Arkadaşlar hepinize merhaba. Yeni evli sayılırım ve malesef annemden ev işi adına öğrenebildiğim pek bir şey yok. Kendisi pek önemsemezdi böyle şeyleri ve kullandığı yöntemleri ben kullanmıyorum. Sizlere danışmak istedim çünkü ilk kez kendi evimi çeviriyorum ve bocaladığım çok nokta var :) Bir kaç şey sorayım en azından istedim :) Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.. Yer bezi ve toz, cam bezi filan olarak kullandığınız bezleri nasıl seçiyorsunuz, nerden alıyorsunuz? Yüzey temizleyici diye satılan ürünlerle, hem yerleri hem de masa, komodin tarzı tüm yüzeyleri temizleyebilir miyiz? Çamaşır suyunda hangi marka iyi ve yerleri çamaşır suyuyla sildikten sonra duru suyla tekrar siliyor musunuz? Şimdilik aklıma gelenler bunlar :) Yanıtlarınız için teşekkür ederimm
canım bende yeni evliyim bende evde hiç iş yapmazdım çalışırdım çünkü. ama temizlikte neler yapılabileceğini neyin nerde nasıl kullanılacağını zamanla öğrenir yaparsın.
-ben yerleri viledayla silmiyorum, temizlemediğini düşünüyorum içim rahat etmiyor hem saç kalıyor kir kalıyor. genelde eski bir havluyla siliyorum, silgi kovasına bi kaç damla domestos damlatıyorum, birazda marc süper oluyor.
- toz almayı hiç sevmezdim ama şu mikrofiber bezler varya işimi çok kolaylaştırdı çok güzel temizliyor tavsiye ederim. sadece toz almakta değil mutfakta, fayanslarda, avizeleri silmekte, duvarlarda kullanabilirsin. ayrıca muslukların üzerindeki su lekelereini bile geçiriyor ve uzun süre parlak kalmasını sağlıyor.
-tuvaleti banyoyu domestos ve cif kremle yıkıyorum. domestosu çok kullanırım,
-özellikle bulaşık makinasını çalıştırmadan önce bulaşıkların üzerine önce domestos sıkarım az miktarda. çünkü ne kadar yıkansada yumurtalı bişey varsa içinde kokusu siniyor. böylelikle koku falan kalmıyor.
-bayram temizliği yaparken fayans aralarını temizledim. herkes porçöz kullanıyor bunun için ama porçöz o anlık temizliyor sonra daha kötü siyah oluyor. ben yağçöz kullanıyorum üzerindende cif kremle geçiyorum daha uzun süre beyaz kalmasını sağlıyor.
-tuvaletin banyonun güzel kokmasını istiyosan ampule yada avizeye marc yada herhang bir güzel kokuyu mesela parfümü pamuğa döküp silebilirsin. lambayı her yaktığında koku saçılıyor güzel oluyor. ben hep yapıyorum.
-tencere tava altları zamanla koyu renkte oluyor onun içinde cillit bang kullanıyorum
- domestosu fısfıslı bir şişenin içinde suyla karıştırıp her yerde kullanabilirsin.
benden şimdilik bu kadar.
ha önemli bir bilgi daha bunu koltuklar için- koltuklarımızı koltuk,halı yıkama deterjanlarıyla yada normal deterjanlarla sileriz ya bu çok yanlışmış zamanla koltukların rengini açarmış asıl yapmamız gereken normal bir sabunlu bezle silmek sonrada iyice durulamakmış.
benden bu kadar şimdilik. daha aklıma gelirse yazarım. kolaygelsin.