakıyor bana uygun ev buluyorsa emlakçıyı aradan çıkarmak tabi ki etik değil, evet yukarıda arkadaşlar da bahsetmiş emlakçının emeğini söndürmektir.

Geçen bahar bir evi beğendik, aynı sitede oturan arkadaşımız aracılığıyla ev sahibine ulaştık. “Evim emlakçıda önce onunla konuşup gönlünü almam gerek”dedi. Biz emlakçıyı hiç görmedik evi ev sahibinden aldık. Ama sonra evi kiralayacağımız için gidip o emlakçıya işi verdik.

Komisyonun kanuni oranı vardır. Kanunlar hangi hakkı tanimissa o oranda alınır. Ha baktınız fazlasını isteyor siz kanuni oranı verirsiniz ki buna karşı hiç bir emlakcini durabilecegini sanmam. Gerekirse şikayet edersiniz.
Ama ben komisyon ödemem derseniz o zaman sahibinden olan evlere bakarsınız. Hem emlakciyi araya sokup sonra da aradan çıkartmak bana ters.
Sizin başınıza ne geldi bilmiyorum mesajınızı okumadım. Yorumumu alıntı yaptığım kişinin mesajına istinaden yaptım.
Yani üstünüze almayın mesajımı sizle bir ilgisi yok.
Benim yorumuma istinaden ilerledi konu o yüzden. 🙂
İnanin yasal kuralları bir çoğu kendine göre oluşturmuş emlakçıların bir kısmı.
Ev alma sürecinde yaşadıklarımı anlatsam siz de hak verirsiniz.
Üstüne düşen gorevi yapan bir emlakci hak ettigini alsın onda sıkıntı yok.
Eksik kurduğum bir cümleden sebep konu buraya geldi.
Neyse.

Öncelikle çıkabileceğiniz rakamları söylemeyin, evin fiyatı sorun, bütçenize uygun değilse, en son fiyat ne olur deyin. Sonra siz verebileceğiniz fiyatın bıraz aşağısında bir miktar söyleyin, sonra biraz fiyatta siz inin, biraz biz çıkalım alalım burayı, hoşumuza gitti deyin. Ben öyle yapıyorum 😂

X