Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

Herkes demedim.cok yapan var dedim la havle. Uzaylimi kastikli etek terlik uyumsuz tuhaf seykerden ter kokusundan iIdir. Kokudan hic bir yere girilmiyor leş gibi ter kokuyor kadinlar bile
orada alman hanımlarda temizlik ve onun gibi işlerde çalışıyormu acaba

alışveriş yaptığınız marketle alakalı olabilir. bazı marketler gerçekten çok daha uygun oluyor. migros vs gibi marketlerde iki katı ödersiniz normal bir mutfak alışverişine.

Bana 1000 TL biraz fazla geldi, eğer pazardan vs alışveriş yapıyorsan sanki biraz daha düşük olması gerekirdi..

Nane ne kadar sürede yetişti? Ekme zamanı etkiler mi biliyor musunuz?

1000 tl cok da fazla değil cunku cocuk var yanı kendımden bılıyorum kızım var benım aylık butcemın cogu kızım ıcın aldıklarıma gıdıyor.Hayat her gecen gun daha da pahalılasıyor malesef.Aldıgın ve vazgecmedıgın belırlı markalar var ıse onların yerıne daha uygun fıyatlısını alabılırsın.Ama ıste standartları dusurmek gerekıyor.

biz iki kişiyiz aylık mutfak masrafımız abur cubur dahil 450 tlyi geçmez bence bi liste yapın gereksizleri çıkartın masraflar düşer. bence de çok gidiyormuş.

annemin alt komşusununda bi bebeği var o da birikim yapıyo aylık 500 tl limit koymuş kendine o limitin üstüne çıkmıyor hiç

Pazardan zaten yarım ya da birer kilo alıyorum meyve sebzeyi. Çeşit fazla gelebilir size ama yiyoruz, pazardan almayıp 2 gün sonra marketten 2 katı fiyata almak da mantıksız geliyor. Ayrıca meyve sebzeyi çok yemeyi masraf olarak görmüyorum, gidip de ilaca vitamine doktora para vereceğime onları yemek daha iyi. Dün o kadar meyve aldım, elma armut niye almamışım diyorum bugün... Markete gidip alsam kilosu4-5 lira şimdi. PaZardan almak daha mantıklı yani

Okuma fırsatım yok ama acaib merak ettim konu nasıl buraya geldi?

Ben de anlayamadım...

Illa ki oluyor ama çok az diyebilirim. Eskiden daha çoktu. Şu an haftada 1-2 meyve, 1-2 kabak patlıcan, bir de kıvırcık falan ziyan olur en fazla.

Yemek dökmeyiz genelde

alışveriş yaptığınız marketle alakalı olabilir. bazı marketler gerçekten çok daha uygun oluyor. migros vs gibi marketlerde iki katı ödersiniz normal bir mutfak alışverişine.

Migros'tan falan sadece indirimde olan katalog ürünlerini takip edip alırım

sabah bende bu hesabı yapıyordum mutfak masrafım temizlik malzemeleri dahil aylık 200 - 300 ü buluyor diye üzülüyordum siz benden betermişsiniz yahu :)

eşime sordum 1000 lirayı bulmuyormuş bizimki

Konuyu görünce şok yaşadım gerçekten bebek yapmayı düşünüp işten çıkınca kalan parayı hesaplamak için liste yapmıştım ,şuan çalıştıgım için 200 tl aylık mutfak masrafı yazmıştım 1000 tl buluyosa bu iş yaş, ben bebek falan düşünmiyim tek eşimin maaşıyla geçinemez koltukları yeriz

Yasadıgın sehırle de alakalı bızımkı de bulmuyor ama esım genelde evde yemek yemez bende aylardır dıyet yapıyorum ama yıne 750 yı buluyor ama tabı bebek bezı vs dahıl buna
bizimde ö civarlardadır sanırım..

200 liramı prima kullanırsan bez ve ıslak mendil 150 tutar,sağlık ocağı iacı 40 de..mama yazmadım bak..500 hesapla sen bebişinkiler dahil..benim oğlum doğduğunda mama benz 300 dü..inşallah bol sütün gelir

Yasadıgın sehırle de alakalı bızımkı de bulmuyor ama esım genelde evde yemek yemez bende aylardır dıyet yapıyorum ama yıne 750 yı buluyor ama tabı bebek bezı vs dahıl buna
türk kadınları dar gelirli diyete başlayabilir diyosun

Yok vazgeçtim ben dünde eşimle bu sebepten tartıştık ,sana kalsa çok detaycısın hesap yapmaktan başka birşeyin yok bahane arıyosun diyo, valla bende istiyorum bir yavrum olsun ama durum ortada eşimin maaşı çok az ben çalışmasam çok zor durumda kalırız .Bebek bezi falan ekledim listeme dr masrafı hariç aylık elimize kalan para 20 tl di

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…