Ev kurma hazırlığı ne kadar sürer?

exelanss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
4.061
3.151
173
kızlar iyi akşamlar hepinize.. haftaya nişanlımla ev sorunsalımızı hallediyoruz ve böylece ev hallolmuş oluyor şimdi ( benim yaptığım çeyizler hazır tabak, çanak ıvır zıvır vs. ) evlilik için hazırlık süresi ne kadar olmalı? gelinlik, mobilyalar, beyaz eşya aklınıza ne gelirse hiç bakmadık bile.. ayrıca düğünde düşünmüyoruz nikah sadece,, aramızda konuştuğumuzda Kasım ayı diye düşünüyoruz ama sizce daha erken mi hazır olur tarih daha da ileri atar mı? bu arada nişanlımda bende yalnızca h.sonları çalışmıyoruz..

maddiyat varsa 3 ay yeter bence. Biz 3 ay önceden mobilya sectik, gelinlik vs hepsi haziranda bakıldı, agustosta evlendik gecen sene. Mutluluklar dilerim. Nikahın zaten cok teferruatı yok, davetiye sekeri ayarladın mı büyük iş halloluyor, biz sekerleri bile kendimiz yapmıstık :)

Mayis ortasi evi tuttuk mayis sonu anahtari aldik o zamanlar nasil olsa daha cok var diye cok agir hareket eden bir nisanlim olmasina, ikimizin de asiri kararsiz olmasina ve hazirandan tek nir copumuz bile olmamasina ragmen 22 agustosta nikahimiz var:) tek fark torensiz nikah yapiyoruz gelinlik damatlik davetiye derdimiz olmadi ama sizde zaten olan seyler varmis bir de kararsiz degilseniz daha erkene hazir olursunuz cuMrtesileri calismiyorsaniz ben bir de temmuza kadar cumartesileri de calisiyordum. Simdiden mitluluklar dilerim.

canım maddiyat hazır o yönden sıkıntımız yok.. bizde kendi aramızda konuştuğumuzda 3 ay diye düşünmüştük çünkü gelinilik max. 2 ayda hazır oluyomuş eşyalar 1 ayda geliyomuş yani herhangi bir aksilik olmazsa tabi.. aynen nikah yapıcaz yalnızca düğün olmıcak nikah şekeri falan hiçbişey bakmadık henüz çok teşekkür ederim hepimiz mutlu olalımmm

canım ben çok kararsızımdır aslında ama nişanlım Allahtan öyle olmadığı için beni toparlıyor biraz :) ama ne istediğimi biliyorum kafamda evimizi şekillendirdim diyebilirim :) evet cmtsi çalışmıyoruz dediğiniz gibi bizede yeter gibi geliyor

Şimdiden hayırlı olsun, Allah mesut bahtiyar etsin. Rahat rahat yetiştirirsiniz. Mobilyada çeşitleri görünce zaten insan o olmaz bu olmaz diyip sonunda istediği bir şeye karar veriyor, tadını çıkarın canım

Evet tamamen maddiyata dayalı bir konu, maddi güç ne kadar yerindeyse o kadar hızlı düğün yapılır. Bizim 9 ay kadar var önümüz de, yaz başında nişan yaptık, kış aylarında evlenmeyi de biz istemedik ayrıca şuan bir çok şeyi kendimiz yaptığımız için çok zor yetişirdik bile demiyorum yetişemezdik bence :)

Biz eylül sonunda ev bile tutmamıştık benim tayin durumu belli olmadığı için. kasım sonuna 2 ay gibi bir sürede herşeyimizi yaptık. Paramız çıkışmadığı için yollukları fln evlendikten 15 gün sonra almıştık hatta. :) yetişir yani skntı yok. Gelinlik hazır zaten gidiyorsun alıyorsun. Evinizin ölçülerini alıp mobilyaları bir an evvel sipariş edin onun dışında para oldu mu hepsini çat diye alırsınız.

Mobilyalar problem olabiliyor.Teslimat süresinde teslim eden ve doğru eksiksiz teslim eden mobilyacı duymadım.Bnecde en problemi süreç mobilyaların gelmesi

Mobilya teslimi bir ayı bulabiliyor. Mobilyayı sipariş verdikten sonra o bir ay içinde her şeyiniz hallolur zaten.

Amiiin insallah hepimiz mutlu olalimm :)) zaten ev belli olunca mobilyalarin karari daha kolay verilir diye dusunuyorum aklimizda bikac fikir var ama henuz hic cikip bakmadik

Yaren arkadasim :) askerlerimiz geldi simdi de evlilikte bulustuk masallah bize :)) evet canim cok haklisin maddiyat cok onemli bizde kendimiz yapacagiz biraz aileler biraz biz borc harc yuva kuruyoruz napalim :))

Nisanlimin en cok panikledigi sey gelinlik.. Evet benim kafamda bi model var ama hani o modeli bulmak sorun diktirmek istemiyorum o riske girmekten yana degilim hazirlara bakicam artik, haklisin olculere gore hemen bakmak lazim mobilyalara max 1 ayda geliyormus sanirim

Mobilyalar problem olabiliyor.Teslimat süresinde teslim eden ve doğru eksiksiz teslim eden mobilyacı duymadım.Bnecde en problemi süreç mobilyaların gelmesi

Mobilya teslimi bir ayı bulabiliyor. Mobilyayı sipariş verdikten sonra o bir ay içinde her şeyiniz hallolur zaten.

Evet iste mobilyalar beni korkutuyor ne kadar kafamizda bi model olsada o modeli bulmak butceye uyarlamak siparisin verilmesi ve gelmesi var umarim sanssizliklar hicbirimize ugramaz (

Amiiin insallah hepimiz mutlu olalimm :)) zaten ev belli olunca mobilyalarin karari daha kolay verilir diye dusunuyorum aklimizda bikac fikir var ama henuz hic cikip bakmadik
Aynen, evin ölçüsüne durumuna göre düşünülüyor :)

Kızlar,hazır mobilyadan konuşuluyorken bende birşey danışmak istiyorum sizlere. Bende eşya bakıyorum kasımda düğünüm varda, vitrin almak gerekirmi. Hiç istiyorum aileler baskı yapıyor.

şu düğün hazırlığı sürecinde en çok mobilyacıdan çektim.sipariş vereli 56 gün oldu.dediği tarihte getirmemesi gelen malların eksik olması dolabın aynasının kırık gelmesi değiştirilenin aynasının yuvasından çıkıp ahşaba yapışması ve tekrar geri gönderilmesi koltuk kumaşının renginini yanlış gelmesi gibi biiiiir sürü aklımın hayalimin almadığı olayla karışaltım ve düğüne 1.5 hafta kalmasına rağmen hala evimi yerleştiremedim.ben mobilyadan çok çektim o yüzden en en önemli şey mobilya diyorum.

Biz hepsini 1 ayda hallettik hem de evin tadilatı da bu süre içindeydi :) Evin kapıları laminantı boyası mutfak dolabı banyosu her şeyi yeniden yapıldı. Zaman çok azdı ve biz neredeyse haftanın 4-5 günü iş çıkışları gezdik dolaştık. Önemli olan ne istediğine konseptine karar vermek gerisi geliyor. Renk seçimleri bizi çok zorladı düşünsenize hayalden duvar boyasına koltuğun rengine perde halıya komidin tv masasına tasarım yapmaya çalışıyorsunuz. Bunların hepsi gerçekte yan yana geldiğinde bakalım hayalinizde ki resmi çıkartabilecekler mi ?? İyi düşünmek araştırmak önemli.. Beyaz eşya da bosch a karar verdik uzun internet ve showroom gezintisinden sonra. Dolapları ikea dan aldık. Koltukları yataşın bayiliğini yaptığı yatcan mobilyadan tv lg den.. Şimdi gelmelerini bekliyorum. Sonrasında halı ve perde seçimi var. Seçimi diyorum çünkü onlar içinde gezip fikir ve fiyat bilgisi aldık boş vaktinizi her zaman değerlendirmeye bakın. Bakalım son durum ne olacak ben de çok merak ediyorum :) Küçük ev aletlerinde çok çok gerekli olanları alıp diğerlerini evlenince rahat rahat tamamlicam. Yemek takımı çatal bıçak ve tencere takımı esse nin bayram indiriminden çok uyguna geldi :) Ufak tefek bi kaç şeyimi de esse den aldım. Ama siz de 1 aya sığdırın demiyorum tabi süreç sıkıntılı o yüzden 2 ay gayet yeterli bi süre. Gezip fikir aldıktan sonra kafada şekilleniyor Hadi hepimize kolay gelsin..

bende vitrin almak istemiyordum, ama evimin mutfak dolapları küçük olduğu için çeyizimi koyacak yer bulamamıştım, iki kapılı bir büfe ile konsol aldım, çok işime yaradı

Kızlar,hazır mobilyadan konuşuluyorken bende birşey danışmak istiyorum sizlere. Bende eşya bakıyorum kasımda düğünüm varda, vitrin almak gerekirmi. Hiç istiyorum aileler baskı yapıyor.

Vitrin ve gümüşlük almayı kesinlikle düşünmüyorum ben de, dünyanın en gereksiz şeyleri. Onu alınca biliyorum ki asla kullanmayacağın sadece bayramdan bayrama temizlik için yerinden çıkartacağın altın yaldızlı bardak sürahi bilmemne takımlarından da aldırmaya yeltenir annem, hiç düşemem onun tuzağına. Büfe yeterli olur bence hem yükü kaldırır hem de en azından işe yarayan bir eşya. Çok eşya sevmiyorum hele işlevsiz olanlardan hiç haz etmiyorum. Bence sen de diren aile baskısına, sen yaşayacaksın sonuçta o evde. Hiçbir işe yaramayan kazulet dolap parçasına niye dünya kadar para veresin ki o paraya hoşuna gidecek bir şeyler alırsın

Kizlar iyi geceler hepinize..biz gunumuzu aldik nasipse insallah 1 kasimda evleniyorum :) evimiz hazir, salon takimi, yatak odasi hazir aldik ay sonunda gelicekler. Beyaz esya, dis cekim ve balayi kafamizda hazir yalnizca gidip almak kaldi. Hali ve perdeye daha hic bakmadik. Gelinlige yalnizca 1 kez baktim fakat icime sinen bisey yok henuz cok panik halindeyim nisanlimin sakinligi delirtiyor beni sizce nerden baslamaliyim hangilerinin gelisi olusu uzun suruyor kafam allak bullak :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…