ev işleri:)

Miray_mry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
32
0
86
İstanbul
Arkadaşlar hepinize merhaba. Yeni evli sayılırım ve malesef annemden ev işi adına öğrenebildiğim pek bir şey yok. Kendisi pek önemsemezdi böyle şeyleri ve kullandığı yöntemleri ben kullanmıyorum. Sizlere danışmak istedim çünkü ilk kez kendi evimi çeviriyorum ve bocaladığım çok nokta var :) Bir kaç şey sorayım en azından istedim :) Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.. Yer bezi ve toz, cam bezi filan olarak kullandığınız bezleri nasıl seçiyorsunuz, nerden alıyorsunuz? Yüzey temizleyici diye satılan ürünlerle, hem yerleri hem de masa, komodin tarzı tüm yüzeyleri temizleyebilir miyiz? Çamaşır suyunda hangi marka iyi ve yerleri çamaşır suyuyla sildikten sonra duru suyla tekrar siliyor musunuz? Şimdilik aklıma gelenler bunlar :) Yanıtlarınız için teşekkür ederimm

sabunculara gti canım orda cama özel bezler var..cam bezi iste..
silinbang fayanslar için çokiyi
yerleri ben viledayla siliyorum..eski bir havluda yer silmek için çok iyi ayrıca..

komidin masaları cam sille siliyorum

evet camsil güzel :)

cam bezi olarak marketlerde bezler satılıyor çok güzel hemen camları siliyor. ayrıca mikrofiber bezlerde var yine marketlerde kolayca bulunur onlarda çok güzel özellikle mutfak için...
ev parke ise ahşap temizliyicileri oluyo pronto gibi hem parlatıyor hem temizliyo güzel yerler için. ve tabi yüzey temizliyicileride işe yarıyor ikisinide kullanıyorum...

çamaşır suyu olarak ben domestosu tercih ediyorum hem kıyafete değdiğinde öyle beyazlatmıyo hem yoğun hemde öbür çamaşırsuları gibi boğazı yakan bir kokusu yok...
haa bide mr.muscle mutfak termizleyici var onuda çok kullanıyorum sadece mutfakta değil aynı zamanda benim yatakodası ve koridordaki avizelerimin tozunuda çok iyi alıyor. ne denediysem olmadı avizeyi çıkartım silip takıp ışlığı yaktığımda sanki yiç silmemişim gibi gözükürdüama mr.muscle ile sildiği farkediliyo tepesine bi iki fıslıyorum 1-2 dakka bekleyip siliyom tozu gidiyo.

Arkadaşlar hepinize merhaba. Yeni evli sayılırım ve malesef annemden ev işi adına öğrenebildiğim pek bir şey yok. Kendisi pek önemsemezdi böyle şeyleri ve kullandığı yöntemleri ben kullanmıyorum. Sizlere danışmak istedim çünkü ilk kez kendi evimi çeviriyorum ve bocaladığım çok nokta var :) Bir kaç şey sorayım en azından istedim :) Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.. Yer bezi ve toz, cam bezi filan olarak kullandığınız bezleri nasıl seçiyorsunuz, nerden alıyorsunuz? Yüzey temizleyici diye satılan ürünlerle, hem yerleri hem de masa, komodin tarzı tüm yüzeyleri temizleyebilir miyiz? Çamaşır suyunda hangi marka iyi ve yerleri çamaşır suyuyla sildikten sonra duru suyla tekrar siliyor musunuz? Şimdilik aklıma gelenler bunlar :) Yanıtlarınız için teşekkür ederimm

canım bende yeni evliyim bende evde hiç iş yapmazdım çalışırdım çünkü. ama temizlikte neler yapılabileceğini neyin nerde nasıl kullanılacağını zamanla öğrenir yaparsın.
-ben yerleri viledayla silmiyorum, temizlemediğini düşünüyorum içim rahat etmiyor hem saç kalıyor kir kalıyor. genelde eski bir havluyla siliyorum, silgi kovasına bi kaç damla domestos damlatıyorum, birazda marc süper oluyor.
- toz almayı hiç sevmezdim ama şu mikrofiber bezler varya işimi çok kolaylaştırdı çok güzel temizliyor tavsiye ederim. sadece toz almakta değil mutfakta, fayanslarda, avizeleri silmekte, duvarlarda kullanabilirsin. ayrıca muslukların üzerindeki su lekelereini bile geçiriyor ve uzun süre parlak kalmasını sağlıyor.
-tuvaleti banyoyu domestos ve cif kremle yıkıyorum. domestosu çok kullanırım,
-özellikle bulaşık makinasını çalıştırmadan önce bulaşıkların üzerine önce domestos sıkarım az miktarda. çünkü ne kadar yıkansada yumurtalı bişey varsa içinde kokusu siniyor. böylelikle koku falan kalmıyor.
-bayram temizliği yaparken fayans aralarını temizledim. herkes porçöz kullanıyor bunun için ama porçöz o anlık temizliyor sonra daha kötü siyah oluyor. ben yağçöz kullanıyorum üzerindende cif kremle geçiyorum daha uzun süre beyaz kalmasını sağlıyor.
-tuvaletin banyonun güzel kokmasını istiyosan ampule yada avizeye marc yada herhang bir güzel kokuyu mesela parfümü pamuğa döküp silebilirsin. lambayı her yaktığında koku saçılıyor güzel oluyor. ben hep yapıyorum.
-tencere tava altları zamanla koyu renkte oluyor onun içinde cillit bang kullanıyorum
- domestosu fısfıslı bir şişenin içinde suyla karıştırıp her yerde kullanabilirsin.

benden şimdilik bu kadar.

ha önemli bir bilgi daha bunu koltuklar için- koltuklarımızı koltuk,halı yıkama deterjanlarıyla yada normal deterjanlarla sileriz ya bu çok yanlışmış zamanla koltukların rengini açarmış asıl yapmamız gereken normal bir sabunlu bezle silmek sonrada iyice durulamakmış.

benden bu kadar şimdilik. daha aklıma gelirse yazarım. kolaygelsin.

ben de söyleyeyim

yerleri sulandırılmış loc la siliyorum sonra yine sulandırdığım loc u sprey şişesine boşaltıp tozu onunla alıyorum
eskiden yüzey temizleyici kullanıyordum
ama ben çok döküyorum onlardan çok sulular çünkü
hem locun kokusu da çok güzel
yerleri silerken annem bana evlenirken tozbezi yapmıştı :))
tırtıklı bir penyeden süper siliyor
ama havlu da güzel temizler
toz alırken microfiber bez kullanıyorum
bezi de bim den aldım renk renk
banyo için yeşilini aldım mesela mutfakta kurulama yapmak için sarısını
aynen bim de cambezi de satılıyor çok güzeller tavsiye ederim
masamı asla tozbeziyle silmem elbeziyle yani mutfak için kullandığım bezle silerim sehpaları da öyle
çamaşır suyu olarak domestos kullanıyorum
tuvaleti temizlerken içine çamaşır makinesi tozu ve döküp üzerine domestosu döküyorum biraz bekletip sifonu çekiyorum bembeyaz oluyor - annemin tavsiyesi

annemle ben de loc kullanıyoruz toz almak için tozları aldıktan sonra kalan suyu çiçegin varsa evinde çiçeğin dibine dökebilirsin çiçekleri besliyor

eger perdelerin çok kirliyse perde için kullanacagın deterjanı çamaşır makinesinin bir gözüne koy diğer gözüne de bulaşık makinesi için kullandıgımız yag çözücü tabletler var ya ondan koy perdelerin bembeyaz olur ama bu işlemi fazla tekrarlama perdeleri aşındırabilir

ben fayans araları için sihirli su kullanıyorum ve gerçekten de fayans aralarındaki siyahlıkları ortadan kaldırdı direk fayansın üzerine sihirli su damlat ve ardından da fırçala ama fayansları çok iyi durulaman gerekiyor

siyahlarda kullandımız perwol siyah sihir beyaz ve renklilerde ariel kullanıyoruz elde yıkanan bulaşıklar için mavi pril çamaşır suyunda beyaz domestos ve yeşil renkli cif favorilerimin arasında
toz almak için de royal diye bir markanın bezini kullanıyoruz kolay gelsin bitanem ev işi zordur :))

deterjanları indirime girdikleri zaman büyük boy alıyorum ben. bayagı bir süre gidiyor hem de hesaplı oluyor. tavsiye ederim :)

diğer bilgileri arkadaşlar vermiş zaten.

kolay gelsin :)

Back