• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kurmak için gerekli eşyalar ve fiyatları

glshgncy

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2014
54
13
13
32
Sorumu hangi konu başlığı altına yazsam bilemedim en iyi alan burası gibi geldi :)
Öncelikle şuan biz sözlüyüz inşallah yakında nişan yaz bitmedende düğün yapmak istiyoruz ama aklıma takılan bir soru var ev kurmak için ne kadar para harcarız ve bir eve ne gerekir ?
İnsan düşününce aklına gelmiyor bana yardımcı olun lütfeeeen :(
benim aklıma gelenler:
Televizyon
(koltuk takımını takım halinde istemiyorum kendim birleştiricem)
2tane 3lü koltuk
2 tane tekli koltuk
Televizyon ünitesi
Buzdolabı
Çamaşır Makinesi
Bulaşık Makinesi
Fırın
Ütü
Yatak Odası Takımı (Eğer güzel bir takım bulamazsam uygun parçalarla tek tek kendim bir takım oluşturabilirim.)
Çatal,bıçak,kaşık seti
Tencere-Tava Seti
Bardak Seti
Tabak Seti
Çay Seti
Yemek Masası

minimum fiyatlarla yaptığım araştırmaya göre toplam : 21.654 tl ye geliyor.
Sizin aklınıza gelen başka eksik varmıııı :(

canım öncelikle hayırlı olsun. beyaz eşyayı mutlaka bu ay içerisinde alın derim yeni yılla birlikte çok fiyat farkı çıkıyor bunu direk satışçı arkadaş söyledi toplamda en az 1000 tlye yakın bindiriyorlar. şöyle diyim güncel olduğu için biz bugün beyaz eşyaya karar verdik sayılır Bosch marka alacağız buzdolabı , çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi normalde 5800'den 4500'E indiler ki Bosch zaten piyasya göre biraz pahalı ve ben özellikli olanlara baktım. ama adam açık ve net dediki ocak-şubat gibi aynı makineleri size bu fiyata imkansız inemem o yüzden kaçırmayın derim

ooo çook iyi fiyatlar.. bende samsung olarak düşünüyorum beyaz eşyaları. çok çalışmam lazım çoook :(

tutacağınız eve göre çok faklılık gösterir mesela yaşadığım semt için söylemek istiyorum yeni yapılan evlerin coğunda fırın var artık o yüzden fırını ev belli olduktan sonra almayı planlıyorum. hiç ummadığınız şeyler çok pahalı olabiliyor. kısa süre önce misafir masaörtüsü aldım ummadığım bir fiyat çıktı. eğer çalışıyorsanız yavaştan almanızı tavsiye ederim mesela şuan yılbaşı şerefine bir çok firmada indirim var :D

Beyaz eşyalarını aynı yerden, toptan al canım.
Görümcem çamaşır makinesi, kurutma makinesi, bulaşık makinesi, bir de küçük bir ev eşyasını bosch'tan toplam 4 bin gibi bir rakama aldı geçen sene. Ya markaların çeyiz paketlerini araştır, ya da aynı yerden toplu al, inan çok fark ediyor. Ki ben de daha eşya almadım, bu şekilde alacağım. 6 gibi bir rakam olur diye düşünüyorum.

Mobilyaların için hem fiyat hem de model araştırması yapmak açısından sağlam bir piyasa yoklaması yap. Mesela İzmir'de Kısıkköy Mobilya Şehri var. Fiyatları öyle aman aman uygun değil ama modelleri falan görmüş oluyorsun, fikrin netleşiyor. Modelden sonra da yaptırsan mı, yoksa hazır mı uygun olur ona bakıp tutarı belirle. Salon ve yatak odası için, 6-8 arası bir şey gider, bence. Yemek masasını hiç bilmiyorum ama.

Çeyizlik olan şeyleri de, bir yerden toplu al, elden taksit yap.
Mesela gidip 3 milyarlık alışveriş yapsan, ciddi anlamda mutfak eşyası alırsın. Onu da bütçene nasıl uygunsa 10-15 taksit yaparsın.

Geri kalan eşyalar için ve son dakika çıkacak eksiklikler için de 4-5 dersen, kendini en kötüye hazırlamış olursun. :KK76:

Daha yeni ceyiz dizen biri olarak sana aldiklarimi ve fiyatlarini soyleyebilirim liste uzun bastan soyleyeyim
mutfak icin
tencere seti+tabak seti+catal kasik setini karacadan aldim 2200 TL
kahvalti seti 200 Tl şık ama markasiz
seramik tencerelerimi karacadan aldim kendim birlestirdim 2 tencere bir tava 200 TL
bardak setine 500 TL verdim ama markalarda daha pahali 12 kisilik aldim
gunluk bardak tabak saklama kabina bir kac sey daha toplam 350 TL
baharatlik yaglik ekstra kepce falan aldim silikon 150 TL
tost,ekmek kizartma,kettle,mikser seti,termos,bicak seti korkmaz aldim 700 TL
ocak, bulasik makinesi , camasir makinesi,buz dolabi bosch aldim 5000 TL
banyoya sabunluk falan set,bornoz ve havlulara 500 TL
Yatak odasi uyku seti, battaniye seti,nevresim takimi, gelin seti,pike setine 1500Tl verdim sarevden birer tane aldim yeterli degil ama
Utuye 450 Tl
Ve hatirlamadigim ufak tefek malzemeye de 750 odemisimdir 12000 gibi bir rakam simdilik daha da eksik var

Back