ev ile ilgili sorun (kimimiz icin deneyim)

eminent8787

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2015
153
187
103
38
agustosun 2sinde yeni bir vilayete taşındık.sıfır ev diye kiraladik.malesef sıkıntılar taşındıktan sonra basladi. 16 daire bulunan bir apartmanda 8hane dolu su an. binanin OTURMA IZNI YOK(!!!!sifir ev diye heveslenip tutacak veya alacak arkadaslar dikkat oturma izni olmayan bir daire kesinlikle tercihiniz olmasin) bunu malesef taşındıktan sonra abonelik işlemleri esnasinda ogrendik ne emlakci ne de ev sahibi bu konu hakkinda birsey demedi(insanlarin dini imanı para olmus) tam 3 hafta piknik tüpünde yemek, ketilda su ısıtarak banyo yaptik(oldugum yer adana ve 2yasinda bebgim var)
gel gelelim su an ki asıl soruna; oturma izni olmadigindan dolayi elektrik ve su abonelik alamadik. binaya ortak geliyor.gecenlerde emir kulu(mutahit degil gorevli bir vatandas) 3aylik su faturari 650 tl dedi!!!!! Simdi size sorum siz olsanız oder misiniz? 3kisilik bir aile haftada 3kere c.makinesi 2kere bulasik makinesi calisiyor. bu kadar gelmesi mumkun mu? bu arada o 3 ayin zaten 20günü evde yoktuk yaz tatili 9gunluk bayram tatilinden ötürü.
kimse odemeyi dusunmuyor. mutahit onceki su faturalarinida bizlere kakalamayi düşünüyor.ne de olsa mecburuz odemezsek su kesilecek.
siz olsaniz ne yapardiniz? odermiydiniz toksa yeni ev arayisina mi girerdiniz?
birde hukuki olarak biz3 yaptirimi olur mu vatandasin?ya da. apartman sakinlerinin hukuki olarak bir talebi olur mu?
SIMDIDEN TESEKKURLER CEVAPLARINOZ ICIN

İskanı yoksa bildiğim kadarıyla hala şantiyedir. O kullandığınız da şantiye elektriği suyudur. Okunan tek sayaç daire sayısına bölünüyordur. Ama suyun nereye kullanıldığını bilmiyorsunuz sonuçta, bence çok fazla.

(Kesin bildiği değil, bildiğim kadarı sadece. Yanıltmış olmayayım.)

Şantiye suyu elektriği kullaniliyor hala sanırım.. normalden pahalı olur o.. faturayı görmek isteyin..
İskan alınmadan almasaydiniz evi keşke..

Malesef sizin hatanız her şeyi sormalıydınız.
Artık malesef devir değişti.
Sanayi (şantiye ) tipi elektrik kullanıyorlar bir de merkezi sistem ortak olduğu için herkes bol keseden harcıyor..Bence geç olmadan oradan ayrılın yoksa bu kış çok çekeceğiniz var.

evi malesef tam darbe arefesinde 1gunde bulabildik. bildiginiz gibi izinler iptal olmustu. insaat da olsa fatura kafaya gore meslege gore bolunmus. misal 5 aydir otutan ama mutahatin arkadasi400 tl. 200kisilik dersane 6aydir faaliyet gösteriyor 650 tl... yani anlayacağınız adil degil.bir de su var ev sahiplero 1aydir oturma izni almasi icin mutahite soyluyor herkes kendi saatino aldı bekliyor ama orali degil vatandas..
uzulerek birsey daha dile getirmek istiyorum ama malesef ülkemizin ahlaki karakteri git gide kotuye gidiyor. ne zaman hak hukuku unutur olduk?ne zaman paraya pula tapar olduk bilmiyorum

Santiye suyunu elektirigini kullaniyosunuz muhtemelen. Onlarin hesaplanmasi daha farkli oluyor ve normal mesken metrekup fiyatindan daha pahali fiyati. Yuksek gelecek mecbur. Her dairenin harcadigini bilmeniz mumkun olmadigindan mecburen esit paylasip odeyeceksiniz.
Ama 650 de cok sanki eski borclari da eklemis olabilirler. Ama elektrik su ikisi birlikteyse 3 aylik cok fazla degil.
Iskani alinmis bile olsa dogalgaz baglanmasi cogunlukla gec oluyo malesef. Sifir eve gidiyosaniz bir cok masrafin ve aksiligin cikmasi gayet normal. Biz Dugunden 2 ay once basvurmustuk 3 ay sonra baglandi dogalgazimiz..

Eger haksizlik yapildigini dusunuyorsaniz faturalari gormek istediginizi belirtin. Toplanti yapilsin herkesin onunde hesaplansin.
Oyle sacmalik mi olur.

Herkes yazmis bende yazayim santiye suyu pahali iskan alinana kadar boyle geliyor buyuk sitelerde dahi karsilasilan bir durum bu.

Hemen yeni ev arayın. Şantiye elektrik ve suyunu kullandığınız için böyle gelecek hep iskan alınana kadar. Eğer binanın iskan için bir sıkıntısı varsa bu süreç daha uzar. İnsanlık ölmüş....

Niye ısrarla o evde diretiyorsunuz. Nesi var evin altından mi döşemeleri? Arama bakmadan çıkar giderdim.

ev sahipleri, emlakçılar ,mutahitler cogu gelecek paraya bakiyor. yasayacaginiz magduriyey hic ilgilendirmiyor kendilerini. bende aldıkları paranin hayrını goremsinler diyorum ne diyeyim. oturma izni yoksa kusurlu yapı sonucta bunu dile getirmeleri lazim.biz nerden bilebilirdik ki ilk defa başımıza boyle sey geliyor. su faturasi meselesi hallolmazsa ev bakacagiz gibi gorunuyoe. sehir ici nakliyat ucretleri ne kadar fikri olan var mi?hesap kitap yapmak lazim. bu da bize ders olsun artık ne diyelim. biz düştük böyle bir hataya kimse dusmesin insallahh..

Doğru biliyorsunuz shot, iskanı alınmamış binalara şantiye elektrik ve suyu bağlı olur, ticari olduğundan da metreküp ve kw birim fiyatı pahalıdır.

Bu sebeple konu sahibesinin iskansız ev alma veya kiralama uyarısını yerinde buluyorum.

Konu sahibesi sizde en kısa sürede iskanı olan bir ev bulup çıkın oradan, müteahhit tüm daireleri satmadan iskan almaz, hatta satınca iskanı konutları alan kişilere de yıkabilir, bu da tüm kat maliklerinin iskan konusunda uzlaşması, toplanıp borcu ödemeleri vs derken birkaç yılı bulur, sizde boş yere bir dünya fatura ödediğinizle kalırsınız.
Faturalar ödenmezse elektrik su kesilir çünkü.

Bizim de öyleydi Mune. Ben de sıfır eve girdim, birkaç ay şantiye elektriği suyu kullandık. Bize düşen payı gördükçe oluyordum.
Neyse ki bizimki birkaç ayda bitti ama uğraştırıyor o süreç. Elektriği üstüne al, gazı bağlat vs.

İskan almak müteahhit'in işi aslında, yanında çalışanların primlerini vs ödeyince, gerekli vergi ve harçları yatırınca iskanı alabiliyor ama çoğu bunla uğraşmıyor, evi alanları veya kiralayanları mağdur ediyorlar bu yüzden.
Ev alırken nerede ne durumda olduğunu ikinci plana atıp önce iskanı var mı diye bakıyorum, hakikaten çok mağdur olan var çünkü, çevreme bir sürü bina dikildi çoğu iskansız, aslında iskansız evin satışına müsade edilmemeli ama işte satılabiliyor maalesef.

Bizimkiler kentsel dönüşümdü, o yüzden iskan yokken girip oturanların büyük kısmı eski ev sahipleriydi. Yeni ev alsam ben de iskansız almam, adamın keyfini mi bekleyeceğim? Riskli.

Bizimkiler kentsel dönüşümdü, o yüzden iskan yokken girip oturanların büyük kısmı eski ev sahipleriydi. Yeni ev alsam ben de iskansız almam, adamın keyfini mi bekleyeceğim? Riskli.
Aman yok uzak dursun iskansız mülk, burada bir bina var en az 15 yıllık, müteahhit satarken güzelce satmış, iskanı almamış alanların üstüne kalmış, tabii sattıklarının çoğu yabancıydı, adamlar ne bilsin burada iskansız evin patır kütür satıldığını, anladıklarında iş işten geçmiş, hepsi evleri ellerinden çıkarmış, dairelerin son sahipleri baktılar olmuyor kendi aralarında ucu ucuna borcu toparlayıp ödediler, iskan alındı ama o ara o kadar çok koşturmuşlar ki bir daha mı iskansız ev, asla diyorlar.

malesef oyle iskansiz ev satılmasına musade edilmemeli. ama iste cokk büyük balıklar var ya maksat onlarin cebi dolsun. hadi ben kiraciyim çıkar giderim ev sahibi olanlar ne yapsın. uğraş dur. dediginiz gibi bende bundan sonra ev bakarken iskani var mi yok mu ilk bakacagim o olacak

Eğer iskanı yoksa çıkın başka bir ev bakın.Şantiye suyuda-elektriğide çok pahalı olur.Adanada imişsiniz banyo için güneş enerjisi taktırın güneşli gün sayısı çok olduğundan yaz-kış sıcak suyunuz olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…