• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Kredileri

gulumm87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
58
0
36
Kocaeli
Merhaba arkadaslar, dogru yeremi actim konuyu bilmiyorum ama direk konuya gircem.

2013 yaz aylarinda evlencez ve ev almayi düsünüyoruz. nisanlim ilk 1 -2 ay kirada oturalim sonra aliriz evimizi diyor bense hemen almaktan yanayim. evine göre esyalarini alcaksin, vs vs

nisanlim suan bana takacagi altinlara yatirim yapiyor öyle birikim yapiyor.
evlenelim biraz altinlarida bozdurup borcsuz aliriz evimizi diyor. bende direk evime gecmek istiyorum

simdi benim sorum kizlar 40000 liralik ev kredisine taksit ne kadar olur?

siz evinizi kaca aldiniz aylik taksitiniz ne kadar?

bilgilerinizi benle paylasirsaniz cok sevinirim :14:

Merhaba arkadaslar, dogru yeremi actim konuyu bilmiyorum ama direk konuya gircem.

2013 yaz aylarinda evlencez ve ev almayi düsünüyoruz. nisanlim ilk 1 -2 ay kirada oturalim sonra aliriz evimizi diyor bense hemen almaktan yanayim. evine göre esyalarini alcaksin, vs vs

nisanlim suan bana takacagi altinlara yatirim yapiyor öyle birikim yapiyor.
evlenelim biraz altinlarida bozdurup borcsuz aliriz evimizi diyor. bende direk evime gecmek istiyorum

simdi benim sorum kizlar 40000 liralik ev kredisine taksit ne kadar olur?

siz evinizi kaca aldiniz aylik taksitiniz ne kadar?

bilgilerinizi benle paylasirsaniz cok sevinirim :14:

öyle bi genelleme yapılamaz ki.Çünkü zaman farkı var aylık ödediğin taksit fiyatı ve vaadesine göre ana paranın yanında sana gelecek olan faizi var.Şuanda kredi faizleri tarihinin heralde en yüksek seviyesindedir.Faizler bankadan bankaya da değişiyo ve kredi türüne göre de değişiyo.Yani bi çok ayrıntısı var bunu bankalara telefon açıp daha net ve ayrıntılı bilgi alabilirsin.Umarım gönlünce olur ve herşey güzel olur:)

Ya zaten asagi yukari bi degerlendirme yapmak istiyorum herkeste ayni olcak diye bisey zaten yok. Yurtdisinda oldugum icinde bankalara sorma sansim yok

faiz oranları devamlı değişiyor, internette karşılaştırmalı kredi siteleri var. kaç ayda hangi paraya ne kadar taksit yapılıyor banka banka ucuzdan pahalıya sıralıyor. google dan arama yapabilirsin.

öyle bi genelleme yapılamaz ki.Çünkü zaman farkı var aylık ödediğin taksit fiyatı ve vaadesine göre ana paranın yanında sana gelecek olan faizi var.Şuanda kredi faizleri tarihinin heralde en yüksek seviyesindedir.Faizler bankadan bankaya da değişiyo ve kredi türüne göre de değişiyo.Yani bi çok ayrıntısı var bunu bankalara telefon açıp daha net ve ayrıntılı bilgi alabilirsin.Umarım gönlünce olur ve herşey güzel olur:)

ben dha nce bankada çalştığım için bilgi vermek istedim. bir kere tarihinin en yüksek faizi demek deyim yerindeyse çok yanlış olur çnkü bu ülke bu ülke %3-4 faizlerden 0.77 lere kdr geriledi keza biz geçen yıl ocak ayında 0.77 den kredi kullandık sanırm bu konut kredileri tarihinin en düşük faziyidi şu an bu faizi bulabilmenin mümkünatı yok.bankalar genelınde 60-72 aya kdr olan konut kredilerinde faizler birkaç puan dha düşme gösterir bu vadeyi geçtikten snra 120 aya kdr da farklı bir faiz oranı uygulanır. sene uzadıkça dosya masrafı da artar.

şu an faizler 1.05-1.25 arası gidip gelmekte bankadan bankaya farklılık gösterir ama şöyle bi durum var faizi 0.99 dur ama dosya masrafı çk yüksektır aldanmayın dikkatli olun derim. biz özel bır bnkdn kullanmıştık... ama devlet bankalarına da bakılmasında güven açısından fayda var derim. zira ben bir devlet bankasında yapmıştım stajımı. güvenilirlik açısından bazı bankalara önyargı oluşmuş durumda haksız da değil insanlar bnde yaşadım özel bankalrla aynı problmı ck şükür konut kredimizde bir problem yk.

bir de kredi çekerken içerisinden amsraf düşülücek tapu masrafları vr aynı şeklde krediyi kapatırken de fek yazısı alacaksınız ipoteği kaldırmak için bnka sizden onn içinde ayrı bir ücret kesnlıkle talep edecektir.. bunları düşünerek hareket etmelisiniz bnce sizn o 40.000 tl lik kredi rht 47-48.000 olabilr tüm masrları ekspertiz ücertlerini sigrta ücretlerini katarak değerlendirmelisinz ayrıca krediniz bitene kdr da her yıl deprem (dask) sigrtasını ve bunnla beraber bir yangın sigortası paket poliçenizi yenilemeniz bnka tarafından istenıcektir.. teferruatı dha ck bu kredi meselesinin ama genel görüntüsü bu şeklde bu msrafları düşünerek bir bedel çıkarmanız gerekicektir ayrıca eksperin evinize biçeceği değere göre sizin istediğiniz miktarı verip vremeyeceklerini ztn siznle görüşüceklerdir. konut bedelinin en fzla %75 ine kdr kredı kullandırılabılır. bu genel bir kuraldır.

biz 55.000 liralık kredı kullandık .1500 tl dosya masrafı tuttu. 705 lira aylık takstlerımz

Son düzenleme:
fek yazısı nedır genelde ne kadar ıste bankalar

kredi borcunuz bitene kdr banka evinizn üzerine ipotek koyar tapunuzda da bu ipotek görünür. bankaya olan kredi borcunuz bittiğinde bankadan bir fek yazısı alınır genelde tapuya gidildiğinde bankanın avukatı da eşlik eder borcunuzun bittiğinin ve ipoteğin kaldırablabileceğinini belgesidir fek yazısı. tapud airesınde ipoteğin fekki yapılır. ayrıca ipotek kaldırırlırken de tapu da masraf ödenir. bankadan bankaya değişir. artık bu fek yazısı meselesi pazarlık konusu olmş durumda müşteri pazarlk yapmaya kalkıştığnda bankanın da fzla bir sorun çıakrtıcağını sanmıyorm onlara göre ne alırsak kardır.

Back
X