- 9 Kasım 2012
- 13.684
- 7.409
-
- Konu Sahibi Nazlican333
Böyle esrarengiz konular yüzünden evin ekonomisini ben ayarlıyorum,böyle daha huzurluyuz yeminle.
Esrarengiz derken, nereye ne verdiğini hatırlayamama durumlarını kastetmiştim.Bazen eşim de hatırlamıyor ben de.esgarengiz bir duruma nasıl dönüşüyor anlamıyorum.hesapları dökerler harcamaları dökerler hesap çıkar ortaya.
Esrarengiz derken, nereye ne verdiğini hatırlayamama durumlarını kastetmiştim.Bazen eşim de hatırlamıyor ben de.
Eşe güvenip güvenmeme değil ki bu,bence bir evde maaşlar birleşmeli ve kim daha iyi yönetiyorsa o kişi bakabilmeli. Benim eşim ilk senelerimizde halledemedi,fazla fazla savurduk ayın sonunu göremedik vb. Kendisi bana veriyor maaşını,böyle daha iyi, bir sürü borcumuzu sıfırladık. Onda kalsa sürekli arabasına harcar,savurur,domates-ekmek alırmısın dersin gider en pahalı marketten bir ton şey alır gelir. Bütün maaşın savurgan tarafta kalması iyi bir şey değil.o zaman eşinize güvenin.
Kizlar beni çok rahatsız eden bir durum bu. Ben ve eşim çalışıyoruz. Bir yıl önce bir ev aldık onun kredisini oduyoruz. Ben maasim yatinca ona gonderiyorum.
o krediyi kredi kartlarını elektrik doğalgaz telefon ve evin aidatını ödüyor. Ben öğretmenim. Eşim ek derslerime karışmıyor. Ben ek derslerimle çocuğun kresini ve ihtiyaçlarını ve kendi ihtiyaçlarimi karsiliyorum. Artanida biriktiriyorum. Eşimin maasından da baya para kalıyor. Ben eşimin faturaları kendi hesabindan ödediğini düşünüyordum ama kredi kartıyla ödüyormus. Dolayısıyla beraber oduyoruz. Böyle olunca onun maaşından baya para kalıyor. Ama eşim ısrarla benim kalan paramı harcamaya çalışıyor. Kendi parasından bisey harcamiyor. Ben bisey biriktiremiyorum. Bunu esimle nasıl konusabilirim sizce..
Valla açık açık konuşabilirsin ,açıkça sorKizlar beni çok rahatsız eden bir durum bu. Ben ve eşim çalışıyoruz. Bir yıl önce bir ev aldık onun kredisini oduyoruz. Ben maasim yatinca ona gonderiyorum.
o krediyi kredi kartlarını elektrik doğalgaz telefon ve evin aidatını ödüyor. Ben öğretmenim. Eşim ek derslerime karışmıyor. Ben ek derslerimle çocuğun kresini ve ihtiyaçlarını ve kendi ihtiyaçlarimi karsiliyorum. Artanida biriktiriyorum. Eşimin maasından da baya para kalıyor. Ben eşimin faturaları kendi hesabindan ödediğini düşünüyordum ama kredi kartıyla ödüyormus. Dolayısıyla beraber oduyoruz. Böyle olunca onun maaşından baya para kalıyor. Ama eşim ısrarla benim kalan paramı harcamaya çalışıyor. Kendi parasından bisey harcamiyor. Ben bisey biriktiremiyorum. Bunu esimle nasıl konusabilirim sizce..
Kizlar beni çok rahatsız eden bir durum bu. Ben ve eşim çalışıyoruz. Bir yıl önce bir ev aldık onun kredisini oduyoruz. Ben maasim yatinca ona gonderiyorum.
Eşe güvenip güvenmeme değil ki bu,bence bir evde maaşlar birleşmeli ve kim daha iyi yönetiyorsa o kişi bakabilmeli. Benim eşim ilk senelerimizde halledemedi,fazla fazla savurduk ayın sonunu göremedik vb. Kendisi bana veriyor maaşını,böyle daha iyi, bir sürü borcumuzu sıfırladık. Onda kalsa sürekli arabasına harcar,savurur,domates-ekmek alırmısın dersin gider en pahalı marketten bir ton şey alır gelir. Bütün maaşın savurgan tarafta kalması iyi bir şey değil.
Varya daha bu sabah eşim diyorki "ya biz bir kaç ayda ne çok borç kapatmışız bir kere daha mı tatile gitsek" dedi :) Ki 4 seneden fazladır evliyiz,ne kurban kesebilmiştik,ne bir şeyleri tamamen ödeyip kapatabilmiştik. Ne olduysa son yarım senede oldu,evimiz bereketlendiAynı benim eşimi anlatmissininiz
şimdi ben yonetiyorum arabamizi aldık tatile gidiyoruz kurbanimizi kesiyoruz vs
NEDEN ?Eşim ortak hesap isinede karşı çıkıyor. Kendi hesabında paranın birikmesini istiyor. Ben soruncada rahatsız oluyor. Benim hesabında paranın bulunmasını istemiyor.