Ev konusu

Z P

Mucizelerimmm🥰
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2016
9.329
12.175
Suan okadar bunaldim ki nefesim kesiliyor sanki aglamamak icin kendimi zor tutuyorum.

Kizlar biz uc kiz kardesiz. Annem kendi babasindan kalma evi ablama banada babamdan kalma evi verdi. Ablamin evi eski bina daha da eskiydi fakat evlenince hep yaptirdilar. Ben o zamanlar kiradaydim. Daha sonra bana verilen ev yikildi mutahite verildi dublex aldim. 2 sene oturduk kirada kayinvalide vs. Daha sonra babam cok iyidir gelin oturun dedi . Biz gectik tapusunuda uzerime verdi. Annemlerin suan oturdugu dublex ablamin o da para getirse o ev onun olacak. Her neyse. Simdi cok sıkısıklar ablamlar . annemlerle olan grubumuzdan konusuyorduk. Bunaldim borclardan falan dedi kendimi oldurmek istiyorum bazen falan dedi. Sacmalama filan derken ev konusu acildi . iste dusakabini kirilmis mutfak amerikan cami vardi kapattirmisti actircak su oluyormus heryer badana yapilcakmis. Bir ton borcun icinde bunlar nasil yapilir dedi. Kardesimde hemen atladi evi ikiye boluyosun bu is boyle olmaz ablam o evde perisan gibisinden konustu. Tabi ben sinirlendim. Ama bana hak vericeksiniz ablamlarin sorumsuzluklarini anlatiyorum . Evlerinde iki tane plazma varken gittiler 3.plazmayi aldilar borcla. Koye kendi kafalarina gore ev yaptirdilar esyalarini dizdiler bir ton borcla. Benden 2ayligina bilezik aldilar sirf adanaya gezmeye gitmek icin bide evin kucuk tamirlerini yaptirmak icin. Disari bir cikiyorlar cepte 100 tl mi var 5kurus parasiz geliyorlar hepsini harciyorlar. Dogalgazi faturalari birikir yardim ediyorum annemde surekli oduyor. Daha da aklima gelmeyen borclari var. Evide oyle kotu degil yanlis anlasilmasin. 3.kat havadar manzarali. Bende en sonunda dedimki sen evden bunalmiyosun disardaki borclardan bunaliyosun o borclar olmasa sen evinin butun eksiklerini yaparsin dedim . Saka mi yapiyosun diyor. Bu kadar sorumsuz bir insanlar simdi ben dublexde oturuyorum diye mi onlar sikinti cekiyor . Bana biri akil versin. Senin yuzunden desin yani valla hic birsey demicem. Biraz karisik oldu kusura bakmayin.

3 kurusluk adamlar 3 kurusluk yasasin, 5 kurusluk adamlar 5 kurusluk yasasin. Bunlar hep ozenti, gunumuzun problemi bu. Ne guzel kendisine ev verilmis ustelik.. Sizlik birsey yok hatta odemeyin faturalarini falan da neden oduyorsunuz ki ne guzel dunya ben dagitayim kardesim toplasin..

3 kurusluk adamlar 3 kurusluk yasasin, 5 kurusluk adamlar 5 kurusluk yasasin. Bunlar hep ozenti, gunumuzun problemi bu. Ne guzel kendisine ev verilmis ustelik.. Sizlik birsey yok hatta odemeyin faturalarini falan da neden oduyorsunuz ki ne guzel dunya ben dagitayim kardesim toplasin..
Yok artik gercekten odemicem ben elimden geleni yapiyorum onlar bi taraflarini acarak borc yapiyorlar ben daha ne yapabilirimki. Sonra suclu ben ne icin dublexde oturuyorum. Sanki benim hic giderim olmadi. Ben 5sene hastane hastanr tedaviler gordum. Oyle paralar gittiki biz tek kurus kimseden istemedik
. dublexde oturdum ama olan esyalarla oturdum eskidi kirildi ama ben yenisini almadim borc yapmadim butun para cocuk icin hastaneye gidiyordu. Bu senede tup bebek icin 16 binden fazla harcadik yine ustume basima hic birsey almadim borc yapmadim kimseden tek kurus istemedik. Simdi cok sukur hamileyim tup bebekle. Altinlarim filan gitti ama helali hos olsun. Borcsuz kapattik hastane isinide. Simdi evime biseyler aliyorum 4senedir hic almadim . Bu sanirim gozlerine batiyor. Ama ben gezmeye dahi gitmiyordum para gitmesin hastanede sıkısmayalim diye valla yeri geldi 5kurusum olmadi cebimde yinede kimseye belli etmedim. Kusura bakmayin o kadar doluyumki yani . Size yaziyorum okumayin sıkilirsaniz. Ilklerde iki kurus elime gecsin diye takke yapiyordum sonra boncuk isine basladim kocam veriyor ama ben kendi parami kazanmayi seviyorum dedim millete. Sonra igne oyasi ogrendim tulbet yapip satiyorum iki uc kurus harcligimi cikartiyorum. Durumumuz.simdi kotumu degil ama ben kocama destek olmayi seviyorum. Ablam anca elinde telefon aglamayi biliyor baska birsey degil. Nefret ediyorum elinden hicbirsey gelmeyen kadinlardan tembel insanlardan

Aileniz çocuklarına kendi adaletlerince mal paylaşımı yapmış,o ev onun,bu ev sizin..

Başta hak geçti şu,bu gibi muhabbette olmayıp herkes hakkına razi geldiğine göre küçük kardeşe küçüklügünü bilmek gerekiyorsa bildirmek,ablanıza da ayağını yorganina göre uzatmak yakışır..

Aileniz çocuklarına kendi adaletlerince mal paylaşımı yapmış,o ev onun,bu ev sizin..

Başta hak geçti şu,bu gibi muhabbette olmayıp herkes hakkına razi geldiğine göre küçük kardeşe küçüklügünü bilmek gerekiyorsa bildirmek,ablanıza da ayağını yorganina göre uzatmak yakışır..
Kardesimede cok guzel haddini bildirdim benim yuzumden sikinti cekmiyorlar kendi yaptiklari keyfi borclardan cekiyorlar sikintiyi dedim ama yok goze batan benim.

msj tekrari kusura bakmayin net cekmiyor surekli iki kere gidiyor mesaj

Küçük kardeşe bir miras verildi mi?
Senin ve ablanın evlerinin maddi değeri arasında fark var mı?
Damatlar çok şanslıymış babanız iki kızınıda evine oturtmuş.

Küçük kardeşe bir miras verildi mi?
Senin ve ablanın evlerinin maddi değeri arasında fark var mı?
Damatlar çok şanslıymış babanız iki kızınıda evine oturtmuş.
Ona da ev alincak canim. Maddi degeri tabikide var. Benim suan oturdugum ev eski binaydi annemlerinde mutahit yeni yapmisti ablam tutturmustu yeni bina benim olsun diye. Daha sonra bana kalan eski evde mutahite verildi yapildi. Esim ve enistem de gercekten hic.saygida kusur etmezler. Yani babam verdigine hic pisman olmadi cok sukur

Yok artik gercekten odemicem ben elimden geleni yapiyorum onlar bi taraflarini acarak borc yapiyorlar ben daha ne yapabilirimki. Sonra suclu ben ne icin dublexde oturuyorum. Sanki benim hic giderim olmadi. Ben 5sene hastane hastanr tedaviler gordum. Oyle paralar gittiki biz tek kurus kimseden istemedik
. dublexde oturdum ama olan esyalarla oturdum eskidi kirildi ama ben yenisini almadim borc yapmadim butun para cocuk icin hastaneye gidiyordu. Bu senede tup bebek icin 16 binden fazla harcadik yine ustume basima hic birsey almadim borc yapmadim kimseden tek kurus istemedik. Simdi cok sukur hamileyim tup bebekle. Altinlarim filan gitti ama helali hos olsun. Borcsuz kapattik hastane isinide. Simdi evime biseyler aliyorum 4senedir hic almadim . Bu sanirim gozlerine batiyor. Ama ben gezmeye dahi gitmiyordum para gitmesin hastanede sıkısmayalim diye valla yeri geldi 5kurusum olmadi cebimde yinede kimseye belli etmedim. Kusura bakmayin o kadar doluyumki yani . Size yaziyorum okumayin sıkilirsaniz. Ilklerde iki kurus elime gecsin diye takke yapiyordum sonra boncuk isine basladim kocam veriyor ama ben kendi parami kazanmayi seviyorum dedim millete. Sonra igne oyasi ogrendim tulbet yapip satiyorum iki uc kurus harcligimi cikartiyorum. Durumumuz.simdi kotumu degil ama ben kocama destek olmayi seviyorum. Ablam anca elinde telefon aglamayi biliyor baska birsey degil. Nefret ediyorum elinden hicbirsey gelmeyen kadinlardan tembel insanlardan
Onemli degil tabiki yazin okuyorum yazdiklarinizi, siz guclu bir kadinsiniz insallah saglikla yavrunuzu kucaginiza alirsiniz o kadar cile cekmissiniz bu evlat icin lutfen onu dusunerek kendinizi uzmeyin size sorun yaratan her kim olursa olsun uzaklasin. Ve haklisiniz bu konuda herkes kendi hakkini almis olay bitmis kimseye bir yer vermek veya yardim etmek durumunda degilsiniz. Sonucta o da bir ev aldi, hak gecer vs diye dusunmeyin. Umarim cok mutlu olursunuz, maalesef insan bazen en yakinindakilerden goruyor imtihan dunyasi ama kimse kimsenin kahrini cekmeye gelmedi herseyin bir siniri var..

Olay ne biliyor musunuz
Bazı insanlar Yok diye ağlanmayı seviyor
Huy ediyorlar bunu

Yokken bile utanırım yok diyemem

Hele de biri benim faturamı ödeyecek
Rabbim esirgesin deli sözümle sınamasın ama ölsem daha iyi

Ablanızın eline siz şimdi kendi oturduğunuz evi satın tüm parasını verin
İki ay dayanmaz gene dibe vurur!

Çare ne derseniz
Siz de sızlanın çok ciddiyim
Tamam yok demeyin ama
Yetişmiyor diyin

Ayrıca o gereksiz harcamalarını va her fırsatta hatırlatın
İnsanlara bazen söylemek gerekiyor yoksa anlamıyorlar

Fakat her şeyden önemlisi
Zerre stres yapmayın
Bebeği düşünün

Rabbim yardımcınız olsun

Sen başta hata yapmışsın evli barklı insanlar gezmeye tatile gidecek diye cikartmayacaktın altınlarını ne gerek vardı. Bak görüyorsun sen ne kadar iyi olsan da iyilik yapsan maddi manevi destek versen de senden kötüsü olmamış biz buna yemek yediği kaba pisleme ve nankörlük diyoruz.

Bu saatten sonra yapacağınız tek şey ablanız ve kardeşinize mesafeli olmak çünkü bu gibi insanlara elini versen kolunu kaptirirsin.

Benim babam da kayınpederim de zengin . Evlendim , 1 yıl sonra plansız bir gebelik oluştu . Eşim öğrenci ,para yok pul yok ..bir yerde çalışıp asgari ücretin 3/1ini alıyordu . Birbirimize söz verdik , ailelerden yardım almayacagimiza dair .. yasımız küçük olduğu için kendimizi ispatlama cabasindaydik :) aç yattım kimseye söylemedim. Hamileydim, canım bişey istiyordu asla eşime belli etmiyordum .o elinden geldiğince birşeyler alıyordu ama hamilelik malum ,en olmazı istiyor insan :) bir kere birine gidip de açım yada şu lazım bu lazım demedim .şimdi durumumuz iyi ,o günler anı olarak geride kaldı ..tirnaklarimizla kazıya kazıya yaptık herşeyi ..kimse diyemez ki desteğim var .babam çaktırmadan bana yardım etti bir süre sonra :)

Hiç sevmem "YOK" diye ağlayanı .. azıcık gurur .. herkes nasıl yapıyorsa ablan da öyle yapsın ,ne diye ağlıyor ? Çalışsın ,ev ekonomisine destek olsun ..hicbirsey yattığın yerden olmuyor .. hamile halinle kimsenin derdini çekmek zorunda değilsin .ayrıca kendimi öldürücem diyen öldürmez korkma. Öldürecek olan direkt yapar ..

valla sızın evıde versenız onuda yerler bos verın...versenızde makbule gecmez....kardesmıs ablaymıs tamam...zord aolur darda olur amennna...ama keyfıde kımsenın borcunu odemeyın...onlar sıze 1 lıra verırmı...herkes kendi yagıyla kavruluyor..18 yıllık evlıyım daha 18 yıllık esyamla duruoyorum...tatıle hiç gitmedim...kardesımde var durumu cok ıyıgorumcelerımde...ama banamı vercekler...asla tek kurus ıstemem...kimse biizm için çalışmıyor...

Kesinlikle katılıyorum.

Konu sahibi ne güzel aileniz bilinçli insanlarmış ,sağlıklarında mali mülkü elleriyle paylastirmislar.

Hal böyleyken sıkıntı olmuş Allah korusun diğer türlüsünü insan düşünmek bile istemiyor . İnsanların en yakınlarından gördüğü bu aç gözlülük ve para hırsı gerçekten çok can yakıcı bir durum . Malesef hayatta herşey bizim için onların bu kafa yapısında olduğunu kabul edip kendi hayatınıza bakın ve bu konulara hiç girmeyin bile .

Babanıza dert yansın yanacaksa halinden memnun değilse sizin evinize göz diktiyse . O zihniyette ki baba eminim ağzının payını verecektir .

Kardeşim çalışıp ablasına yardım etsin o zaman
Hayir yani zoruma giden ne biliyormusunuz. Ben para biriktirmeyi severim ne olur ne olmaz diye koyarim kiyima koseme hatta cuzdanimda para gozukmez ama.kiyisanda kosesinde illakk vardir lazim olur diye. Yeri geliyor annemlere yardim ediyorum. Kardesim ayakkabi istese vs bisey aliyorum. Ablamin derdi olsa kosuyorum . Ya tabi bunlar soylenmez ama bana karsi bi cephe alinmis ve hep kendilerini susturmuslar gibi hissediyorum . Kendimi salak yerine koyuyorum suan bu benim zoruma gidiyor. Ben mutahitin yaptigi evde oturupda kiyima koseme cekilen biri hic olmadim. Keske olsaymisim

Onemli degil tabiki yazin okuyorum yazdiklarinizi, siz guclu bir kadinsiniz insallah saglikla yavrunuzu kucaginiza alirsiniz o kadar cile cekmissiniz bu evlat icin lutfen onu dusunerek kendinizi uzmeyin size sorun yaratan her kim olursa olsun uzaklasin. Ve haklisiniz bu konuda herkes kendi hakkini almis olay bitmis kimseye bir yer vermek veya yardim etmek durumunda degilsiniz. Sonucta o da bir ev aldi, hak gecer vs diye dusunmeyin. Umarim cok mutlu olursunuz, maalesef insan bazen en yakinindakilerden goruyor imtihan dunyasi ama kimse kimsenin kahrini cekmeye gelmedi herseyin bir siniri var..
Aynen oyle o bunaliyor borclardan falan ben gunumu gun mu ediyorum hayir bende uzuluyorum yapma borc diyorum simdi daha yapmam bi bitsinde diyor . Ee sen keske bunu bastan dusunseydin. Annemlerin onlara yardimi bir iki degil bini gecmistir. Benimde anlatmak istedigim benim dublexde oturmam o normal evde oturuyor o yuzden sikinti cekiyor anlamina gelmiyor. Kendi borclari yuzunden sikinti cekiyor

X