Ev ile alakalı sorular

egecell

Sokak hayvanları sahipsiz değildir #erosiçinadalet
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
6.275
13.928
36
İyi günler herkese. Birkaç gün önce yeni bir eve taşındım şimdi siz hanımlara 2 sorum var
1-) duşakabinlerin kireç tutması nasıl önlenir. Sürekli silmek dışında tabi. Aradığım böyle kesin çözüm olabilecek şeyler örneğin su geçirmez sprey varmış sanırım kullanan var mı aranızda ? Veya şeffaf yapışkanlı folyo ile mi kaplasam.
2-) 2. Soruya gelecek olursam giyinme odasının kapısı ve rafların kapağı yok. Tasarımı o şekilde yapılmış. Haliyle asılan kıyafetler hep toz olur.
Ben buraya nasıl bir çözüm bulabilirim cevaplarınız için çok teşekkür ederim şimdiden giyinme odasının fotoğraflarını paylaşıyorum bu şekilde odanın içinde ayrı bir bölüm gibi yapılmış kapısız ve kapaksız

Eklentiler

• 3030614C-2A6D-44AB-9D6F-26EF922A2620.png
    3030614C-2A6D-44AB-9D6F-26EF922A2620.png
    485,1 KB · Görüntüleme: 303
  • AFC7EA18-0DD6-4A9D-8140-E80B49CC3CBD.png
    AFC7EA18-0DD6-4A9D-8140-E80B49CC3CBD.png
    484,2 KB · Görüntüleme: 297
  • B1133E25-0081-4F80-948D-CA7E2B2BC076.png
    B1133E25-0081-4F80-948D-CA7E2B2BC076.png
    441,1 KB · Görüntüleme: 304
İyi günler herkese. Birkaç gün önce yeni bir eve taşındım şimdi siz hanımlara 2 sorum var
1-) duşakabinlerin kireç tutması nasıl önlenir. Sürekli silmek dışında tabi. Aradığım böyle kesin çözüm olabilecek şeyler örneğin su geçirmez sprey varmış sanırım kullanan var mı aranızda ? Veya şeffaf yapışkanlı folyo ile mi kaplasam.
2-) 2. Soruya gelecek olursam giyinme odasının kapısı ve rafların kapağı yok. Tasarımı o şekilde yapılmış. Haliyle asılan kıyafetler hep toz olur.
Ben buraya nasıl bir çözüm bulabilirim cevaplarınız için çok teşekkür ederim şimdiden giyinme odasının fotoğraflarını paylaşıyorum bu şekilde odanın içinde ayrı bir bölüm gibi yapılmış kapısız ve kapaksız

1. Soruyu ben de merak ediyorum

2.soruya cevabim, dolaplara kapak yaptirmayin alan dar, direkt giyinme odasina kapi yaptirin. Ama o gri cerceveye uygun kapiyi bulabilir misiniz emin olamadim, orasi bir siteyse o kapilari yapan kisi ile site yonetimi iletisimde olabilir. (Bizim sitede evin ic dekorasyonlarini, tesisatlarini vs yapan herkesle site yonetiminin iletisimi var, bir sorun olunca cagiriyorlar)

1. Soruya cevapları bende, çok merak ediyorum.
2 Çok şık akordiyon kapı modelleri var. Alan çok dar dolaplara kapak olmaz. Akordiyon kapı yaptırır iseniz tozu önlersiniz. Mikrofiber bezlerle dolap tabanlarını her gün siler iseniz toz olmaz.

Yeni eviniz hayırlı olsun, güle güle oturun.

Duşakabin için her duş sonrası küçük el Çekçeki ile sularını çekmek maksimum 5 dk alıyor sular cekilmezse deterjan filan hikaye bence çünkü o zamana kadar zaten kireç tutmuş oluyor.

Giyinme odası için dolap kapakları dolapları daraltır,o yüzden yaptırmayın derim kapı güzel fikir ama aynı kapı olmazsa odanın bütünlüğü bozulur ve giyinme alanı daralabilir.

Giyinme odası tasarımı öyle yapılır zaten, odanın kapısını sürekli kapalı tutarsınız ve toz olmaz.
Orayı büyük bi dolap gibi düşünün, dolapların kapılarını nasıl sürekli kapalı tutuyorsak, öyle kapalı duracak.

Duşa kabinine hala çözüm bulduklarını düşünmüyorum çek çek yapın her banyodan sonra iz kalmaz zaten. Giyinme odasınada sakın kapak yaptırmayın alan daralır gişine bi kapı yaptılın tamamdır

Dus kabinini folyo ile kaplatmak saglikli degil gibi zamanla sicak su ve buhardan sisme yapabilir.
Ince camdan kapak yapabilirsiniz dolaplariniza. Bence pek gerek yok ama illa istiyosaniz hem icini gormek icin hem de toz olmasin diye cam kullanilabilir.

Dusakabine cozum yok. Cozum olarak uzerine yapacaginiz şeyin de yuzeyi kirec tutar leke olur. Sık sık temizleyeceksiniz. Biraz lekeyi de kafaya takmayacaksiniz olacak bitecek. Giyinme odasina acik raflara sık kullanilan kiyafetleri koyarsaniz toz olmaz. Ne kadar toz olabilir ki en fazla zaten. Her seye bu kadar titizlenirseniz hayat gecmez

Dusakabine cozum yok. Cozum olarak uzerine yapacaginiz şeyin de yuzeyi kirec tutar leke olur. Sık sık temizleyeceksiniz. Biraz lekeyi de kafaya takmayacaksiniz olacak bitecek. Giyinme odasina acik raflara sık kullanilan kiyafetleri koyarsaniz toz olmaz. Ne kadar toz olabilir ki en fazla zaten. Her seye bu kadar titizlenirseniz hayat gecmez
Çok oluyor toz benim evim yav 2 tane kedi var belki o yüzden 🤔 bir de bu yeni nesil giyinme odası olayı çok itici geliyor bana. Ya ayrı bir oda olarak yap ya da kapak koy kapı koy. Tüm kıyafetler yatak odasının içinde gibi oluyor böyle olunca katlı olsa da çirkin duruyor. Yürünüyor ediliyor. Ev benim değil kiracıyım belki o yüzden duşa kabin konusunda hassasım. Sular çok kireçli haliyle her gün de duşa kabin camı silemiyorum. Sanki evden ayrıldıktan sonra arkamdan ne pis kadın diyeceklermiş gibi geliyor

Giyinme odası tasarımı öyle yapılır zaten, odanın kapısını sürekli kapalı tutarsınız ve toz olmaz.
Orayı büyük bi dolap gibi düşünün, dolapların kapılarını nasıl sürekli kapalı tutuyorsak, öyle kapalı duracak.
Benim eski evlerimde bu şekilde değildi yeni nesil evlerde daha çok böyle görüyorum ve hiç sevmiyorum

Ya o dusakabinin bir cozumu var. Oteller kullaniyor ama ne oldugunu bilmiyorum. Bilen biri cikar bence.
Valla billa geçen gün oteldeydim duş alırken onu düşündüm bunlar ne yapıyor da böyle cam gibi kalıyor diye

Ben haftada bir dusakabin icin ucuz bi sampuanı tele biraz sıkıyorum tel yoksa süngerde olur bir güzel her tarafı köpüklüyorum ovalıyorum sonra su döküyorum baya temiz oluyor en son bu cözümü buldum gayet ise yarıyor

Ben haftada bir dusakabin icin ucuz bi sampuanı tele biraz sıkıyorum tel yoksa süngerde olur bir güzel her tarafı köpüklüyorum ovalıyorum sonra su döküyorum baya temiz oluyor en son bu cözümü buldum gayet ise yarıyor
Bunu da evime gelen abla öğretmisti öyle güzel temizliyünce uygulamalı gösterdi🤣

Kirecin baskentinden herkese selamlar:) Birincinin mucizevi bir caresi asla yok. Tek caresi her banyo sonrasi muhtesem sekilde kurulamak. Once cekcek sonra sil. Uc kere filan bunu yapmazsaniz gecmis olsun, once sadece isik yansimasi kireci sonra gozle gorulur kirec. Isik yansimasi boyutundaki kireci bimin aks temizleyicisi iyi temizliyor. Mavi gucten hic verim alamadim. Kendinizi her dustan sonra kurulamaya alistirin. Bunu banyonun bir parcasi olarak gorun.
Ikincisi benim evimdeki de boyle. Hicbir zaman kiyafetlerim ahim sahim toz olmuyor. Tabi illa kapatacam derseniz cagirirsiniz marangozu cekcekli surgulu camki bir sey mutlaka yapar ama masrafa degmez. Siz en kotu ip gecirir şık bir kumasla kapatirsiniz.
Son olarak evden cikarsaniz kimse size pis filan diyemez. Hayatin olagan akisi icinde kullanilan esya kirlenir ve eskir. Begenmeyen az yesin girmeden once girecegi evi temizletsin:)

1. Soru için çıkarken iyice durulayıp bim markete arada gelen mavi - çiçekli bizlerden mavi olan ile kurulayıp bırakıyorum. Birde en son şeffaf şampuan ile yikarsaniz hersey kayıp gidiyor ama asıl olayım mavi bez ile kurulama
2. De saklama kutuları kullanmak aklim geldi.

Valla billa geçen gün oteldeydim duş alırken onu düşündüm bunlar ne yapıyor da böyle cam gibi kalıyor diye
Hava basınçlı temizleyici kullanıyorlar genelde. Buharlı.
Ufak kettle gibi oluyor, farklı boylarda uçları filan oluyor kutusunda.

Screen Shot 2023-09-16 at 20.39.42.png

Yumuşatıcı ile silin her sildiğinizde baya etkili oluyor biraz bekletin sonra silin bir kanalda görmüştüm bunu öyle yapıyorum bayadır

X