Ev konforunda epilasyon

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715

Tüylerden kurtulma yolları her geçen gün kolaylaşıyor. Evimizin konforunda, istediğimiz anda kullanabileceğimiz ışıklı tüy gidericiler yükselen trend.

Art arda piyasaya çıkan ışıklı epilasyon cihazları, istenmeyen tüylerden arınmanın en etkili yollarından birini mercek altına almamızı gerektirdi. Güzellik merkezlerinde kocaman lazer cihazlarıyla uygulanan bu sistem, küçüldü küçüldü, neredeyse cebimize girdi. Evinizin konforunda, randevu almadan istediğiniz an tüylerinizden kurtulmanın en pratik yollarından biri oldu. İşte seçenekler…

rowenta1.jpg

Ürün: Rowenta Derma Perfect Pro Precision
Özellikleri: Yoğunlaştırılmış ışık sistemli (IPL) ile tüylere ışık akışı
yolluyor. Pro Precision sistemi, bir sonraki atışa geçerken ürünü cildiniz üzerinde ne kadar kaydırmanız gerektiğini belirliyor. Böylece hiçbir bölge unutulmuyor.
Neden sevdik? 1 ay sonunda yüzde 67 oranında, 3 ayda ise yüzde 83’e varan azalma vaat ediyor.
Uyarı: Akıllı cilt rengi sensörü sayesinde her kullanımda cilt rengini analiz ediyor. Eğer cilt rengi ürünü kullanmaya uygun değilse atış yapmıyor. UV filtresi ile gözleri koruyor. Cilt teması sensörü sayesinde de cildinizle %100 temas halinde değilse kesinlikle atış yapmıyor. Yüz ve dekolte bölgesinde uygulanması önerilmiyor.
Nerede satılıyor: Tefal mağazalarında.
Fiyatı: 1,199 TL

silkn.jpg
Ürün: Silk’n Glide
Özellikleri: HPL™ (Home Pulsed Light) teknolojisi, evde kişisel kullanım için tasarlanmış ve kombine enerji yöntemine dayalı bir alet. Düşük enerji kullanımı, hafif ışık atımları ile tüyler uzun süreli olarak gideriliyor ve cildin soğutulmasına gerek kalmıyor.
Neden sevdik? Silk’n Glide’ın “Pulsing” ve “Gliding” olmak üzere 2 farklı uygulama yöntemi var. Işık atımı kullanılan tüy giderme yönteminin klasik bir şekli olan Pulsing, cihazın yüksek enerji seviyelerinde çalıştırılması durumunda öneriliyor. Cihazın cildin üzerinde kaydırılarak kullanıldığı Gliding ise daha hızlı bir yöntem. Aceleniz olduğunda düşük enerji seviyelerinde çalışan bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Uyarı: Silk’n Glide’ın cilt tipi ve tüy rengi algılama sensörü sayesinde cildin uygulamaya uygun olup olmadığı belirleniyor. Eğer cilt koyu tenliyse, cihaz ışık atımı yapmıyor. Cildi soğutmak için özel bir jele de ihtiyaç duyulmuyor. Gözlerin korunması için özel bir emniyet mekanizması bulunuyor. Cihaz havaya doğru tutulduğunda ışın yaymıyor, sadece cilde temas ettiği zaman çalışıyor. Silk’n Glide 50.000 ve 150.000 ışık atımı seçenekleri ile kollar, bacaklar, koltuk altları, yüz ve bikini bölgesi dahil vücudun tüm bölgelerinde kullanılabiliyor.
Nerede satılıyor? Teknosa, Boyner, YKM, Mediamarkt ve Evkur’larda satılıyor.
Fiyatı: 50.000 atış, 599,90 TL; 150.000 atış, 899,90 TL

braun.jpg
Ürün: Braun FaceÖzellikleri: Hem yüz epilatörü hem de temizleme fırçası olan bu pratik ürün, minicik boyuyla çok işler başarıyor. ince epilatör başlığı görünmeyen tüyleri bile kökünden alarak kaşlar, dudak üstü ve çenede hassas bir uygulama sağlıyor. Ürünün başlığını değiştirerek, etkili bir yüz temizleyici fırçaya dönüşüyor.
Neden sevdik? Şık çantasının içinde ışıklı aynasıyla beraber satılan bu ürün, seyahate götürmek için ideal. Acilen ilgi gerektiren gözden kaçmış tüylerden kurtulmak için her an çantada taşınabilir.
Uyarı: Braun Face %100 su geçirmez olduğu için banyo esnasında cildinizi hiç sorun yaşamadan nazikçe ve derinlemesine temizleyebilirsiniz. Fırçanın her üç ayda bir yenilenmesi öneriliyor.
Nerede satılıyor? Teknoloji marketleri, Departman mağazalar, hipermarketler, yerel mağazalar, Online siteler.
Fiyatı: 199 TL

philips.jpg

Ürün: Philips Lumea Precision IPL
Özellikleri: Tüy köklerine yumuşak ışık darbeleri vererek tüylerin doğal yollarla dökülmesini sağlıyor ve yeniden büyümesini önlüyor.
Neden sevdik? Nazik ama etkili bir uygulama için beş ayarlanabilir ışık enerjisi ayarına sahip. Hassas ciltler ve hassas bölgeler için bile güvenli. Bacaklar ve hassas bölgeler için iki ayrı başlığı bulunuyor.
Uyarı: Doğal rengi koyu sarışın, kahverengi ve siyah olan tüyler için uygun. Kızıl, açık sarışın veya beyaz/gri tüyler ve çok koyu ciltler için önerilmiyor.
Nerede satılıyor? Teknoloji marketleri, Departman mağazalar, hipermarketler, yerel mağazalar, Online siteler.
Fiyatı:1.499 TL

Evde kullanılan bu cihazlar emniyetiniz açısından ve uzman birpersonel olmadığı için çok daha düşük enerji verir. Bu nedenle güzellik merkezlerinde yapılan uygulamayla birebir aynı sonuçları almayı beklemeyin.

beauty edit.com

rowenta derma perfect'i bir süredir kullanıyorum.bende ciddi azalma oldu.şu ana kadar bu siteyi okudum çok fazla şey denedim. Benimle aynı sıkıntıyı yaşayan insanlara bir yardımım olmasını çok isterim. alırken umudum yoktu açıkcası o yüzden tüylerime jilet vurmak istemedim. derma perfecti jilet kullanmadan azcık çıkmış tüylere uyguladım.derma perfect uyguladıktan sonra da normal epilatörle aldım.zaten iki hafta sonra tekrar çıkmış oluyorlardı tekrar aynı işlemi tekrarlıyordum.3. seans ve 4. seansta belirgin fark ortaya çıkmıştı.simdi çok az çıkıyor.onlar da alırken acımıyor zaten.benim tüy rengim koyu cilt rengim beyaza yakın ve aleti yüksek ayarda kullandım. Daha önce lazer denemiş biriyim. Şöyle söyleyebilirim klinikte lazerde çok canım acımıştı ama bu canı acıtmıyor ayrıca tarih ayarlamak utangaçlık vb nedenlerle lazerden verim alamadım. Ben kendi adıma derma perfectten baya memnun kaldım.

Forumda silk'n glide la ilgili konu var . Kullanan arkadaşlar , uyguladıkça izlenimlerini paylaşıyorlar . İlerleyen zamanlarda onu almak istiyorum tabii yorumların durumuna göre .

bu lazer epilasyon aletlerinden almayı düşünüyorum ama işe yarıyor mu gerçekten arkadaşlar

ben de uzun zamandır almayı düşünüyorum ama aklıma takılan bir konu var.
bu cihazlardan bazıları makul diyebileceğimiz fiyattayken bazıları çok daha pahalı.
elbette ki kartuşlarının değişebilip değişememesine ve atım sayısına göre de fiyat değişiyor ancak bazen gerçekten fazla bir fark olduğu görülüyor.

böylesine fark varken pahalı olanların çok daha yararlı olacağını düşünüyor insan ister istemez. ama bu sefer de almak için ertelemem gerekiyo :KK43:

X