Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

negüzelll
ayy balkonum müsait aslına bakarsan eşimde deneyelim yavaş yavaş diyor
benim oğlum var 6 yaşında oda pek hevesli
dedesinden tohum alacaktılar aslında ii olurr
organik köy ürünü gibisi varmı
bizimde eşimin büyük dedemizin üzüm bağları var köyde
pekmezimiz asma yaprağımız kuru üzümümüz çok güzel oluyor
oğlum böyle beslendikçe çok mutlu oluyorum
ben onun kadar şansşlı değildim

Oyle tabi :) ama kvalidemin dedigine gore tursu bile kurarmisim ben bu salataliklarimdan. bilmiyorum artik gorucez.

Ariel kullanıyorum ben, lekeler konusunda hiç sorun yaşamadım. 9 kiloluk arielleri uzuuuncaa bi süre kullanıyorum, kocaman oluyor çünkü onlar :) Renklilerde yağ lekelerinde bende sorun yaşıyorum düşük sıcaklıkta yıkandıkları için yağlar çıkmıyor onlar için de yağ lekesinin üstüne çok az bulaşık deterjanı damlatıp öyle yıkıyorum :)
Siz hangi deterjanı kullanıyosunuz ki

zaten esinizin memleketindeymissiniz hersey gelir ordan ikiser kok yeter size fideler her yerde bir lira cocuk ta gormus olur hem. esiniz biliyorsa o yapar benim esim ellettirmiyo bana sadece su vermek benim gorevim. her aksam bir saat baslarinda oyalaniyo napiyo hic bilmiyorum

evet bende anlamam sulama görevini üstlenirim siz gibi

eşimle oğlan için iyi bir uğraş olabilir kesinlikle

Ben toz deterjaji sadece beyazlarda ve az renklilerde kullaniyorum konsantre olanlardan almistim evlendigimden beri tam bir yilda 15kg kullanmisim
Tabii ilave olarak renkliler icin sivi deterjan da aliyorum onu da yine konsantre almistim bir yilda 12kg tutmus galiba pislikten gebercem yakinda hahaha ama inanin hic camasir ipim bos kalmaz hep birseyler yikanir asilir utu yapmaktan camasir katla yerlestir yapmaktan fenalik geldi
Ama tavsiyem deterjan kopursun diye fazla fazla kullanmayin cilde cok zararli yikamayla gecmiyor kiyafetlerin uzerine baglaniyor ve cildi tahris ediyor az koyun ayni temizligi elde edersiniz

oğlumun kıyafetlerine dalan kullanıyorum bizede persil konsantre arielin de leke çıkarıcılarını kullanıyorum temelli deterjanda da Ariel kullanayım bakalım nasıl olacak teşekkür ederim bu arada

oğlumun kıyafetlerine dalan kullanıyorum bizede persil konsantre arielin de leke çıkarıcılarını kullanıyorum temelli deterjanda da Ariel kullanayım bakalım nasıl olacak teşekkür ederim bu arada

Rica ederim. Hem leke çıkarıcı hem ayrı bi deterjan alacağına tek ariel deterjal al yeter bence. Bi de ben en son aldığım deterjanı ŞOK markete gelmişti şans eseri gördüm 40 liraya aldım 9 kiloyu. A101'e de geliyor, marketlerden daha ucuza satılıyor en azından :)
Bebek kıyafetleri ayrı zaten o konuda fikrim yok :)

abur cubur mu çok alıyorsunuz acaba?
veya çerez fındık fıstık v.s.?
bu son yazdığım fındık fıstık sağlık için önemli
ama abur cubura gerçekten anlamadan çok para gidiyor

bu arada 1000 tl gerçekten çok

Bende türküm merak etme ben gördüklerimi yazdim. Taki takis seklimiz bile cahil 10 tane bilezik bir kolda görmemisin cocugu gibi

yahu benim de 30 a yakın bileziğim var düğünde takıldı.Daha da takmadım.. Her türk aynı mı ? Boş boş konuşuyorsunuz..Almanyadan gelen türklerde uzaylı gibi gözüküyor biz de bunu mu diyelim. Ama medeniyet gerçi dimi.

Herkes demedim.cok yapan var dedim la havle. Uzaylimi kastikli etek terlik uyumsuz tuhaf seykerden ter kokusundan iIdir. Kokudan hic bir yere girilmiyor leş gibi ter kokuyor kadinlar bile

Herkes demedim.cok yapan var dedim la havle. Uzaylimi kastikli etek terlik uyumsuz tuhaf seykerden ter kokusundan iIdir. Kokudan hic bir yere girilmiyor leş gibi ter kokuyor kadinlar bile

o zmn bende herkes demedim..detaya girersek herkesin hatası vardır ztn..

1200'e doğru gidiyor sizin hesap

Aynen

Istanbuldayız , öyle şansımız yok maalesef. Yemek israfımız olmaz, pişirirse biter ertesi gün de olsa

1000 lirami..cok cok fazla.bizim gecen gun iki aylik market alisverisimiz 250 tl tuttu..ay sonuna kadar en fazla 400 u buluyor.
Ne aliyorsunuz bu kadar merak ettim..

250 mi Hem de 2 aylık. Bizim bir haftalık 250 nerdeyse

Siz hangi şehirdesiniz acaba pazar bu kadar uygun? Bir de çalışıyor musunuz? Sadece akşam yemeği mi yapıyorsunuz?

Ama çay falan 2,5 mümkün değil. Siz herhalde en küçük tomurcuk paketlerinden alıyorsunuz ama o da 1 ay gitmez yani.

Not:ay sonuna kadar ivir zivirda aliyoruz 400 u buluyor en fazla

Sanırım evde çok az yiyorsunuz, onda da çok az besleniyorsunuz.

Eşim çok yiyorsun dedi demedim ki, sadece birikim yapalım dediğimde mutfak masrafı 1000 lirayı geçiyor dedi. Haksızlık olayı nereden çıktı anlamadım.

çocuk varsa yiyecek fazla tutuyor..

Evet, bizimki daha 1 yaşında ama onu da yesin bunun da iyisi olsun diye bakıyoruz hep.

Bütçe olayı mantıklı ama eşime öyle fazladan söyleyip kenara 1 kuruş dahi atamam, doğru bulmuyorum

2bucuk liraya caymi
15ten asagi cay yok.

Aynen öyle, o arkadaş sadece haftasonu dmliyor galiba çayı

ben de şu an hamile bir çalışan olarak.. Eşim ve ben her ay 3 cumhuriyet 5 çeyrek alıyoruz. Bebeğimiz için..Çünkü doğumdan sonra çalışmayacağım.. Mutfak masrafını bence siz organize edin..Erkekler maalesef pek anlamıyor..

bende her gece başımı yastığa koyduğumda nasıl daha fazla kazanırım diye düşünüyorum ama işin içinden çıkamıyorum.

Biz de iki kişiyiz. Misafirimiz de çok oluyor.
Yumurtasını vs organik alırım.
Pasta böreğe dahi Zeytinyağı tereyağ harici kullanmam.
Aylık 500 TL yi geçmez.
Bu evde çürüyüp çöpe giden meyve sebzeler ve yemekler var diye tahmin ediyorum. Doğru mu tahmin ettim?

Konunun asıl cevabı değil ama Almanya dan veya baska Avrupa ulkelerınde yasıyan cogu Türk vatandas ızınlerde Türkiye ye geldıgınde bende ne görmemısler dıyebılıyorum bazen.Öyle ki gıyım kusam hal tavır cok abartılı gelıyor kımısınde genelleme olmasın ama.Sanki sonradan görmus gıbı evet bu terımı kullanıyorum cogu zaman.Televızyonda da Almanya da yasıyan turklerın dugunlerını ızlerken cok guluyordum gelınlık takı vs cok gosterıslı olması ıcın baya cabalanmıs hatta etıketı uzerınden bıle cıkarmıyorlardı.(buna cok sasırmıstım)
Turkıye ıle baska ülkelerı de neden kıyaslarlar anlamam aynı sartlar mı var?Sankı turkıyede temızlıge gıden yok agır ıste calısan yok.Avrupada calısma standartı ıle Türkiye de calısan varmı acaba olsada ıstısna?Burada neredeyse 12 saatten fazla calıstırıyorlar orada kac saat calıstırıyorlar.

bizde hiç yok vallahi arada maydanoz oda yarısı bozulur

yanlış anlaşılma olmuş olabilir,erkekler bazen suçlayıcı olabiliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…