- 9 Haziran 2012
- 15.512
- 8.653
-
- Konu Sahibi elmadilimi
Esimin ailesi yozgatli ve buyuk ciftciler 1500 donum patates 700 donum sogan ekiyolar (rakamlar tahmini buyuklugunu anlatmak icin) herseyi getiriyolar inlar da sagolsunlar ama kendi bahcen bir farkli o bir tane cilegin olmasini bekledik kac gun simdi baktim yarin tam yemelik okur siz dr ekin musaitse balkon :)
Dun yogurt mayaladim bende ins guzel olur, iste hep bunlar aile butcesine katki :)
hobi amaçlı böyle balkonda çilek,nane,domates vs. yetiştirmek güzel ve insanı gerçekten çok mutlu eden şeyler ama en fazla 2 haftalık yiyecek çıkar oradan.heheh sukur :)
hobi amaçlı böyle balkonda çilek,nane,domates vs. yetiştirmek güzel ve insanı gerçekten çok mutlu eden şeyler ama en fazla 2 haftalık yiyecek çıkar oradan.
ha ama büyük bahçeli eviniz vardır, o zaman yetecek kadar yaparsınız. çok da güzel olur.
ay madem lafı geçti sorayım deterjan ne kullanıyosunuz benim asla 4 ay gitmez deterjanlarım ben mi fazla koyuyorum nedir anlamadım adam akıllı lekeler çıkmıyor az koysam, iyice köpürsün istiyorum konsantre almak daha iyi olur dedim gene aynı oldu leke çıkmayınca bide leke çıkarıcı almak zorunda kalıyorum pff
negüzelll
ayy balkonum müsait aslına bakarsan eşimde deneyelim yavaş yavaş diyor
benim oğlum var 6 yaşında oda pek hevesli
dedesinden tohum alacaktılar aslında ii olurr
organik köy ürünü gibisi varmı
bizimde eşimin büyük dedemizin üzüm bağları var köyde
pekmezimiz asma yaprağımız kuru üzümümüz çok güzel oluyor
oğlum böyle beslendikçe çok mutlu oluyorum
ben onun kadar şansşlı değildim
zaten esinizin memleketindeymissiniz hersey gelir ordan ikiser kok yeter size fideler her yerde bir lira cocuk ta gormus olur hem. esiniz biliyorsa o yapar benim esim ellettirmiyo bana sadece su vermek benim gorevim. her aksam bir saat baslarinda oyalaniyo napiyo hic bilmiyorum
Ben toz deterjaji sadece beyazlarda ve az renklilerde kullaniyorum konsantre olanlardan almistim evlendigimden beri tam bir yilda 15kg kullanmisimay madem lafı geçti sorayım deterjan ne kullanıyosunuz benim asla 4 ay gitmez deterjanlarım ben mi fazla koyuyorum nedir anlamadım adam akıllı lekeler çıkmıyor az koysam, iyice köpürsün istiyorum konsantre almak daha iyi olur dedim gene aynı oldu leke çıkmayınca bide leke çıkarıcı almak zorunda kalıyorum pff
Ariel kullanıyorum ben, lekeler konusunda hiç sorun yaşamadım. 9 kiloluk arielleri uzuuuncaa bi süre kullanıyorum, kocaman oluyor çünkü onlar :) Renklilerde yağ lekelerinde bende sorun yaşıyorum düşük sıcaklıkta yıkandıkları için yağlar çıkmıyor onlar için de yağ lekesinin üstüne çok az bulaşık deterjanı damlatıp öyle yıkıyorum :)
Siz hangi deterjanı kullanıyosunuz ki
oğlumun kıyafetlerine dalan kullanıyorum bizede persil konsantre arielin de leke çıkarıcılarını kullanıyorum temelli deterjanda da Ariel kullanayım bakalım nasıl olacak teşekkür ederim bu arada
oğlumun kıyafetlerine dalan kullanıyorum bizede persil konsantre arielin de leke çıkarıcılarını kullanıyorum temelli deterjanda da Ariel kullanayım bakalım nasıl olacak teşekkür ederim bu arada
Bende türküm merak etme ben gördüklerimi yazdim. Taki takis seklimiz bile cahil 10 tane bilezik bir kolda görmemisin cocugu gibi
Herkes demedim.cok yapan var dedim la havle. Uzaylimi kastikli etek terlik uyumsuz tuhaf seykerden ter kokusundan iIdir. Kokudan hic bir yere girilmiyor leş gibi ter kokuyor kadinlar bileyahu benim de 30 a yakın bileziğim var düğünde takıldı.Daha da takmadım.. Her türk aynı mı ? Boş boş konuşuyorsunuz..Almanyadan gelen türklerde uzaylı gibi gözüküyor biz de bunu mu diyelim. Ama medeniyet gerçi dimi.
Herkes demedim.cok yapan var dedim la havle. Uzaylimi kastikli etek terlik uyumsuz tuhaf seykerden ter kokusundan iIdir. Kokudan hic bir yere girilmiyor leş gibi ter kokuyor kadinlar bile
1200'e doğru gidiyor sizin hesap
yaşadığınız yere göre mutfak masrafı değişir. mesela deniz kenarı olan bir yerse sebze meyve yetişen bir yerse şöyle yapabilirsiniz: balığınızı eşiniz tutabilir. sebze meyve yetişen bir yerse ayarlarsınız halktan bir kişiden sürekli alırsınız. hem daha uygun olur hem de ihtiyacınız oldukça alırsınız. sütü de aynı şekilde ineği olan birinden alıp yoğurdunuzu yaparsınız hem sağlıklı olur. ayrıca alışverişe çıkmadan önce muhakkak liste yapmalısınız ihtiyacınız dışında hiçbir şey almamalısınız. marketlerin indirimlerini takip edebilirsiniz.A101 BİM gibi marketler çok uygun oluyor. yemeğinizi iki kişilik yapmalısınız yani fazla yaparsanız kalan israf olabilir. atıyorum yarım kilo taze fasulye yerine 1 kilo fasulye yaparsanız ve artarsa ertesi gün insanın yiyesi de gelmiyor bu yüzden hem keseye zarar hem de israf. bu tarz ufak şeylere dikkat ederseniz belki harcamalarınız daha az olur.
1000 lirami..cok cok fazla.bizim gecen gun iki aylik market alisverisimiz 250 tl tuttu..ay sonuna kadar en fazla 400 u buluyor.
Ne aliyorsunuz bu kadar merak ettim..
30 yumurta 15 tlmi..biz gecen gun 6 tl ye aldik....gerci indirimdeydi ama bormaldede 8 lira.
Sebze meyve 40 lira evliligim boyunca hic harcamadik.haftalik pazar alisverisimiz 25 lira.cayi bimden aliyorum tam hatrlamiyorum ama 2.5 liraydi sanirim iki paket aliyoruz 2 ay gidiyor.kahvaltiliklara bisey diyemem tutar markasina gore.
Ama bizim haftalik o kadar hic tutmadi.
Et her hafta yenmiyor zaten.daha cok bakliyatgillerdeniz biz.
Bakliyatlarimida hep bimden alirim.havlu kagit peceteyide cok cok uyguna geliyor...bazen iki aylik bazen aylik alisverisimuz en fazla 300 an az 230 tuttu bugune dek.
Yani bizim aylik harcamamiz sizin hesabiniza gore neredeyse haftalik olmus.
Not:ay sonuna kadar ivir zivirda aliyoruz 400 u buluyor en fazla
gerçeğe çok yakın bir liste tebrikler,daha önce doğalgazı mesela 25 den hesaplayan oldu aylık..
ama arada kek kurabiye yapmak gerekmezmi akşam çayın yanına..
bin liranın içinde bebek bezide vardır bence kocası arkadaşa haksızlık yapıyor,yine olan kadına oluyor
çocuk varsa yiyecek fazla tutuyor..
Limoncuuu nerelerde sin kız bu konulardan en iyi o anlar
Canim mesela kendine bi butce koy ve onun disina cikmamaya calis her ay veya her hafta bi tarafa para koymaya calis..
Ben kendimden ornek vereyim mesela bisey alacaksam alacagim seyin fiyatini esime yuksek soyluyorum o sekilde bana birazda olsa fazladan kaliyuor bu sekilde birikim yapmaya calisiyorum mesela en son kendime 3.500 tl bilezik aldim attim bi tarafa iki ayda bir bi ceyrek almaya calisiyorum..
2bucuk liraya caymi
15ten asagi cay yok.
bizde hiç yok vallahi arada maydanoz oda yarısı bozulurBiz de iki kişiyiz. Misafirimiz de çok oluyor.
Yumurtasını vs organik alırım.
Pasta böreğe dahi Zeytinyağı tereyağ harici kullanmam.
Aylık 500 TL yi geçmez.
Bu evde çürüyüp çöpe giden meyve sebzeler ve yemekler var diye tahmin ediyorum. Doğru mu tahmin ettim?
yanlış anlaşılma olmuş olabilir,erkekler bazen suçlayıcı olabiliyor..Aynen
Istanbuldayız , öyle şansımız yok maalesef. Yemek israfımız olmaz, pişirirse biter ertesi gün de olsa
250 miHem de 2 aylık. Bizim bir haftalık 250 nerdeyse
Siz hangi şehirdesiniz acaba pazar bu kadar uygun? Bir de çalışıyor musunuz? Sadece akşam yemeği mi yapıyorsunuz?
Ama çay falan 2,5 mümkün değil. Siz herhalde en küçük tomurcuk paketlerinden alıyorsunuz ama o da 1 ay gitmez yani.
Sanırım evde çok az yiyorsunuz, onda da çok az besleniyorsunuz.
Eşim çok yiyorsun dedi demedim ki, sadece birikim yapalım dediğimde mutfak masrafı 1000 lirayı geçiyor dedi. Haksızlık olayı nereden çıktı anlamadım.
Evet, bizimki daha 1 yaşında ama onu da yesin bunun da iyisi olsun diye bakıyoruz hep.
Bütçe olayı mantıklı ama eşime öyle fazladan söyleyip kenara 1 kuruş dahi atamam, doğru bulmuyorum
Aynen öyle, o arkadaş sadece haftasonu dmliyor galiba çayı