Ev gelirine katkı sağlamak için ne yapılabilir?

merfe

Miiiiv
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
197
9
296
39
İstanbul
Selam bayanlar,
Evlisiniz çalışmıyorsunuz ama boş boş oturmaktan sıkıldınız e beceriklisiniz de. Hem boş durmamak hem de ufak da olsa gelir sağlamak için neler yapılabilir ya da neler yapıyorsunuz?

Mesela bizim evin yanında sigara ağızlığı yapılan bir yer var. Evlere iş veriyorlar ve bayanlar bu şekilde ağızlıkların içine filtre yerleştirerek az da olsa mutfak gelirini sağlıyor.

Ya da takı yapan arkadaşlarım var. Onlar da hem eğleniyor hem yaratıcılıklarını geliştiriyor hem de gelir sağlıyorlar.

Peki siz neler yapıyorsunuz?

Valla ben bu dertten muzdaribim. Birisi bana yol gösterse çok sevinirim.
Tecrübelerinizi paylaşır mısınız arkadaşlar. Çok sıkılıyorum inanın :(

Kelin ilaci olsa basina sürer :) bende cok sıkılıyorum bos bos oturmaktan elimde meslegim var ama cesaretim yok cünkü yıllar önce bıraktım isimi..

avon, orifflame, dore, tupperware işlerini yapmak için çok tanıdığın ve çevren olması lazım canım yaa bende o yok ki.....
Elimde işim diplomam var ama eşimle ilgilenemediğimden çalışamıyorum... Onu öyle kahvaltı yapmadan gönderemem.
Hal böyleyken insanın gücüne gidiyor para kazanamamak kızlar..
Acaba ismek kursuna gidip takı tasarımını falan mı bitirsem.. Belki kolye filan yapıp satarız :D

ben boncuk işi yapıyorum ewde bileklık olarak belkı cok kazanmıyorum ama sıkılmıyorum hem çocuklarla bırlikte eglenmıs oluyoruz

ben avon,la uğraşıyorum.ama daha çok makina nakışı ile para kazanıyorum.

yeni makina aldım ve taksitlerini kendim ödüyorum.çok zevkli bir iş

desenlere renk vermek ,ortaya güzel bir iş çıkması çok hoşuma gidiyor.

sizlerde böyle sevdiğiniz ,zevk alacağınız bir takı,ahşap boyama ,kurdela nakışı vs.

ile uğraşabilrsiniz.ben ismek,e gitmeyi çok isterdim...daha farklı uğraşlar edinmek için...

evde takı boncuk işi fazla kazadırmaz güselim...
ama boncuktan daha farklı oda takımları falan yapabilirsen ozaman ii para bırakıyor..

Başka şehirlerde durum nasıldır bilemiyorum ama bundan 5 sene kadar önce (öğrenciyken) okul servislerinde hosteslik yapmıştım. Günde sadece 2 saat çalışıyorduk. Sabah çocukları servisle evlerinden alıp okula bırakıyor, sonra evimize dönüyorduk. Öğleden sonra da çıkış saati okuldan çocukları alıp evlerine bırakıyorduk. O kadar :)
Yaşadığınız yerde böyle bir imkan varsa araştırın kaçırmayın derim ;)

Valla eşim öğretmen aslında onunla birlikte gidip gelirim ama o istemez.
ısmek'e gidicem bende eylülde.
Saolun kızlar. Kova burcuyum ben, aslında yaratıcılığım da iyidir.
Bakalım eğer köşeyi dönersem buradan sizlere haber veririm saolun :)))

Back