- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.080
- 47
-
- Konu Sahibi elmadilimi
orada alman hanımlarda temizlik ve onun gibi işlerde çalışıyormu acabaHerkes demedim.cok yapan var dedim la havle. Uzaylimi kastikli etek terlik uyumsuz tuhaf seykerden ter kokusundan iIdir. Kokudan hic bir yere girilmiyor leş gibi ter kokuyor kadinlar bile
Naneyi unutmusum nanemiz de var onu yiyoruz, hem ugras oluyor evde hem de ne yedigini biliyorsun horminsuz mis gibi, domatesler yeni ciceklendi gidip sapini elliyorum ellerim mis gibi kikuyo oh diyorum koy gibi :) esimin abisi ziraatci en kaliteli tohunlardan vermis bize ins salatalik dimates biberim de cikar
Bir anda o kadar çok meyve almayın, meyveler zaten pahalı, biz atıyorum bi gün çilek alırız, o biter sonra başka bi meyve alırız, hepsini bi anda alınca çok çıkar, aynı anda hepsinden yemek istiyceksiniz. biz o kadar meyveyi belki 15 günde yiyorsak siz 1 haftada bitirmiş olacaksınız.
Ufak hesaplarla aslında masraflarınızı düşürebilirsiniz. Yağı, bakliyatları, deterjanları aldığınız zaman büyük boylardan alın hem daha ekonomik hemde her ay bitmez. Mesela 5 kiloluk bir yağı 3 ayda ancak bitirirsiniz, büyük boy deterjanlar en az 4 ay gider. Öyle yapın ki, deterjan aldığınız ay bakliyat ve yağ almayın, bakliyat ve yağı aldığınız ay pahalı başka şeyler almayın. bunları Değişik zamanlarda almaya çalışın. Çöpe yemek atmayın, yemeklerinizi yetecek kadar yapın.
Listesiz markete gitmeyin. Ben listesiz gidiyorum aldıkça alıyorum ama evdeki eksikleri belirleyip öyle gidince sadece listemdekileri alıyorum fazla çıkmıyor. Olmasada olur dediğiniz şeyleri almaktan kaçının veya bir ay alın bir ay almayın.
Birde bizde eşim yapardı alışverişi market parası onda olurdu hep, baktım ben hesabı bilmiyorum istedikçe istiyorum istedikçe istiyorum o da istediğimi alıyor para çabuk bitiyor. Market parasını ben aldım, şimdi elimde ki parayı bilip ona göre harcama yapıyorum. Artırdığım bile oluyor.
Okuma fırsatım yok ama acaib merak ettim konu nasıl buraya geldi?
Biz de iki kişiyiz. Misafirimiz de çok oluyor.
Yumurtasını vs organik alırım.
Pasta böreğe dahi Zeytinyağı tereyağ harici kullanmam.
Aylık 500 TL yi geçmez.
Bu evde çürüyüp çöpe giden meyve sebzeler ve yemekler var diye tahmin ediyorum. Doğru mu tahmin ettim?
alışveriş yaptığınız marketle alakalı olabilir. bazı marketler gerçekten çok daha uygun oluyor. migros vs gibi marketlerde iki katı ödersiniz normal bir mutfak alışverişine.
pazara 100 tl fazla gibi hiç pazarda 100 lira harcamadımBana 1000 TL biraz fazla geldi, eğer pazardan vs alışveriş yapıyorsan sanki biraz daha düşük olması gerekirdi..
eşime sordum 1000 lirayı bulmuyormuş bizimki1000 tl cok da fazla değil cunku cocuk var yanı kendımden bılıyorum kızım var benım aylık butcemın cogu kızım ıcın aldıklarıma gıdıyor.Hayat her gecen gun daha da pahalılasıyor malesef.Aldıgın ve vazgecmedıgın belırlı markalar var ıse onların yerıne daha uygun fıyatlısını alabılırsın.Ama ıste standartları dusurmek gerekıyor.
300 süper..sabah bende bu hesabı yapıyordum mutfak masrafım temizlik malzemeleri dahil aylık 200 - 300 ü buluyor diye üzülüyordum siz benden betermişsiniz yahu :)
Yasadıgın sehırle de alakalı bızımkı de bulmuyor ama esım genelde evde yemek yemez bende aylardır dıyet yapıyorum ama yıne 750 yı buluyor ama tabı bebek bezı vs dahıl bunaeşime sordum 1000 lirayı bulmuyormuş bizimki
bizimde ö civarlardadır sanırım..Yasadıgın sehırle de alakalı bızımkı de bulmuyor ama esım genelde evde yemek yemez bende aylardır dıyet yapıyorum ama yıne 750 yı buluyor ama tabı bebek bezı vs dahıl buna
Konuyu görünce şok yaşadım gerçekten bebek yapmayı düşünüp işten çıkınca kalan parayı hesaplamak için liste yapmıştım ,şuan çalıştıgım için 200 tl aylık mutfak masrafı yazmıştım 1000 tl buluyosa bu iş yaş, ben bebek falan düşünmiyim tek eşimin maaşıyla geçinemez koltukları yeriz
200 liramı prima kullanırsan bez ve ıslak mendil 150 tutar,sağlık ocağı iacı 40 de..mama yazmadım bak..500 hesapla sen bebişinkiler dahil..benim oğlum doğduğunda mama benz 300 dü..inşallah bol sütün gelirKonuyu görünce şok yaşadım gerçekten bebek yapmayı düşünüp işten çıkınca kalan parayı hesaplamak için liste yapmıştım ,şuan çalıştıgım için 200 tl aylık mutfak masrafı yazmıştım 1000 tl buluyosa bu iş yaş, ben bebek falan düşünmiyim tek eşimin maaşıyla geçinemez koltukları yeriz
türk kadınları dar gelirli diyete başlayabilir diyosunYasadıgın sehırle de alakalı bızımkı de bulmuyor ama esım genelde evde yemek yemez bende aylardır dıyet yapıyorum ama yıne 750 yı buluyor ama tabı bebek bezı vs dahıl buna
Esım evde kahvaltı yapıp aksam yemegını de yese bızım mutfak harcamamız% 25 artarbizimde ö civarlardadır sanırım..
Yok vazgeçtim ben dünde eşimle bu sebepten tartıştık ,sana kalsa çok detaycısın hesap yapmaktan başka birşeyin yok bahane arıyosun diyo, valla bende istiyorum bir yavrum olsun ama durum ortada eşimin maaşı çok az ben çalışmasam çok zor durumda kalırız .Bebek bezi falan ekledim listeme dr masrafı hariç aylık elimize kalan para 20 tl di200 liramı prima kullanırsan bez ve ıslak mendil 150 tutar,sağlık ocağı iacı 40 de..mama yazmadım bak..500 hesapla sen bebişinkiler dahil..benim oğlum doğduğunda mama benz 300 dü..inşallah bol sütün gelir