Ev işi yoksa tazminat

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
[FONT=pt_sansregular]
[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]
[/FONT]

[FONT=pt_sansregular]Ev işi yoksa tazminat

Nurettin KURT/ANKARA
2 Ağustos 2014

25424239.jpg

[FONT=pt_sansbold]4[/FONT]
Paylaş

• [*=center]-
      [*=center]A
      [*=center]+
      [*=center]

Kocası hakkında “Şiddet uyguluyor, aldatıyor” iddiasıyla boşanma davası açan Yonca G., zararlı çıktı. Kadın, ev işlerini yapmadığı gerekçesiyle kocasına 7 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

DAVA dosyasına göre Yonca G., 16 yıllık kocası Bülent G. hakkında, “Beni aldatıyor, dövüyor” iddiasıyla boşanma davası açtı.
Yonca G. dilekçesinde şu iddialarda bulundu: “Kocamdan kaynaklanan şiddetli geçimsizliğimiz bulunmaktadır. Pek çok kez bana şiddet uyguladı, hakaret etti, başka bir kadınla ilişkisi var. Hatta ondan kaptığı cinsel hastalığı bana da bulaştırdı, hâlâ tedavi oluyorum. Eşim sürekli gece geç saatlerde eve geliyor, benimle ilgilenmiyor, sorunca da bana şiddet uyguluyor. Evden ayrılmak zorunda kaldım, 9 aydır ailemin yanında yaşıyorum. Boşanmak istiyorum, ev hanımıyım, çalışmıyorum, yoksulluk nafakası ile birlikte 20 bin lira maddi, 10 bin lira manevi tazminat talep ediyorum.”

[FONT=pt_sansbold !important]‘BİLGİSAYARDA CHAT YAPIYOR’[/FONT]

Suçlamaları kabul etmeyen koca Bülent G. ise şunları öne sürdü: “Evlendiğimiz günden itibaren sık sık evi terk etti. Ev işlerini yapmıyor, ceplerimi karıştırıp habersiz para alıyor, çocuğumuz ile ilgilenmiyor. Sürekli bilgisayar başında chat yapıyor, erkeklerle mesajlaştığını oğlum tespit edince kavga etmişler ve evi terk edip gitmiştir. Yalan söylemektedir, ameliyat sonrası evde hasta yatmama rağmen benimle ilgilenmemiştir.”

[FONT=pt_sansbold !important]YARGI’DA İLK [/FONT]

Davaya bakan Ankara 5’inci Aile Mahkemesi Hâkimi Sebahatin Ali Erdem, kusurlu bulduğu Yonca G.’nin kocasına 5 bin lira maddi, 2 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. Hâkim, ev hanımını tazminata mahkûm ederek bir ilke imza attı. Tarafların eline iki hafta önce ulaşan karar şu gerekçelere dayandırıldı: “Davalı kadından kaynaklanan bir geçimsizlik bulunduğu, kadının eşi ve çocuğunun ihtiyaçlarıyla ilgilenmediği, ev işlerini yapmadığı, sadâkat hükümlerine aykırı davrandığı, evlilik birliğini temelinden sarstığına karar verilmiştir.” Ortak çocuk A.G.’nin velayeti babaya verilirken, mahkeme ve avukatlık ücretinin de Yonca G.’den alınmasına hükmedildi. Mahkemenin kararını, Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi geçtiğimiz aylarda onadı. Karar emsal teşkil ediyor.

[/FONT]
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26928672.asp[FONT=pt_sansregular]

[/FONT]

E pes artik ya!
Erkek her turlu serefsizligi yapsin, her halti yesin , kabak yine kadinin basinda patlasin.
Neden?
Cunku hizmetcilik! Yapmiyor.
Adaletini s(evdigimin) Turkiyesi...

bence çok doğru bi karar olmuş. herşey erkek aleyhineydi. kadın senden boşanırım donuna kadar alırım modunda. artık kadında çalışıyor kadından da tazminat alınmalı . nafaka alınmalı .

bence çok doğru bi karar olmuş. herşey erkek aleyhineydi. kadın senden boşanırım donuna kadar alırım modunda. artık kadında çalışıyor kadından da tazminat alınmalı . nafaka alınmalı .

ama Türk kadınları hemen boşanma yoluna gitmezki iyi ce ağzı yanmasa..:2:

Ev işlerini yapmamak , boşanma da tazminat için geçerli bir sebep mi artık yani ?

:53::53::53:

Mesela erkek evde akan musluğu tamir etmeyince ,boşanma sırasında tazminat gerekçeleri arasında sayılacak mı ?

Ev işlerini yapmamak , boşanma da tazminat için geçerli bir sebep mi artık yani ?

:53::53::53:

Mesela erkek evde akan musluğu tamir etmeyince ,boşanma sırasında tazminat gerekçeleri arasında sayılacak mı ?

Erkek oldugu icin sayilmaz .
Ama kadin tamir etmezse buyuk bi suc o yuzden elbetteki tazminati odeyecek.
Cunku Turkiyedeki adalet bu!?

haberdeki adamın dayağı aldatması, başka kadından cinsel hastalık bulaştırması nolcak, onlar unutulmuş herhalde, önemli olan toz almak:37:

Erkek oldugu icin sayilmaz .
Ama kadin tamir etmezse buyuk bi suc o yuzden elbetteki tazminati odeyecek.
Cunku Turkiyedeki adalet bu!?

Ona doğru gidiyoruz galiba .

haberdeki adamın dayağı aldatması, başka kadından cinsel hastalık bulaştırması nolcak, onlar unutulmuş herhalde, önemli olan toz almak:37:

Onlar sıradan erkek davranışı kabul edildiğinden o konu da problem yok anlaşılan .

Zaten bu sacmaliklar ancak bizim turkiyede olur ah ah bu haber geldi ben mutfaktaydim kocam bagirdi koooooss dedi bende kostum bu haber icin cagiriyor agzi kulaklarinda ne diyeceğimi bilemedim MAGDURUZ:(:(:(:(:(:(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Nasil yani carpitilmis:(

yani o tazminat evi süpürmüyor diye değil. oğlu annesinin webde adamlarla konuştuğunu görmesi iffetsizlik vs. ye dönmüş. sebeplerde de tüm şikayetleri saymışlar. gazeteciler de temizliği çekmiş başlık yapmış.

yani o tazminat evi süpürmüyor diye değil. oğlu annesinin webde adamlarla konuştuğunu görmesi iffetsizlik vs. ye dönmüş. sebeplerde de tüm şikayetleri saymışlar. gazeteciler de temizliği çekmiş başlık yapmış.

Peki chess in yukarda bahsettiği kadının iddiaları ne olacak , yok sayılmış .
Zaten problem ev işlerinin yapılmamasını , tazminat gerekçeleri arasında göstermeleri . Araya da olsa sıkıştırmışlar .

Dogru soyluyorsun

Çok din konusu geçiyor ya o zaman peygamberimizin şu sözünü hatırlatalım. Bir kadın eşine hizmet etmek zorunda değildir. Ev işi yemek eşinin kocasına ikramıdır.

Bir erkek neden evleniyor evinin işini yemeğini yapsın diye mi eğer öyleyse kadın da tutup yaptırabilir. Bir evliliği ayakta tutan sevgi ve saygıdır. Oh adam karısını dövsün, sövsün eziyet etsin sonra da bana temizlik yemek yapmıyordu deyip boşanırken tazminat alsın. Bunşar hep kadını eve bağlamak çalışmasını önlemek için yapılan şeyler çünkü kadını sadece ev işi yapacak eşine kul köle aolacak varlık olarak görüyorlar çalışmasını para kazanmasını kendi maddi özgürlüğü olmasını istemiyorlar. Eğer ben çalışıp evime katkı sağlıyorsam evime temizlikçi de alırım ne var yani. Hele hemcinslerimin burada iyi olmuş eften püften boşanıyorlardı demelerine anlam veremiyorum hangi kadın boşanmak ister düzenini bozmak ister ve bu yasayla bunun ne alakası var demek ki eşiniz sizi ev temizlediniz diye boşasa haklı diyeceksiniz bir de buna nasıl karar verecekler belki yalan söylüyor gelip mahkmeden evimi mi kontrol edecekler tutar iki akraba temizlemiyordu dedirtir. Mesela toz almamak bile bunun içine giriyor mu ne güzel dünya erkek kadınlık vazifesini yerine getirmiyor benimle yatmıyor ev temizlemiyor diye dava açar, tazminat alır; kadın dövüyor, can tehdidim var der şikayet eder geri gönderilir iki gün sonra öldürülür ve bunu da savunan hemcinslerimiz var hayret gerçekten. Öyle tazminat nafaka da ödemiyor erkekler kadın boşayınca annem boşandı babam bin türlü bahanelerle üç kuruş nafaka ödedi ben 18 yaşına gelince de kesildi çünkü ayrı dava açmam gerekiyormuş uğraşmadım. Kadın aleyhine ne varsa o kararlar alınıyor zaten. Bülent Arınç bey yine kendi işini yapmak yerine kadınların kahkaha atmasına laf etti ya yakında çok kahkaha atmak da erkeğe tazminat nedeni olursa ya da kadın kocasından ayrı tatil yapıyor diye sebeb yaratırlarsa şaşmam.

Son düzenleme:
Ben de o yazisma kismina takildim. Kadin internette erkeklerle yazisiyormus ya. e ben de yazisiyorum. face cikti, butun ilkokul, ortaokul, lise, hatta gencken spor yaptigim takimdaki kiz ve erkek herkesler buldu beni. Ne yapicam yane, "aaa, sen erkeksin, sana cevap yazamam, namusum bozulur" mu diyecegim? kacinci yuzyilda yasiyoruz yav?:52:

Peki chess in yukarda bahsettiği kadının iddiaları ne olacak , yok sayılmış .
Zaten problem ev işlerinin yapılmamasını , tazminat gerekçeleri arasında göstermeleri . Araya da olsa sıkıştırmışlar .
ben adamı savunmuyorum. cezanın adil olduğunu da söylemiyorum. ama ceza ev temizlememe cezası değil sadece. onu diyorum. haber öyle yansıtıyor. kimse kimseye evi temizlemiyor diye tazminat cezası vermemiş yani. benim anladığım o.

ben adamı savunmuyorum. cezanın adil olduğunu da söylemiyorum. ama ceza ev temizlememe cezası değil sadece. onu diyorum. haber öyle yansıtıyor. kimse kimseye evi temizlemiyor diye tazminat cezası vermemiş yani. benim anladığım o.

Tazminat gerekçeleri arasında normal olmayan , rahatsız eden konu ev işi kısmı olduğu icin , onun üzerinde durulmuş . Bu nedenle emsal teşkil ettiği yazıyor . Bir de ev hanımı olması durumu var .
Diğer gerekçeler icin tazminat karari daha evvel de verildi sanıyorum.

Yoksa haklısın sırf ev işi sebep gösterilmemiş .

Back