Ev ekonomisi

Maaşıni esine verme bence, faturalari sende odeyebilirsin, maaşını almasi bir de benim hesabim diye diretmesi cok cirkin..,

Bizim esimizle hesaplarimiz ayri ama paramiz bir ikimiz de biriktirip gaza geliyoruz, o bana harçlık verir, faturalarinda bir kismi onda bir kismi bende hesap.isletim ucreti gelmesin, diye sende bu usul yapabilirsin en azindan...

Böyle esrarengiz konular yüzünden evin ekonomisini ben ayarlıyorum,böyle daha huzurluyuz yeminle.

Aynen bi kiside olunca problem olmuyo. Tabikeske senin benim olmasa ailelerde. En buyuk sıkıntı o kelimelerden cikiyor diye dusunuyorum. En iyisi eve giren para da ay sonu kalan para da bizim paramiz.. diyebilmek. Umarim konu sahibi icin de durum duzelir.

O ne oyle ya. Oldum olasi anlamam su ayri hesap tutma isinden. Esim maasini alir getirir aylik odemelrimizi cikaririz ayiririz. Kalan parayida evde birakir.kendi harclik alir lazm oldukca. Benim maasimi hic sormaz bile naptin diye ama benimkide faturalara mutfaga ozel ihtiyaclara gider. O yuzden hic sorun cikmaz. Yapmayin su senin paran benim param muhabbetini ciftler arasnda olmaz oyle sey

aslında eşiniz tüm faturaları ödese siz de mutfak masraflarını karşılasanız sorun kalmıyor. çevremdeki çifler de biz de böyle yapıyoruz. Bence eşinizle konuşun o faturaları halletsin siz de mutfak alışverişini. bu kadar basit. eşinizle konuşmaya çekiniyorsunuz gibi geldi. bu konuda daha önce tepki mi gösterdi size acaba?

belkı bır cogunuza yanlıs gelecek ama ben evlı bıreylerın ayrı ayrı para bırıktırmesını oldum olası anlamam tasvıpte etmem. sonucta bır butun olmak ıcın evlenmıyor muyuz ? ayrı ayrı yuruyen sıstem nıye ..

elbettekı bu sızın hayatınız karısamam ama konunuzu okudugumda faturaları sız odeyın fıkrı aklıma geldı. bu sefer de sız esınızden para tırtıklarsınız faturaları odemek ıcın .

Bizim esimle hesabimiz bir. En kolayi bu sanirim, aylik giderlerimiz belli (kira,araba kredisi,elektrik faturasi vs.) onlar cekildikten sonra her ay düzenli ayri bi hesaba biriktirmek istedigimiz miktari atiyoruz, geriye kalan paraylada kendi özel ihtiyaclarimizi karsiliyoruz. Böylelikle senin parandi benim paramdi kavgasi olmuyor.
Biraz daha açarmısın bu ortak hesabı kimin hesabı kim ne kadar katkıda bulunuyor karışmıyormu

eşin çok kurnaz zannediyor kendini
maalesef eşinin düşünceleri masum gelmedi bana
tüm para bende dursun ayrılırsam hiç bir şey elde emesin diye düşünüyor olabilir
sen hesapta ki parada hak iddia edemezsin ispatlayamazsın ama o kredini ödediğin evde hak iddia edebilir

ayrıca ayrılmasanız da eşinizin kendi parasıyla ne yapıyor da faturaları dahi size ödettiriyor

Biraz daha açarmısın bu ortak hesabı kimin hesabı kim ne kadar katkıda bulunuyor karışmıyormu
Öncelikle sunu söyleyim ben yurtdisindayim türkiyede bu imkan varmi bilmiyorum.

1. hesap kari koca adina aciliyor, ikimizinde maasi isyerlerimizden oraya gönderiliyor. Esim benden fazla kazaniyor, benim maasim onun kazandiginin 3te biri. Diyelimki her ay ortak gelirimiz 3000€, burdan ev kirasi, mutfak masrafi ve diger ortak olan giderlerimiz cekildikten sonra örnek 1700€ su kaliyor.

2. hesabimiz yine ikimizin adina, bizim burda birikim hesabi deniliyor, orayada 500 ile 1000 arasi artik o ay ne kadar kenara atmak istiyorsak ona göre diger hesaptan para aktariyoruz.

Sonra günlük hesapta kalan 700€ yu mesela kimin neye ihtiyaci varsa ona göre kendimizce harciyoruz.

Karismiyormu derken, evet kimden ne kadar nereye para gittigi belli olmuyor, ama bu sorun edilmemeli, evlilikte hersey ortak olmali sonucta. Birde saten biriktirmek istedigimizi ayiriyoruz, ona dokunulmuyor.

Benim ablam enistemden fazla kazaniyor, o cok sorun etmisti baslarda sizin gibi yapsam ben zararli olurum diye ama tam tersi oldu, bir kac ay ayri gayri takildilar, baktiki esi kenara para atamiyor, onlarda bizim gibi yaptilar. Simdi ikiside daha rahat.

Kizlar beni çok rahatsız eden bir durum bu. Ben ve eşim çalışıyoruz. Bir yıl önce bir ev aldık onun kredisini oduyoruz. Ben maasim yatinca ona gonderiyorum.
o krediyi kredi kartlarını elektrik doğalgaz telefon ve evin aidatını ödüyor. Ben öğretmenim. Eşim ek derslerime karışmıyor. Ben ek derslerimle çocuğun kresini ve ihtiyaçlarını ve kendi ihtiyaçlarimi karsiliyorum. Artanida biriktiriyorum. Eşimin maasından da baya para kalıyor. Ben eşimin faturaları kendi hesabindan ödediğini düşünüyordum ama kredi kartıyla ödüyormus. Dolayısıyla beraber oduyoruz. Böyle olunca onun maaşından baya para kalıyor. Ama eşim ısrarla benim kalan paramı harcamaya çalışıyor. Kendi parasından bisey harcamiyor. Ben bisey biriktiremiyorum. Bunu esimle nasıl konusabilirim sizce..
Erkek kismisi para göz olur şekerim. Allahtan ihtiyaçlarını karşılıyorsun. Sen maaşını alır almaz bi çeyrek filan al. Belli bir miktar altına para ayir. Kalanı yine ödemeleri yap. Yada oturup maaşı ortaya koyup giderleri çıkınca kalanı bölüsun. Kuzenim öyle yapıyor. Bilemedim ki.

Öncelikle sunu söyleyim ben yurtdisindayim türkiyede bu imkan varmi bilmiyorum.

1. hesap kari koca adina aciliyor, ikimizinde maasi isyerlerimizden oraya gönderiliyor. Esim benden fazla kazaniyor, benim maasim onun kazandiginin 3te biri. Diyelimki her ay ortak gelirimiz 3000€, burdan ev kirasi, mutfak masrafi ve diger ortak olan giderlerimiz cekildikten sonra örnek 1700€ su kaliyor.

2. hesabimiz yine ikimizin adina, bizim burda birikim hesabi deniliyor, orayada 500 ile 1000 arasi artik o ay ne kadar kenara atmak istiyorsak ona göre diger hesaptan para aktariyoruz.

Sonra günlük hesapta kalan 700€ yu mesela kimin neye ihtiyaci varsa ona göre kendimizce harciyoruz.

Karismiyormu derken, evet kimden ne kadar nereye para gittigi belli olmuyor, ama bu sorun edilmemeli, evlilikte hersey ortak olmali sonucta. Birde saten biriktirmek istedigimizi ayiriyoruz, ona dokunulmuyor.

Benim ablam enistemden fazla kazaniyor, o cok sorun etmisti baslarda sizin gibi yapsam ben zararli olurum diye ama tam tersi oldu, bir kac ay ayri gayri takildilar, baktiki esi kenara para atamiyor, onlarda bizim gibi yaptilar. Simdi ikiside daha rahat.
Anladım bencede gayet güzel ama birbirinden habersiz para çekmemek kaydıyla.umarım tek çekilmiyordur.??

Evlilikte neden ayrı gayrı olur anlamış değilim. Şimdi ikinizden birisi işsiz kalsa yandımı demek???

Sanırım eşinizle açık konuşamıyorsunuz sorun çıkacak. Zaten hatayı başta böyle alıştırmakla yapmışsınız. Belli ki bir şey saklıyor yoksa sinirlenmez. O halde mümküm olduğunca kişisel ihtiyaçlarınızı kredi kartından yapın, o daha çok ödesin size para kalsın. Öğretmen maaş zamları herkese açıklanıyor mu bilmiyorum ama maaş zammından itibaren maaş rakamınızı tam söylemeyip az aktarın hesaba parayı. Yeni okul döneminde daha az ek ders aldığınızı söyleyip bir miktar daha az onun hesaba yatırın. Sanırım konuşamıyorsanız böyle böyle ufak miktarları kurtarmaya bakacaksınız.

Sanırım eşinizle açık konuşamıyorsunuz sorun çıkacak. Zaten hatayı başta böyle alıştırmakla yapmışsınız. Belli ki bir şey saklıyor yoksa sinirlenmez. O halde mümküm olduğunca kişisel ihtiyaçlarınızı kredi kartından yapın, o daha çok ödesin size para kalsın. Öğretmen maaş zamları herkese açıklanıyor mu bilmiyorum ama maaş zammından itibaren maaş rakamınızı tam söylemeyip az aktarın hesaba parayı. Yeni okul döneminde daha az ek ders aldığınızı söyleyip bir miktar daha az onun hesaba yatırın. Sanırım konuşamıyorsanız böyle böyle ufak miktarları kurtarmaya bakacaksınız.
Paragöz insanlar onuda araştırır.arkadaşı varsa öğretmen.

Sen ona ne parasi gonderiyosun?
Onu gonderme bakalim ne olacak.
Esin kendini cok uyanik saniyor da sende saf olma madem.

Kizlar beni çok rahatsız eden bir durum bu. Ben ve eşim çalışıyoruz. Bir yıl önce bir ev aldık onun kredisini oduyoruz. Ben maasim yatinca ona gonderiyorum.
o krediyi kredi kartlarını elektrik doğalgaz telefon ve evin aidatını ödüyor. Ben öğretmenim. Eşim ek derslerime karışmıyor. Ben ek derslerimle çocuğun kresini ve ihtiyaçlarını ve kendi ihtiyaçlarimi karsiliyorum. Artanida biriktiriyorum. Eşimin maasından da baya para kalıyor. Ben eşimin faturaları kendi hesabindan ödediğini düşünüyordum ama kredi kartıyla ödüyormus. Dolayısıyla beraber oduyoruz. Böyle olunca onun maaşından baya para kalıyor. Ama eşim ısrarla benim kalan paramı harcamaya çalışıyor. Kendi parasından bisey harcamiyor. Ben bisey biriktiremiyorum. Bunu esimle nasıl konusabilirim sizce..
Neden ayrı ayrı para biriktirmeye çalışıyorsunuz ki. Ortak hesap açın.

Esinin kenara attigi parayi ne icin sakladigini dusunuyorsun ki..ailesine yardim icin mi,almak telefon vs.birsey var onun icin mi ne icin yani.gerci bunlar,yalan soyleyip hesabi gizli yapmayida gerektirmez ama,bu konuda adamakilli konusmadan hallonulmaz..

Ben hiç anlamıyorum Eşler arasında hesabın ayrı olmasını.
Yemeğe tatile gidildiğinde nasıl ödeme yapıyorsunuz.
Eşimin aşırı savurgan olması nedeniyle. 15 yıldır tüm hesap kitap bende. Oturur liste yaparız. Ben Ödemeleri yaparım. 3-5 herneyse harçlığı çekeriz. Evde bi yerimiz var. Oraya koyarız. Herkes ihtiyacı kadar alır. Gerisi birikime gider. Ama ben kendimce kumbara yapıp ayrıca birikim yapıyorum.
Bu konuda Eşinle konuşmalısın. Eşin çok kurnaz.

X