• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işleriyle başım dertte

Naz571

xöğretmen
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2013
2.574
1.744
333
2 yaşında kızım cam ve dolaplarda sürekli lekeler düzeni ve temizliği çok seviyorum eşim de yardımcı oluyor ama temizlik bitene kadar akşam oluyor günüm hep işle geçiyor kolayca temizlik düzenini nasıl yapıyorsunuz mesela çat kapı biri eve gelse ev tertemiz mi yoksa tedirgin Olur musunuz haberli misafir gelmezse kapım çalınınca tedirginim çok temizlik yapıyorum ama bitmesi dördü beşi buluyor keşke evim hep tertemiz olsa

Mutfağımı sürekli temizliyorum ama pırıl pırıl değil dolaplarda su lekesi hep aspratör davlumvaz çok tozlanıyor ocağımda sanki elimi sürünce yağlı gibi:(

Camlarınzı sirkeyle mi temizliyorsunuz

Bende çocuk yok ama bende sizin gibiyim. Sürekli temizlik yapıyorum ama içime sinmiyor bir türlü. Evime gelenler çok temiz olduğumu, kendimi paraladığımı söylüyor ama ben yine de huzursuz oluyorum. Bir de cadde üstü evim, çok fazla tozlanıyor. Bazen çıldıracak gibi oluyorum. Alerjim de var, her gün toz alıyorum. Almazsam fena :halay:

Biz kadınların işi zor gerçekten

Valla evime gelip beni temiz bulsunlar diye kendimi paralayamam
Olduğu kadar olmadığı yatar
Nedir biz kadınlarda başkasıniçin yaşama derdi
Paralama meselesi değil de insan ister her gün evi temiz düzenli olsun

M
Bende çocuk yok ama bende sizin gibiyim. Sürekli temizlik yapıyorum ama içime sinmiyor bir türlü. Evime gelenler çok temiz olduğumu, kendimi paraladığımı söylüyor ama ben yine de huzursuz oluyorum. Bir de cadde üstü evim, çok fazla tozlanıyor. Bazen çıldıracak gibi oluyorum. Alerjim de var, her gün toz alıyorum. Almazsam fena :halay:
Mutfak dolaplarımda hep parmak izi arap sabunuyla siliyorum parlıyor: )

Valla iki tane çocuğum var onların döküntüsünü toplamaktan öyle pırıl pırıl bi evim YÖK.elimden geldiğince yapıyorum.kimse içinde kendimi paralayamam.canım ister yaparım ister yapmam.iki çocukla gerçekten çok zor.beğenmeyen evime gelmesin.

Size önerim yok ama biraz kendinizi iyi hissedin diye yorum yapıyorum. Hiiiiic umrumda bile olmuyor haftada eeeen fazla 1 kez süpürge yaparım parmak izi kalacak pek eşyam yok sadece buzdolabı var onuda gözüm gördükçe bir peceteyi ıslatır siler kurularım 10 sn. pislik olmadiktan sonra ne parmak izi ne başka birşey için kendimi hırpalamam ama arada dert ediyorum kısa süreli sonra geçiyor :) Kapıyı çeker çıkarım rahat olun hergun temizlik mı yapılır yada misafir gelcek diye hergun tedirgin mı olunur :KK49:

Ben gece yatmadan butun evi toplayip yatiyorum. Mutfagi salonu cocuk odasini.... benimde 2.5 yasinda bir kizim var. En gec 10 da uyaniyoruz.. hemen kahvalti bulasigini atiyorum makinaya.. mutfagi bi elden geciriyorum.. kizim oyun oynarken ya da cizgifilm izlerken aksam yemegini yapiyorum. Corbasi pilavi sulu yemegi. Bu sayede kizimin ogle yemegi derdinden kurtuluyorum. Yemek olduktan sonra hemrn supurge aciyorum butun heryere. Sonra vileda. Kizimi 1.5 gibi uyutuyorum. 3 te uyaniyo. Sonra zaman bana kaliyo. Hergun bu duzendeyim. Ondan sonrada parka falan gidiyoruz...

2 yasında kızım var sürekli temizlik yapmaktan gün bitiyor ve onunla hiç ilgilenemiyorum. Bana sürekli anne temizlik bitti bitti deyip duruyor
Havalar ısındı ısınalı eskisi gibi temizlik yapmıyorum

Genelde salonda oturuyoruz oyuncaklar her yerden çıkıyordu
Kocaman plastik kutular aldım salonda kör noktaya koyuyorum oyuncakları hemen içine atıyorum kızım uyuduğunda kutuyu odasına koyuyorum, odaya götür topla derken vakit ölüyordu

Bulaşığı da kullandığım gibi makınanin içine koyuyorum hiç tezgaha koyup bekletmeden

Eskiden yerleri elimle silerdim şimdi Mop gibi bir şey aldım
2 günde bir ev süpürüyorum ama mop her dakika elimin altında gözüme çarptıkça siliyorum

Birde salonda benim çok kırlent varmış bunu farkettim, tüm gün onları kabart diz çok oyalıyordu onları hurca kaldırdım

Baktım ev böyle de idare ediyormuş boş yere kendimi ev işlerine köle ediyormuşum

Şimdi kızımla saatlerce geziyoruz oynuyoruz evde aksayan bir şey yok

yoo istemiyoruz işte

hem çocuk küçük hem hamilesin

camda aynada parmak izi olsa kaç yazar

hiç ayna vs silmem

arada parmaklar oğlum arada ellemez

evime de aynada çocuğun el izi var diye gelmeyecek yahut beni çekiştirecek kimse gelmesin

eşya bize hizmet için var eve, eşyaya tüm enerjinizi vermeyin yazıktır size

Ah ah ne kadar yazık....temizlige harcadığımız zamanla kaç kitap Okur ,kaç tane is yaparız.gecen zamana da emeğe de yazık.
2 yaşında çocuğunuz var ve hamilesiniz.cok hirpalamayin kendinizi ev işi bitmez kuralı bu.
Elinizden geleni yapın ama her dakikada hazır ve nazır beklemeyin.
Çocuklar dağıtacak,dökecek karalayacak.. .bunlar olacak şeyler.sonra hasta olursunuz...

2,5yasinda cocuklarim var ve ev isi umurumda bile degil.cunku onemli olan cocuklarim,onlarla vakit gecirmek,oynamak.butun gunumu onlarla geciriyorum.evcilik oynuyorum.kosuyorum birlikte yatakta zipliyorum boyama yapiyorum.duvarlari yorganlari beraber boyamisligim bile var.baktim boya ellerinde yorgani boyuyorlar bir boyada ben aldim.3umuz beraber boyadik.guzel bir eser oldu ama:))cekmeceleri beraber bosaltir camasirlari havaya firlatip kar yagdiririz.sonra havada camasir kapmaca oynariz.su savasi yapariz evde yazin.yogurt yerken mutlaka yuze goze surmece oynariz.uzun uzun banyo yapar duslukla yagmur yagdirmaca oynariz.duvarlarim boyanmis umrumdami cocuklarim mutluysa hayir.mutfak dagilmis umrumdami cocuklarim mutluysa hayir.ortalik kir toz daginik olmus umrumdami cocuklarim mutluysa hayir.evime feristahi gelse umrumda degil ev kirliymis.ben boyle mutluyum.cocuklarimla cokkkkkkkkkk egleniyorum.gerisi hikaye

2,5yasinda cocuklarim var ve ev isi umurumda bile degil.cunku onemli olan cocuklarim,onlarla vakit gecirmek,oynamak.butun gunumu onlarla geciriyorum.evcilik oynuyorum.kosuyorum birlikte yatakta zipliyorum boyama yapiyorum.duvarlari yorganlari beraber boyamisligim bile var.baktim boya ellerinde yorgani boyuyorlar bir boyada ben aldim.3umuz beraber boyadik.guzel bir eser oldu ama:))cekmeceleri beraber bosaltir camasirlari havaya firlatip kar yagdiririz.sonra havada camasir kapmaca oynariz.su savasi yapariz evde yazin.yogurt yerken mutlaka yuze goze surmece oynariz.uzun uzun banyo yapar duslukla yagmur yagdirmaca oynariz.duvarlarim boyanmis umrumdami cocuklarim mutluysa hayir.mutfak dagilmis umrumdami cocuklarim mutluysa hayir.ortalik kir toz daginik olmus umrumdami cocuklarim mutluysa hayir.evime feristahi gelse umrumda degil ev kirliymis.ben boyle mutluyum.cocuklarimla cokkkkkkkkkk egleniyorum.gerisi hikaye
Butun dolaplarda,aynalarda cocuklarimin parmak izleri var.onlar cocuklarimin parmak izleri,onlar cocuklarimin kesfetne ogrenme cabasi,onlar cocuklarimin cocuklugu.var mi otesi

Back
X