ev kredisi çektikten sonra boşanan var mı?

canım bız de evımızı yenı sattık kredılıydı hatta bız on yıllıgına cekmıstık bır sene odedık sattık hatta kar bıle ettık net karımız 16 falan oldu bıze kalan 51 bın oldu yanı şöyle oldu evımızı satın alan adam bankadan kredı cektı arabasını sattı bır mıktar da parası vardı bızım bankadakı borcumuzu kapattı ustunu bıze verdı yanı çok kolay oldu bır hafta surdu ama soyle bı durum var bızım evımız kooperatıfteydı denızbanktaydı borcumuz adama baska bı bankadan cektı ama
Bizde 6 aydır ödüyorduk.çok teşekkürler bilgi için

Karşımdaki tamam saygı göstericem demiyor ki ..bana söz vermeyen bi adamla neyi deneyeyim ben?
Dediğiniz gibi bizde ikimiz iyiyiz.Ama ben en başından söyledim kendide gördü,benim ailem kalabalık bir aile.Herkes sık sık biraraya gelsede ben ancak 2 ayda bir görmeye gidiyorum.2 ayda bir olsada gelmesini istiyorum,herkes yanında eşi çocuğuyla dururken ben tüm aile ortamlarında yapayalnız kaldım(bayramda bile). Orta yoluda bulmıyoruz ailesi bana karşı gerçekten çok terbiyesizlik yaptı, ben görmek istemiyorum artık.
Benimkiler adamın etrafında pervane , adam onlara gram saygı göstermiyor.Anası babası bizi ne hallere soktu illede onlar kıymetli.
Ben buna kızıyorumAilesi tabiki atamaz ama benimkilerde saygıyı hakediyor.Dünya 2 kişilik değil ki?
Evlenmeden söyledim ben ona, bak ben aileme imkan yok uzak duramam dedim, tek başıma gidip geleceksem ne anladım ben bundan biz hayatlarımızı birleştirmedik mi evlenirken?

Bence bir süre ayrı kalınca belki sıkıntılarınız azalır

Ama ille de boşanacağız derseniz beklemeye gerek yok siz anlaşın yanınızda bir tanık götürünce boşuyor çoğu mahkeme

Bizim şehirde böyle en azından 2-3 aylık evlileri bile boşuyoruz sonuçta çocuk olmayıp karşılıklı talep de olmayınca boşuyorlar

Yine de elimden çokça boşanma geçti deyim sizler biraz dinlenin bence iliniz de aileleriniz halkında diğeri ike görüşmeyin değerlendirmek bize düşmez ama eşinizin saygısızlık bir hareketimi yazmamışsınız eşim ailemin yanına en son 1,5 yıl önce babam kalp krizi geçirince gitti

Ben de aynı şehirde bayramda yılbaşında vs gidiyorum

Kimse de diğerinin ailesi hakkında kötülemeli konuşmuyor bu kavgaları ettik zamanında artık bitti 10 yıldır evliyim geçti gitti

Aradan zaman geçince anlamsız olsa da olayın sıcağı ile önemli hissediliyor

Kolaylıklar dilerim

Ev hacizli oldugu icin alacak kisi evin uzerine kredi çekemez. Evin degeri nedor bilmiyorum ama 200binse mesela, size tak diye o miktari nakit verecek biri lazim. Bu durumda siz de borcu kapatabilirsiniz.
Borcu devretme olayi oluyor ama o sanirim biraz cetrefilli bir is.
tabi yanlisim da olabilir, bildigim kadariyla boyle.
hakkinizda hayirlisi olsun.

zoru görünce kaçmak sizinkisi hiç çabalamadan amaan boşanırız olur biter düşüncesi var ikinizde de.Ne dertler var boşanmak için. 1 sene bile katlanamamışsınız birbirinize
Neden çeksinler katlansinlar boş yere birbirlerine ?? Hepi topu 60 yil yaşıyoruz şu dünyada onu da zindan etmeyelim. Ha illa dayak mi yesin bu bayan bosanabilmek icin, cocuk yapip onunla sokağa mi atilsin? Olmamış işte. Ben şahsen kendisini cok olgun gördüm. Bosanip yeni bir aile yuva kurabilir kendine. Yeni bi hayat guzel mutlu bi aile.. niye olmasın? Sadece bir ay kadar ayri yasayıp dusunmelerini isterdim ben, hala eminlerse bosansinlar

sorunlarinizi küçümsemiyorum ama insanlar neler neler yaşıyor . yani kv ile iyi olsan başka bişey çıkar sınav yani dört dörtlük bi evlilik var mi.herkesin kendine göre derdi var ki siz bunu kaldıramayacak olsanız Allah size vermezdi.terapi görün ne bileyim düşünün vakit verin bi çok şey var.

şunu unutmayın erkekler en başta ailesine laf söyletmez ama zamanla mutlaka size hak verir tabi bu zaman her erkeğe göre degisir kimi yıllar sonra kimi kısa vakitte.yillarini onlarla geçirdi bir anda kabul etmek evet kötüler demek kolay değil.

zamanla size,evliliğe,duzene alışacak

seviyorum dediginiz için kafa patlattim yoksa tabi sizin kararınız
çok dert değil,
evi de satarsınız biter gider ama

yapmayın..

iyi de yeni evlilikte sorun olmayacak mi.eşi olmaz kv olur.kv olmaz eşi olur.görümce olur.görümce olmaz kayın olur.kayın olmaz kp olur.kp olmaz elti olur . ebesi olur ebesinin kaynı olur onun kaynı onunbilmemnesi höh be olur da olur yani her ortamda sorun var işyerinde o zaman cik .apt da o zaman taşın . ani böyle bir hayat yok bayan yokuşasüren

Aslında çok doğru evlendikten sonra dertsiz hayat yok baba evindeki gibi rahat olmuyor , işin içine aileler giriyor ama konu sahibi bunu önemsiyorsa bunu evlendiği erkekte önemsiyecek ortak bir karara varıp ebeveynlerine saygılı davranacak ha bunu ,önemsemeyen kızlarımızda var ama bu depresyona varacak kadar üzüntüye sebep oluyorsa orada noktayı koymak şart
iyi de yeni evlilikte sorun olmayacak mi.eşi olmaz kv olur.kv olmaz eşi olur.görümce olur.görümce olmaz kayın olur.kayın olmaz kp olur.kp olmaz elti olur . ebesi olur ebesinin kaynı olur onun kaynı onunbilmemnesi höh be olur da olur yani her ortamda sorun var işyerinde o zaman cik .apt da o zaman taşın . ani böyle bir hayat yok bayan yokuşasüren

Aslında çok doğru evlendikten sonra dertsiz hayat yok baba evindeki gibi rahat olmuyor , işin içine aileler giriyor ama konu sahibi bunu önemsiyorsa bunu evlendiği erkekte önemsiyecek ortak bir karara varıp ebeveynlerine saygılı davranacak ha bunu ,önemsemeyen kızlarımızda var ama bu depresyona varacak kadar üzüntüye sebep oluyorsa orada noktayı koymak şart

evlilikte ufak şeylere katlanmak pasif kadın olmak,

ufacık şeyler için boşanmak ise güçlü kadın olmak oldu.. takdir edilir oldu sivazlanıs oldu.
Allah sonumuzu hayır etsin.

konu sahibi bence sen bana ona buna bakma bu karakter işi,kimi dik kafaldir çeker gider,kimi sabır eder sonunda mukafatini alır .

zaman ilaçtir, boşanma

ufacık şeyler için boşanmak ise güçlü kadın olmak oldu.. takdir edilir oldu sivazlanıs oldu.

konu sahibi bence sen bana ona buna bakma bu karakter işi,kimi dik kafaldir çeker gider,kimi sabır eder sonunda mukafatini alır .

zaman ilaçtir, boşanma

sıkıntı o algıda zaten, senin için küçük gelen şey başkasına büyük gelir, başkası perşembenin gelişi çarşambadan belli der resmin bütününü görür

annemin komşuları anlatır bazen bizimbey şöyleydi böyleydi şükür duruldu, yahu gelmişsin 50 yaşına sen senlikten çıkmışsın adam 60 a merdiven dayamış totosunun kılı ağarmış şu saatten sonra durulsa ne durulmasa ne, demek ki konu sahibi 30 sene beklemek istemiyo adam belki düzelir diye

zaman ilaçtir, boşanma

Koca uğruna aileye yapılan saygısızlığa katlanmak bir kadına yakışmaz diye düşünüyorum. Siz dersiniz ki amaaan ailem nolursa olsun onlar bugün var yarın yok kocamdır evimin direğidir başımda olsun bana yeter. Kocanın ailene yaptığı saygızılığa karşı durmak şerefli bi harekettir bence. Siz dik kafalılık dersiniz. Gönül ister ki evlilik bitmesin. Ama adam toparlamak için sz bile veremiyorsa hiçbir şeyi haketmiyor.

zaman ilaçtir, boşanma
Zaman ilaçsa yan etkilerini de düşünmek lazım.. Zaman bana hiç iyi gelmedi mesela,şu an kendimi tanıyamıyorum bile,ziyan olmuş duygularım,hayallerim ve boşa harcanmış yıllarım var şu an.. Değişmiyor malesef zamanla falan.. Bi bayanın da yazdığı gibi 50 60 yaşıma geldiğimde her şey düzelse nolcak,en güzel yıllarım heba olmuşken..

Canım aynı kaderi paylaşıyoruz.
Ben de 8. ayımızda annemin evine döndüm. Şuan 1 yılın dolmasını bekliyoruz anlaşmalı boşanma için.
Bizde evi ben almıştım, benim üzerime ve ben ödüyorum.
O kefildi.
Protokol hazırladık, ev kimin üzerineyse onun üstünde kalmaya devam edecek şeklinde bir madde var.
Ben evi ödeyeceğim 10 yıl.
Ama sen eşinin ödeyecek durumda olmadığını söylüyorsun.
Allah yardımcın olsun arkadaşım

zaman ilaçtir, boşanma

bence ufak bir soun değil bu.Çünkü bana bunun sözünü verdi evlenmeden önce.Ailesinin yaptığı saygısızlıklar terbisyesizlikler çok fazla idi, kendisi bana asla karıştırmayacağına ve uzak tutacağına dair söz verdi ve evlendik.Sözünü tutup tutayacağını denemeden bilemezdim sonuçta.
Ama aylar sonra görüyorum ki verilen sözler tutulmadı,yine aynı şeyler yaşanmaya başladı üstelik benim ailem sayılmamaya başlandı.
Karşıma alıp konuştum ,sabırla anlattım ve durumu düzelteceğine dair(ailesinin değişmesini beklemiyorum asla,kendisinin aileme saygı göstermesini bekliyorum) söz vermesini istedim ancak o sözü veremedi, bir önceki gibi tutamayacağını biliyor.
Bana bunun için söz veremeyen adamla ne denenir?Neden sabredilir? Bu sizin için ufak olabilir ancak bence yaptıkları yapacaklaının teminatı şuanda.
Eğer böyle değilsede söz vermesi gerekirdi.Ailemde arkadaşların bahsettiği gibi 60 yaşına gelip huzura kavuşan var ama yıllarca sıkıntı çektikten sonra ne yapayım o huzuru?
Ben önümü göremediğim adamla belki deyip yıllarımı tüketmek istemiyorum ve iyice kötü duruma gelmemek için bu kararı aldık.Çocuk olsa binlece kez tekrar düşünürdüm ama şu an düşündüğüm tek şey maddi yönden açıkçası.
Hayt çok kısa, önemli bir ahatsızlığım var ve kendimi üzmeye değmez bana değer vermeyen insanlar için.

X