Ev ekonomisi

Böyle esrarengiz konular yüzünden evin ekonomisini ben ayarlıyorum,böyle daha huzurluyuz yeminle.

esgarengiz bir duruma nasıl dönüşüyor anlamıyorum.hesapları dökerler harcamaları dökerler hesap çıkar ortaya.

esgarengiz bir duruma nasıl dönüşüyor anlamıyorum.hesapları dökerler harcamaları dökerler hesap çıkar ortaya.
Esrarengiz derken, nereye ne verdiğini hatırlayamama durumlarını kastetmiştim.Bazen eşim de hatırlamıyor ben de.

bunun tek bir açıklaması olabilir eşiniz kendisini garantiye alıyor..Yani herhangi bir beklenmedik duruma ya da beklenen duruma ! yani boşanmaya karşılık sizde zırnık bırakmayacak böylelikle ya kendisinden ayrılamayacaksınız ya da ayrılsanız bile dımdızlak kalarak ayrılacaksınız üzgünüm ama erkeklerin bazıları maalesef bu kadae kurnaz ..
Bunun şöyle bir kurtuluş yolu olabilir bundan sonra çocuğun kreş parasını sen öde derseniz neden diyecektir eee senin paran benim paran mı var hayatım bundan sonra böyle diyin ve para biriktirmeye başlayın
Ama ben olsam benden para kaçıran bir adama güvenmem bu da ayrı mesele ...

o zaman eşinize güvenin.
Eşe güvenip güvenmeme değil ki bu,bence bir evde maaşlar birleşmeli ve kim daha iyi yönetiyorsa o kişi bakabilmeli. Benim eşim ilk senelerimizde halledemedi,fazla fazla savurduk ayın sonunu göremedik vb. Kendisi bana veriyor maaşını,böyle daha iyi, bir sürü borcumuzu sıfırladık. Onda kalsa sürekli arabasına harcar,savurur,domates-ekmek alırmısın dersin gider en pahalı marketten bir ton şey alır gelir. Bütün maaşın savurgan tarafta kalması iyi bir şey değil.

Kredi kartıyla altın alıp biriktirin.
Kredi kartını nasılsa sizin gönderdiğiniz maaştan ödüyormuş. Hiç olmazsa elinizde bir şey olur.
Taksitle bilezik alın mesela. Takmam derseniz her ay yarım altın-cumhuriyet vs alın.
Ekstreleri inceler mi? Yoksa direkt öder mi?

İyide kreş için ödenen miktarı neden sadece siz karşılıyorsunuz o zaman.Kusura bakmayın ama hem tüm maaşınızı eşinize vereceksiniz hemde diğer giderleri siz karşılayacaksınız.Yok öyle bir dünya.

Valla açık açık konuşabilirsin ,açıkça sor

evlendiğimde yaklaşık 1,5 sene çalışmadım.eşimin maaşı,faturalar,kira belliydi ama onun dışında hiç birşey söylemezdi.şu kadar arttırdık,ya da aileme şu kadar para verdim diye.ben birkaç sefer aslında birlikte oturup,hesap kitap yapsak ne güzel olur dedim ama birşey mi artıyor gelir belli gider belli diyip konuyu kapattı,benim tahminime göre 100-200 tl artması gerekiyordu ama hiç konuşmadık o dönemde.

neyse ben çalışmaya başladım 2.ay eşim aslında paraları ortak hesapta toplasak da,hesabımızı kitabımızı ona göre yapıp birikim yapsak demeye başladı.bende tavrımı koydum,şimdiye kadar benim hiç kendime ait param olmadı,benim kazandığım hesabımda dursun ama yine sanki birmiş gibi hesap yapalım dedim.bozuldu bana,hatta 3-4 ay ara ara lafını yaptı ama şimdi o da alıştı sesini çıkarmıyor.
şimdi eşim kendi maaşından kira-elektrik-su ve k.k ödüyor bende doğalgaz ve marketi karşılıyorum.gül gibi geçinip gidiyoruz..arada bir sorarız birbirimize sende ne kadar var diye o kadar..

Yanı evli olduğumuz için ben bu durumu çok da önemsemiyorum. Kendi kartimda onda. Ek ders kadar bir miktarı kendim harcamak için alıyorum. Onun dışında zaten kredi,fatura,ev kirasi geriye bir şey kalmaz. Birikim de ortak yapmaya çalışıyoruz. Sonucta olanlarımız ortak. İki yıllık evliyiz. Bu şekilde kredi odemezken çok iyi para biriktirdik. Esim ekonomiden daha iyi anlıyor. Ben harcama kısmıyla :) bu arada esim excelde gelir gider hesabı da tutar. Ne yaptığımızı daha iyi goruruz.

Son düzenleme:
Eşim de ben de öğretmeniz. Biz de hesaplar ortaktır. Senin benim muhabbeti yapılmaz. İlişkinize güveniyorsanız zaten aile arasında bu mevzuların olması yanlış geliyor bana.
Sizin mevzunuza gelirsek ben kesinlikle eşime bu durumu açıkça söylerdim. Hesabını beraber yapardık ve gelen-giden nedir ortaya çıkardı. Eşe söylenmede çekinilecek bir mevzu değil bence.

Ev Kredisi ne kadar? Öğretmen maaşı maksimum 2400 oldugunu dusunursek sen maasinla ev kredisi, kredi kartlari, dogalgaz, elektrik faturalari ve evin adiatini odemen bence imkansiz esin kendi maasindan mutlaka ekliyordur bence oturup kalem kalem yazin giderleri.

Canım ikizlerime hamileyim calismiyorum kendime ait hesabım var eşim sürekli para veriyor ihtiyaclarimi alıyorum kalanı biriktirip hesabima yatiriyorum bazen eşime parayi kartimi veriyorum sen yatirirmisin diye üstüne biriktirdigim den fazlasını kendisi ekleyip yatiriyor maddi durum olarak da çok iyi sayilmayiz ama buna rağmen birgün durupta ben çalışıyorum sen hesabında biriktiriyorsun demedi çünkü sen ben diye birşey yok azcık ay sonu yetisemesin aşkım hesaptan çek diyorum olmaz diyor bende ikimiz için çocuklarım için biriktiriyorum biz aileyiz paranın hesabı yapılmamalı çalıştığım zamanlarda eşime veriyordum almiyordu altın yapıp ihtiyacimiz olduğunda kullandık esinle konusman lazım senin benim diye birşey yok inşallah güzel bir çözüm yolu bulursunuz

onun biriktirdiği senin biriktirdiğin aynı ev için harcanmayacak mı??? evlilikte kese ayrımı yapılmaz. en azından ben ailemde görmedim öyle birşey
bizde eşimle maaşlarımızı aldıktan sonra harcayacak olduğumuzu ya benim kartıma yada eşimin kartına bırakıyoruz geri kalanını başka bir hesapta birikim yapıyoruz.

Aynı benim eşimi anlatmissininiz
şimdi ben yonetiyorum arabamizi aldık tatile gidiyoruz kurbanimizi kesiyoruz vs

ya canım bende şunu anlayamadım ben biriktiremiorum o birikitior nedir birikim nie ortak olmazmı zaten anlamadım o kısmı eşinizin birikimnden eminseniz öncelikle benim senin birikimn değilde ikimizin birikimi mevzuunu konuşmanız gerekir bence.
biz şu an birikim yapamıoruz ama birikim yaptığımız dönemlerde şöyle oluyordu: eşim ev kredisi artı taksitli alışverişlerimizi halledio, ben araba kredisi faturalar ve peşin alışverişlerimiz hallediyorum eşim kalan parayı bana yolluodu ben onla bişeyler yapıodum altın falan. ki eşim nefret ederdi para pul konusunda denetim elinin altında olmayınca ama alıştı çok şükür. ben kendime bes yaptırıorum ama ikimizin birikimi bu sanada yaptıralım die yalvardım bana yaptıracağın miktar kadar kendininkini artır dedi artırdım. hani özetle yine aynı konu birikim benim değil bizim birikimimiz.

Aynı benim eşimi anlatmissininiz
şimdi ben yonetiyorum arabamizi aldık tatile gidiyoruz kurbanimizi kesiyoruz vs
Varya daha bu sabah eşim diyorki "ya biz bir kaç ayda ne çok borç kapatmışız bir kere daha mı tatile gitsek" dedi :) Ki 4 seneden fazladır evliyiz,ne kurban kesebilmiştik,ne bir şeyleri tamamen ödeyip kapatabilmiştik. Ne olduysa son yarım senede oldu,evimiz bereketlendi

eşim bıraz müsrif gereksız seye cok para harcar
bende hem tutumluyum hemde muhasebecıyım para ıdaresını bıldıgımden hep para bende durur
esasında para erkekte durdumu bereketsız oluyor
adama verceksın harclıgını sende kalcak para
ozaman o ev rahat edıor
ama sunu bılıyorum kı erkekler genel olarak kadının guclu olmasını ıstemıyor
erkege bagımlı kalsın ıstıyor mecbur bırakıyorlar calısan kadını bıle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…