ev kredisi çektikten sonra boşanan var mı?

Merhaba hanımlar,

8 aylık evliyim ve dün gece eşimle ayrılma kararı aldık.Ailesi ile bitmek bilmeyen sorunlar vardı yine patlak verdi , artık saygıyıda kaybettiğimiz için ayrılmaya karar verdik. Ancak şöyle bir durum var ki ayrılalım desekte hemen olamıyor,anlaşmalı boşanbilmk için 1 sene geçmesi gerekliymiş.
Evlenirken ev satın almıştık 8 sene için kredi çekip,eşim krediyi çekti ben kefili oldum(maaşlarımız aynı)
Maaşıyla bu evin kredisini tek başına ödeyemez mecbur satacağız, ayrıca ek olarak çektiğimiz birsürü kredi var zaten..
Kredili ev satılabiliyor, birkaç yöntemde okudum ama zarar çok oluyor mu bileniniz var mı?
Yeniden düzen kuracağız ikimizde zaten bunlar masraflı, psikolojik olarak çok yıprandık açıkçası maddi olarak ayarlamak istiyoruz.
Bankayı arıyorum ancak ilgiliye henüz ulaşamadım..

bence eviniz biraz prim yapmıştır..Bir zararınız olacağını sanmıyorum hatta 8 yıl sonunda ki borcu değil bu yıl ki ana parayı ödersiniz..

Tamam iste ben de onun icin bosanin dedim hic durmayin hemen gidin acin davanizi
Vicdani akli mantigi olan ve insan olan herkes konunuzu okudugunda MAL VE BORC PAYLASIMINIZdan cok EVLILIGINIZIN BITMESI konusunda tavsiyede bulunur
Evi satip krediyi kapatirsiniz iki taraf da biraz zarara razi olmak mecburiyetinde bu tarz durumlarda sonra gidersiniz evinizi tutarsiniz esyanizi tasirsiniz olur biter bunlar tam iki gunluk is tavsiye istemeye bile gerek yok

bundan sonra size sorarım tavsiye istemeden önce

Herkes iyi niyetle evliliğinizi surdurmenizi temenni etmiş.. Bende aynı fikirdeyim. 3. Kişiler için bir evlilik yok olmamalı. Bir yuva rahat kurulmaz, iş çığrından çıkmadıkça çabalamak, kurtarmaya çalışmak herzamn için artı bi karar olur..
benim için boşanmanız daha onemli bi sorun olduğu için o noktaya yorum yaptım.

konu sahibi zaten hassas gergin içinde bulunduğu durum gereği.. kararınıza saygı duyuyorum herkesin kendi yaşadığı kendisine ağır gelir rahatsızlığınız içinde çok geçmiş olsun.. inşallah en az kayıpla (maddi ve manevi olarak) atlatırsınız..

ana para üzerinden %2 kapama komisyonu ödenir kalan faizler ödenmiyor birde 20 25 tl fek terkin harcı var ziraate yatan başka bir masraf yok

en azından anlayanlar var diyip teşekkür ediyorum hanımlar sizlere.
Yuva kolay kurulmuyor bende farkındayım, yaşımda küçük değil.Üstelik daha öncede nişan attığımdan zaten hassasım bu tür konularda.
Eşimin ailesi beni istemediklerini zaten yüzüme söylediler ancak eşim bu vakte kadar korudu.Ancak artık yorulduğunu ve ailesini haklı bulduğunu söyledi. Tartışırken farkettik ki biz saygımızı çoktan yitirmişiz. Yaklaşık 2 senedir duygusal birlikteliğimiz var , öncesinde de arkadaşlık. Ama saygıyı yitirecek duruma gelmişiz. Bunun bir tık üstü dayak, evde kırıp dökmediğimiz şey kalmadı tartışırken heleki söylenen sözler...
O kadar çirkinleşmemek için ayrılma kararı aldık,bu bir kadın için çok zor bir karar ama belli önümüzü göremiyoruz .Yıllarımızı heba edeceğimize herkes kendi yoluna gidip kendine bir hayat çizer.
Paracı bir insanda değilim ama şu an ikimizde 1 er maaş içerideyiz, kredi durumunda aynı şekilde mağdur olan var mı diye merak etmiştim.
Başka bu durumda olan varsa bilgi vereyim; alacak kişiyle anlaşmalı olarak ilk önce kredi kaptılıyormuş ancak %2 lik br cezası var , ve yapılan masraflar bize kalacak.Tekrar konuştuk bu miktar problem yapılcak miktar değil (biz en az 30 milyar civarı bekliyorduk zararı)
Ağustos ayında 1 yılı doldurduktan sonra anlaşmalı olarak boşanacağız.
Saygı gösteren herkese teşekkür ederim.

Merhaba hanımlar,

8 aylık evliyim ve dün gece eşimle ayrılma kararı aldık.Ailesi ile bitmek bilmeyen sorunlar vardı yine patlak verdi , artık saygıyıda kaybettiğimiz için ayrılmaya karar verdik. Ancak şöyle bir durum var ki ayrılalım desekte hemen olamıyor,anlaşmalı boşanbilmk için 1 sene geçmesi gerekliymiş.
Evlenirken ev satın almıştık 8 sene için kredi çekip,eşim krediyi çekti ben kefili oldum(maaşlarımız aynı)
Maaşıyla bu evin kredisini tek başına ödeyemez mecbur satacağız, ayrıca ek olarak çektiğimiz birsürü kredi var zaten..
Kredili ev satılabiliyor, birkaç yöntemde okudum ama zarar çok oluyor mu bileniniz var mı?
Yeniden düzen kuracağız ikimizde zaten bunlar masraflı, psikolojik olarak çok yıprandık açıkçası maddi olarak ayarlamak istiyoruz.
öncelikle geçmiş olsun .
henüz anapara ödemeye başlamamışsınızdır .Şu an faizlerini ödüyorsunuz.Daha fazla faiz ödemeden bir an önce kapatırsanız fazla bir zararınız olmaz

Ben seni haklı buldum değmez boşan git , erkek mi yok daha iyisine layıksın onun atası ata3sa seninde atan ata , bu yaşına getirmiş anneni babanı yok mu sayacaksın eşin yüzünden
sıkıntılar çok fazla ailesi tarafından.Ve malesefe aylar sonra gördüm ki bana hak versede onlar ailem diyip benimkileri hiçe sayıyor.
Ailem etrafımızda dört dönmesine rağmen onlara saygı göstermiyor.Bunun benim için problem olacağını baştan söylemiştim, her seferinde tartişiyoruz.
Dahası yeni öğrendiğim beyindeki sinirlerle alakalı bir rahatsızlığım var ve sürekli tetikleniyor bu durumlar yüzünden. Eşimi seviyorum ancak ailem olan saygısızlığı malesef değişmiyor değişmeyecek.Bana karşı çok kırıcı oluyor bu konuda, kendiside değişemeyeceğini söyledi.
Denerim ama bilmiyorum gibi cevaplar verdi sürekli.Yani bana bir söz bile veremeyen adamla yıllarımı neden heba edeyim diye çok düşündüm?
Şu adamdan çocuğum olsa bi 10 sene daha geçirsen allah korusun erkenden göçer giderim bu dünyadan.
Bizde çirkinleşmeden ayrılmaya karar verdik.Belli anlaşamıyoruz ve ben ailemden asla vazgeçmeyeceğimi söyledim ısrarla.O da aynı şeyi söyled, ailesi ne kadar saygısızlık terbiyesizlik yapsada onlara karşı duramayacağını...

Bu kadar netken yıllarımı geçirmeye değmez diye düşünüyorum..

Aileme saygı göstermeye karar veremeyen kişinin hayatımda yeri olmazdı...son derece haklısınız...saygı düşünülerek, karar verilerek uygulanacak bir davranış biçimi değildir...siz ağaç kavuğundan çıkmadınız yada sizi yetimhaneden almadı herhalde.,,,

Kendinizi o kadar net ifade etmişsiniz ki neyinize karşı çıktılar anlayamadım.hiç kimse bosanacagim diye evlenmez yuvasını yıkmak istemez.olmuyorsa olmuyordur.şiddet görüp yada allah korusun ölmeyi mi beklemesi gerekiyor ki beklesin.şiddet olayları böyle başlar ve erkek kadının bunu hazmedip gitmediğini görünce daha da arttırır yaptıklarını.

Yok ille paspas olacaksın, üzerinde tepinecekler, son raddeye geleceksin, yaşama hevesin kalmayacak, depresyondan depresyona sürükleneceksin öyle boşanacaksın bazı insanlara göre. Geçinemiyorsan, mutsuzsan, sağlıklı davranış sergilenmiyorsa ve evlilikte ortaya çıkan davranışlar ve sözler nedeniyle (kavga-küfür-şiddet-alkol-aldatma vs) topluma yararlı sağlıklı bireyler yetişme ihtimali zayıfsa boşanmak daha iyi . Yuva boşa kurulmuyor diye dengesiz, mutsuz, şiddete meyilli, öz güveni eksik çocuklar yetiştirip duruyoruz. Sonra vay efendim bu toplum neden yozlaştı.. Kadın ölümleri neden fazla.. Çocuk evde kavga gürültüden dayaktan başka ne görüyor ki ne uygulasın?

Muhtemelen saygıyla ilgili konular karşılıklı olmuştur.
Ailesini sevmiyorsun ve bunu sürekli dile getiriyor musun?
Bundan eşin de bunalmış olabilir
Aileleri kendi ilişkiniz içinden çıkarsanız daha iyi olabilirdiniz.
Evliliğin ilk yılları gezin tozun herkesin şöylesini böylesini herşeyi bi çıkarın hayatınızdan.
Ne kadar süredir tanışıyorsunuz bilmiyorum ama ben değil de biz olmak için mücadele verin.
Her evlilikte ilk yıllar zorlu geçiyor.
Ben ilk bir yılımda ailesinin tavırlarına hiç alışamamıştım. Ama affettim herşeyi affettim.
Affetmek öyle büyük bi nimet ki kuş gibi oluyor insan
Bırakın insanlar üzemesin sizi.
Yamuk tencereye takılmazsanız kimse üzemez dedikoduya kötü söze alınmazsanız kimse kıramaz sizi.
Siz erdemli halinizi koruyun belki de etrafınızdakiler de düzelir sizi örnek alıp..
Çok içim üzüldü halinize.

Merhaba hanımlar,

canım bız de evımızı yenı sattık kredılıydı hatta bız on yıllıgına cekmıstık bır sene odedık sattık hatta kar bıle ettık net karımız 16 falan oldu bıze kalan 51 bın oldu yanı şöyle oldu evımızı satın alan adam bankadan kredı cektı arabasını sattı bır mıktar da parası vardı bızım bankadakı borcumuzu kapattı ustunu bıze verdı yanı çok kolay oldu bır hafta surdu ama soyle bı durum var bızım evımız kooperatıfteydı denızbanktaydı borcumuz adama baska bı bankadan cektı ama

ama bız daha cok erken oldugu ıcın fazla faız odememıstık sız sanırım faızlı kısmı odemıs anaparanın cok oldugu zamanlar gelmıssınız zarar da edebılırsınız bıraz

X