- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
Yo
Biz aldigimiz yere bütün ev parasını verdik nakit olarak
Bizim borcumuz bankaya
Daha ne vırt para zırt para sı isticeklerki anlamadım
Topraktan gitmemizin nedeni çok uygun olması
Bitmiş evler çok uçuk istanbulda
Bizim 30 katlı razidansa verdigimiz paraya
Eger istanbulda bitmiş ev almak istersek
20.25 senelik sokak arasında bodrum kat bi ev almamız gerekirdi
Ama ben onu tercih etmedim
Kayinvaldemler başka ilde yaşıyorBoyle direkt olarak sorunca ev mi araba mi diye elbette araba derim ama siz zaten isin icine girmissiniz. Tek sorun hayatinizi kisitlayacak boyuttaki borc yuku altina girmek olmus. Sabrederseniz cok karli evet. Ama en guzel yillari da standardi dusuk sekilde yasamak da cok zor. Kirasi daha ucuz bir yere cikardim ben olsam. Veya annemin kaynanamin evine gider yerlesirdimyokluk cekmek zor bana gore. Istedigim yere gidememek,begendigimi alamamaktansa anamin evine donerim daha iyi
Anliyorum.Kayinvaldemler başka ilde yaşıyor
Eşimin mesleginden dolayı memleketinde çalışması mümkün değil
Annemlerde kadıköyde oturuyor
biz beylikduzunde
Yani bi uçtan bi uca
Eşim hergün ise gidip gelemez çok zorlanır
Biz beylikduzunde zaten çok düşük bi kirada oturuyoruz çevremize göre
Daha uygunu nu bulamayız
Bekarken çalıyordum evlendikten sonrada aynı yerde 4 sene çalışmaya devam ettim ve bu paraya hiç dokunmadik biz biliktirdiksiz çalışıyo musunuz?
Bekarken çalıyordum evlendikten sonrada aynı yerde 4 sene çalışmaya devam ettim ve bu paraya hiç dokunmadik biz biliktirdik
Sonra benim çalıştığım yer kapaninca çıkmak zorunda kaldim
iki senedir çalışmiyorum
Şimdi ise iyikide biliktirmişiz diyoruz çünkü normal yoldan çocuğumuz olmadı tüp bebek tedavisine başladık
O biliktirdigimiz parayi bu tedavilere harcıyoruz
Ev giderlerinde çok zorlansak bile biriktirdigimiz paraya hiç dokunmuyoruz
Eger tüp bebekle bebeğimiz olsa bi
Birikimle borç bitene kadar geçine bilir
Bebek buyutebiliriz
Tek derdimiz eşimin şuan araba almak istemesi
3 sene beklemek istemiyor Muş
Çalışamamki suan tüp bebek tedavisine başladık ilk denemem tutmadıtekrar çalışmayı düşünmez misin?
sonuçta adam çalışıyor. hem kira hem ev ödüyor. ama yapmak istediği tek bişey var o da araba sahibi olmak. ama olamıyor. siz çok ısrar etmişsiniz, kabul etmiş ama ısrar kıyamet yaptırılan iş de heves bu kadar olur yani.
yerinde olsam çalışır katkıda bulunurdum.
Neden tüp bebek arkadaşım? İnşallah tez zamanda bi evladın olur. Bence 3 yil için bi ev satilmaz. Kafanda bu ev sıkıntısı hep olur. Evin olmasi hele büyük şehirde buyük nimet. Allah ödeme kolaylığı versinÇalışamamki suan tüp bebek tedavisine başladık ilk denemem tutmadı
Ocak ayında 2.yi yaptircağız zaten çok çok zor bi süreç maddi manevi olarak eğer tedavi sonucunda hamile kalırsam
Çalışmam riske atamam hamileliği
Zaten 6 senelik evliyiz biz
Borç bitene kadar
Beklesek
tedaviyi 3 sene sonra başlatsak çok geç olur
9 senelik evli olmuş oluruz hala bebeğimiz olmamış olur
Bu yüzden tüp bebek tedavimi erteliyemem
Biz çok çok yakın bi tanıdıgimiz araciligla girdimiz için 230 dan girdikAnliyorum.
Siz calisiyor musunuz?
Zor olacak ama sabretmek guzel sonuclar verecek gibi. Ben bursada yasiyorum tarif ettiginiz tarz rezidans daireler topraktan alindiginda 400 bin iken,bittiginde 750 bine firliyor ciddi bir oran yani size de hak verdim. Esiniz de kendince hakli.
Kesinlikle haklısın.eşin bu kafayla ev sahibi olamaz zaten.biraz kendinden fedakarlık yapmadan hiç birşeyin sahibi olamıyorsun maalesef.7 senelik evliyim balayına bile gidemedik eşimle.ama çok şükür iki katlı evimiz arabamız arsamız herşeyimiz var çok şükür.hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyo maalesef.Eşime anlatamadım bi türlü
araba için ev satılmaz desemde kitlemiş kafasına araba diyor başka bişey demiyor ya
Neden tüp bebek arkadaşım? İnşallah tez zamanda bi evladın olur. Bence 3 yil için bi ev satilmaz. Kafanda bu ev sıkıntısı hep olur. Evin olmasi hele büyük şehirde buyük nimet. Allah ödeme kolaylığı versin
Ne kadar güzel maşallah allah daha çok versinKesinlikle haklısın.eşin bu kafayla ev sahibi olamaz zaten.biraz kendinden fedakarlık yapmadan hiç birşeyin sahibi olamıyorsun maalesef.7 senelik evliyim balayına bile gidemedik eşimle.ama çok şükür iki katlı evimiz arabamız arsamız herşeyimiz var çok şükür.hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyo maalesef.
Evi satmayın derim ileride çok pişman olursunuz 3 sene göz açıp kapayıncaya kadar geçer.Bir aile dostumun kızı 2-3 yıllık evliyken ev aldılar daha sonra eşi aynen eşiniz gibi araba diye tutturdu kızda evi satıp araba aldı eşine aradan uzun bir süre geçince eşi pişman oldu evi sattırdığına şimdi tekrar ev aldılar arabayı felan sattılar.Ne kadar güzel maşallah allah daha çok versin
Benim eşim sabırsız işte hersey bi yanda olsun istiyor eğer satarsak evi
Kendide cok pişman olacak ilerde biliyorum...